15 / 05 / 2024

teşvik ne demek

teşvik ne demek

2013 yılı Ocak-Haziran döneminde 42 milyar 205 milyon lira olan teşvik belgeli yatırımlar, bu yılın aynı döneminde yüzde 24.87 azalarak 31 milyar 707 milyon liraya geriledi

Özel okullar zammı az buldu, devletten teşvik istedi! Vatandaş ne dedi?

Özel okullarda eğitim ücretlerine yapılan zamlar velileri kara kara düşündürüyor. Okullar ise zamdan memnun değil. Zam oranını yetersiz bulan okulların devletten teşvik isteğini belirten Gazeteci Zeynep Aktaş X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ne düşünüyorsunuz bu konuda” diye sordu.

TCMB Başkanı Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi! Ünlü profesör vatandaşlara sordu: Bu ne demek?

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, '10 insanın bir evi olmalı' dedi, sosyal medyada gündem oldu. Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, X sosyal medya hesabından, '10 insanın bir evi olmalı ne demek?' diye sordu, vatandaşlar yanıtladı. İşte o yanıtlar...

Çekme kat ne demek?

Çekme kat bir yapıda önemli kısımlardan biridir.  Bu kısım yapının önemli bir unsurudur ve inşaat alanında kullanılan bir terimdir. Aynı zamanda tapuda da önemli bir yer teşkil eder. Peki çekme kat ne demek, çekme kat imar affına girer mi? İşte çekme kat hakkında kapsamlı bilgiler...

Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?

Hak sahipliği başvuru dönemi başladı. Peki “Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?” İşte detaylar!

 Deprem bölgesinde çift maaş  ödenebilir!  Bölgede çalışanlar için önemli teşvik...

Depremden etkilenen 10 ilde önemli bir işgücüne sahip olan afet bölgesinin ekonomik anlamda nasıl ayağa kaldırılacağı ilgili çevrelerce tartışılıyor.  Ege ihracatçılarının buluşmasında, nitelikli işgücünün bölgede kalmasını teşvik için önemli bir çağrı geldi. İşte detaylar…

TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak?

TOKİ arsa satışına dair şu sıralarda çok sık sorulmaktadır. Bu kapsamda TOKİ müşterek arsa ne demek? TOKİ arsa taksitleri ne zaman ödenmeye başlanacak? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı kararı açıklandı! 4 ildeki o yatırımlara milyarlaca lira teşvik geliyor!

Bursa, Gaziantep, Konya ve Hatay’daki illere devlet tarafından proje bazlı teşvik verilmesi kararı alındı. Peki bu teşviklerin miktarı ne olacak ve kimlere verilecek?..

Lise üniversite 5500 TL yardım başvuru şartları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Başarı Teşvik Programı start aldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başarılı öğrencilere destek programı geleceğini müjdeledi. Peki 5500 TL'yi kimler alacak? Başarı Teşvik Programı nedir, ödemeler ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Doğalgaz yardımın durumu tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı PTT'ye ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımın durumu tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı PTT'ye ne zaman yatacak? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

TOKİ başvuru durumu değerlendiriliyor ne demek?

TOKİ başvuru durumu, başvuru yapan milyonlarca kişi tarafından kontrol edilmektedir. Peki TOKİ başvuru durumu değerlendiriliyor ne demek? İşte detaylar!

Takbis neyi ifade eder? Takbis ne demek?

Takbis neyi ifade eder? Takbis ne demek? soruları pek çok vatandaş tarafından araştırılmaktadır. İşte araştırılan yanıtlara dair detaylar!

Doğalgaz yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?

Doğalgaz yardımı alan kişilerin merak edip araştırdığı bazı hususlar bulunuyor. Onlardan biri de “Doğalgaz yardımı ödemeniz hazırdır ne demek?” şeklinde sorulan sorular olmaktadır. İşte o yanıtlar!

Hisseye tedbir kararı ne demek? Tedbir kararı nasıl kaldırılır?

Kızılbük GYO hisselerine gelen tedbir kararından sonra vatandaşlar, hisseye tedbir kararı ne demek? şeklinde araştırmalara başladı. İşte merak edilen o detaylar!

teşvik ne demek Haberi

teşvik ne demek

2012 yılı haziran ayında yürürlüğe giren yeni teşvik sisteminin ilk döneminde görülen yatırımlardaki hızlı yükseliş yerini gerilemeye bıraktı. 2013 yılı Ocak-Haziran döneminde 42 milyar 205 milyon lira olan teşvik belgeli yatırımlar, bu yılın aynı döneminde yüzde 24.87 azalarak 31 milyar 707 milyon liraya geriledi. Bölgesel bazda yapılan değerlendirmeye göre, teşvikli yatırım başvurusunda en dramatik düşüş, yatırıma en çok ihtiyaç duyulan 6’ncı bölgede oldu. 


Bölgelerarası gelişmişlik farkını azaltmak amacıyla 2012 yılının haziran ayından itibaren yürürlüğe giren yeni bölgesel teşvik mekanizmasında ilk uygulama yılında yaşanan yatırım artışı 2014’te durdu. Hatta bu yılın ilk yarısında teşvik belgeli yatırımlar 2013’e göre yüzde 24.87 azalarak 31 milyar 707 milyon liraya geriledi. Sosyoekonomik gelişmişlik durumuna göre 6 bölgeye ayrılan Türkiye’de yatırım miktarı en çok azalan bölge...