10 / 05 / 2024

tesla almanya fabrika

tesla almanya fabrika

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Almanya’ya kurmayı planladığı fakat çevrecilerin itirazlarına takılan fabrika için beklenen karar çıktı. Mahkeme, inşaat alanındaki ağaçların kesilebileceğine karar verdi...

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla, Meksika fabrikası için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. Söz konusu fabrika 645 dönümlük arazide yükselecek.

Tesla, Türkiye'de fabrika açacak mı? İşte yanıtı

Milyarder iş adamı Elon Musk’ın şirketi Tesla’nın Türkiye’de fabrika kuracağına dair iddialar ortaya atılmıştı. Tesla'nın Türkiye'ye fabrika kurması gibi bir planı olup olmadığı merak ediliyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Almanya fabrika siparişlerinde sert düşüş yaşandı! Avrupa’nın hasta adamı geri mi dönüyor?

Almanya'da fabrika siparişleri temmuzda bir önceki aya göre yüzde 4,3'lük beklentiye karşılık yüzde 11,7 geriledi. Uzmanlar, 1990’daki birleşmenin ardından Almanya’ya takılan “Avrupa’nın hasta adamı” etiketini yeniden gündeme getirdi.

Tesla, Şangay’da fabrika arazisi alma planını askıya aldı!

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD ile Çin arasındaki gerginliğin neden olduğu belirsizlik gerekçesiyle Çin Şangay'daki tesisini genişletmek için orada arazi alma ve Şangay’ı küresel ihracat merkezi yapma planlarını erteledi. 

Tesla'nın Avrupa'daki ilk fabrikasının inşaatı durduruldu!

2021 yılının yaz aylarında ilk kez Avrupa’da faaliyete geçmeye hazırlanan ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın fabrika inşaat çalışmaları, kış uykusundaki yılanlara ve kertenkelelere zarar verdiği gerekçesiyle mahkeme kararı ile durduruldu.

Alman mahkemesi Tesla fabrikasına onay verdi!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Almanya’ya kurmayı planladığı fakat çevrecilerin itirazlarına takılan fabrika için beklenen karar çıktı. Mahkeme, inşaat alanındaki ağaçların kesilebileceğine karar verdi...

Tesla'nın Almanya'daki fabrika hazırlıkları mahkeme kararıyla durduruldu!

ABD'li elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın Almanya'da kurmayı planladığı Gigafactory adlı fabrikası çalışmaları, Alman mahkemesi tarafından durduruldu...

Tesla, Almanya'da fabrika kuracak!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Almanya'da fabrika kuracak. Fabrika alanı içinde kalan yaklaşık 92 hektarlık ormandaki ağaçların kesileceği iddia edildi.

Opel, Almanya'da fabrika kuracak!

Opel CEO'su Michael Lohscheller, Almanya'nın Kaiserslautern şehrinde yeni fabrika kuracaklarını açıkladı.

Tesla Çin'de daha çok fabrika açabilir!

Elon Musk, Tesla'nın Çin'de daha çok fabrika açabileceğini ihsas etti. Musk, 'Çin coğrafi açıdan epey büyük, dolayısıyla lojistik maliyetleri azaltmak için bu ülkenin diğer bölgelerinde de tesislere sahip olmak anlamlı görünüyor' dedi.

Güllüoğlu'nun Almanya'daki fabrikasının temeli 2017'de atılacak!

Faruk Güllüoğlu, yurtdışında atağa kalktı. Faruk Güllüoğlu, Almanya’nın Bochum kenti yakınlarında 2017 yılı başında temelini atacağı bir fabrika kurarak Avrupa’nın göbeğinde üretime başlamaya hazırlanıyor.

Tesla Motors 5 milyar dolarlık fabrika kuruyor!

Milyarder işadamı Elon Musk, kendi ürettiği elektrikli Tesla modellerinde kullanılan yeni nesil yatay akülerin, üst üste bir sütun gibi konularak ev, işyeri gibi mekanlara enerji sağlayabileceği fikrini ortaya attı.

Tadım, Almanya'ya fabrika açıyor!

Şimdiye kadar ihracatla ürünlerini yurt dışına sunan Tadım, müşteri memnuniyetini daha da yükseltme hedefi ve yurt dışındaki tüketicilerine daha da taze ürün sunmak amacıyla Almanya'ya yatırım yapma kararı aldı...

tesla almanya fabrika Haberi

tesla almanya fabrika

Tesla'nın Almanya'daki ilk elektrikli araç fabrikasının inşasına yönelik geçici durdurma adımı sonrası mahkeme kararını açıkladı. Tesla’nın inşaat için bölgeyi temizleme yani 'ağaçları kesme hakkına' sahip olduğuna hükmetti.

Bu kararla birlikte, yaklaşık 92 hektarlık ormanlık alan yok olacak.

Sputnik News'te yer alan habere göre; Alman Endüstrileri Federasyonu ise kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Federasyon yetkililerinden Holger Loesch, kararı, Almanya’yı yatırım yapılacak bir yer olarak göstermesi bakımından önemli olarak niteledi. Loesch ayrıca plan ve onay süreçlerinin tartışmaya açılması gerektiğini, çünkü mevcut haliyle ciddi gecikmeler yaşandığını savundu.

Çevre örgütlerinin karara tepki göstermesi bekleniyor.

Mahkeme kesimi durdurmuştu

Berlin yakınlarındaki ormanlık bir alanda kurulacak fabrikaya karşı çevre örgütleri dava açmış, alt mahkemenin sakıncalı bulmaması üzerine Tesla ağaç kesimine başlamıştı.

Fakat Green League Brandenburg adlı çevre örgütü, fabrikanın, bölgedeki doğal yaşamı ve...