27 / 04 / 2024

TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın

TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİ- AD) Başkanı Ali Sami Aydın, Trump ile birlikte Çin'in ABD pazarında güç kaybedeceğini, oluşacak açığın Türk ev tekstili sektörüne yarayacağını söyledi.

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

KAMİAD Genel Başkanı Adıgüzel: "Kamu müteahhitleri zor günler geçiriyor"

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu müteahhitleri ve alt yüklenici şirketlerin  ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a 5 soru!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un İstanbul'da arsa üretilmesi gerektiği açıklamasının ardından, X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Ali Kurt, Ömer Bulut'a TOKİ ile ilgili 5 soru yöneltti. İşte o sorular...

İMSİAD Başkanı Demir: İnşaat sektörü yapay zeka çağına ayak uydurmalı!

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, inşaat firmaların veri ve yapay zeka çağına ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

ASKON Başkanı Ali Semih Ünlü: Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!

ASKON Eskişehir Başkanı Ali Semih Ünlü yaptığı açıklamada "Biz Eskişehir'in iş adamları olarak, yaklaşan seçimlerde konuşulması gereken en önemli konunun deprem ve depreme hazırlık olduğunu düşünüyoruz." diyerek, "Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan kentsel dönüşüm açıklaması: ‘Ranta izin vermeyeceğiz’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kentsel Dönüşüm Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Babacan, kentsel dönüşümde ranta geçip vermeyeceklerini ifade etti.

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fiyat indirimi çağırına İSTİB Başkanı Ali Kopuz'dan destek!

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın yaptığı fiyatlarda indirim çağrısına destek verdi.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

Memur-Sen Başkanı: En düşük memur maaşı 30 bin lira olmalı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bugün memurda 30 binin altına alan bir adamın hayatta kalma şansı olmadığını belirterek zam talebini yeniledi. İşte detaylar...

MUSİAD Başkanı'ndan dolar açıklaması: Yıl sonunda 30 TL'yi aşacak!

Seçimlerin ardından yükselişe geçen dolar kuru ile ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı önemli açıklamalarsa bulundu.

Dolar/TL kurunda sert yükseliş: MÜSİAD başkanı, yıl sonunda 30 TL'yi aşabilir!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, seçimlerin ardından dolar kurunda meydana gelen sert artışlar hakkında konuşarak, yıl sonuna kadar dolar/TL'nin hangi seviyelere çıkabileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın Haberi

TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın

Yeni dönemde Türk ev tekstili sektörünün pazardaki payının genişleyeceğini ve ihracatın artacağını belirten TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın, şunları kaydetti:


"ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Amerikan sanayisini tekrar büyük hale getirmek ve her Amerikalı'ya iyi bir maaş ve iyi bir iş sağlamaktaki kararlılığını göstermek amacıyla Ulusal Ticaret Komisyonu'nu kurdu. Kurulan komisyon, yerli üretimin desteklenmesi ve orta sınıfın yeniden güçlendirilmesi için çalışacak. Komisyona Çin karşıtlığı ile bilinen Prof. Navarro liderlik edecek."


Avrupa'nın en büyüğüyüz

Çin Halk Cumhuriyeti'nin ihracatının yüzde 90'ının ABD ile gerçekleştirildiği belirten Aydın "Komisyonun uygulayacağını belirttiği programı ile Çin, güç kaybedecek ve pazarda açık oluşacaktır. ABD pazarında oluşacak bu açığın Türk ev tekstili sektörünün pazar payını genişleteceğini ve ihracatını artıracağını düşünüyoruz. Avrupa'nın en büyük ev tekstili tedarikçisi Türkiye Uzakdoğulu firmaların ürün...