08 / 05 / 2024

Tescilli Yapılar Kılavuzu

Tescilli Yapılar Kılavuzu

Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi firmalarından Ege Yapı, ülkemizin kültür varlıklarına ve tarihi eserlerine sahip çıkılması ve korunması amacıyla “Tescilli Yapılar İçin Kılavuz” hazırladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı yapıların deprem kriterleri belirlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yeni yapılacak ve yapılmış olan kara yolları, demir yolları tünelleri, hava meydanları ve diğer zemin yapıları, kıyı ve liman yapıları, köprü ile viyadüklerinin deprem etkisi altındaki değerlendirme ve tasarımına yönelik kriterler düzenlendi. 

Muğla'da bir bölümü çöken tescilli yapı yıkıldı!

Muğla Bodrum Turgutreis Caddesi Kelerlik Mescit Sokak'ta yer alan bir bölümü çöken taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki tescilli yapı iş makinesiyle yıkıldı...

İzmit'deki tarihi yapılar restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi özgünlüğünü kaybetmeye başlayan tarihi tescilli yapıları restore ederek şehir tarihine kazandırıyor.

Bursa Deliballılar köyündeki tüm evler tescilli yapı ilan edildi!

Bursa'da bulunan bir köyde yapılan yanlış bir tespit sonucu köydeki evlerin tamamı tescilli yapı ilan edildi. Köylüler evlerine bir çivi bile çakamıyor. 

Ege Yapı Tescilli Yapılar İçin Kılavuz hazırladı!

Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi firmalarından Ege Yapı, ülkemizin kültür varlıklarına ve tarihi eserlerine sahip çıkılması ve korunması amacıyla “Tescilli Yapılar İçin Kılavuz” hazırladı.

Eyüpsultan'da imar barışını suistimal eden kaçak yapılar yıkılıyor!

Eyüpsultan'da "İmar Barışı"nı suistimal eden kaçak yapıların yıkımları gerçekleştirilmeye başlandı. Eyüpsultan Belediyesi tarafından Pirinççi Mahallesi'ndeki kaçak yapılar yıkıldı.

Tarihi Eirene Kulesi'ndeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Fatih'te bulunan tarihi Eirene Kulesi'nin bitişiğinde yapım aşamasında olan kaçak yapıların yıkımı başladı. İinsiz yapılaşma üzerine belediye ekipleri çalışma başlattı.

Batman'da kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

İmar barışı uygulamasının yürürlüğe girmesiyle Batman'ın bazı bölgelerinde yeni ve kaçak yapıların sayısı arttı. Belediye ekipleri ise ruhsatsız yapıları bir bir yıkıyor.

Büyükçekmece'de kaçak yapılar tek tek yıkıldı!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bölgede bulunan arazilerde imarsız ve izinsiz yapılan kaçak yapılar sabah erken saatlerde tek tek yıkıldı. Yıkım çalışmaları havadan görüntülendi.

Agora'yı kuşatan çarpık yapılar yıkıldı!

2 bin yıllık Agora'yı kuşatan çarpık yapılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak birer birer temizlendi.

Kapadokya'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Kapadokya'da imar barışına dahil olmadığı tespit edilen kaçak yapılar birer birer yıkılıyor.

Taşköprü Yaylası’nda fırsatçıların kaçak yapıları yıkıldı!

Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası’nda 15 Temmuz Evleri olarak inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı. Ekipler, '15 Temmuz Mahallesi' tabelalarını kaldırarak yıkıma başladı.

Çerkezköy'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Ambardere mevkiinde hazineye ait boş arazi üzerine inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı.

Tescilli Yapılar Kılavuzu Haberi

Tescilli Yapılar Kılavuzu

Gayrimenkul sektörünün önemli firmalarından biri olan Ege Yapı, kültür varlıklarına ve tarihi eserlere sahip çıkılması ve korunması amacıyla   Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulları’nın ortak çalışması ile “Tescilli Yapılar İçin Kılavuz” hazırladı. 

"Tescilli Yapılar İçin Kılavuz" isimli çalışmanın ülkemizin değeri olan eski eserlerin tekrar gün yüzüne çıkarılması ve kültür mirası tescilli yapıların zarar görmemesi, korunarak sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılabilmesi, bu tür yapı sahiplerinin yasa ve mevzuatların çizdiği sınırları ve izlemeleri gereken süreçleri kolay takip edebilmelerini amaçlıyor. 

Klavuzda tescilli yapılar konusunda en çok karşılaşılan sorunlara ve bunların cevaplarına da yer veriliyor.  Tescilli yapılara müdahale yol haritasında ise temel süreç infografiklerle anlatılıyor. 

Bunlarında dışında klavuz kapsamında tescilli yapılara müdahale sürecinde en sık karşılaşılan tanımlar ve terimler alfabetik olarak sıralanırken, ilgili kurumlar...