28 / 04 / 2024

THK havayolu şirketleri

THK havayolu şirketleri

THK Başkanı Osman Yıldırım yaptığı açıklamada, son yıllarda Türk insanının kolay ve emniyetli ulaşım yolu olan havayolunu tercih etmeye başladığını ifade ederek, bunun çok parlak bir sektör olduğunu söyledi.

Emirates, Türkiye’den kabin memuru alıyor! Dolarla maaş almak isteyenler acil bakın!

Dünyanın en büyük global havayolu şirketleri arasında yer alan Emirates, çok uluslu kabin ekibine katılaca olan adaylar için 13 Ekim 2023 tarihinde DoubleTree by Hilton Bodrum’da ve 30 Ekim 2023 tarihinde ise The Marmara Antalya’da değerlendirme günleri düzenleyecek.

İç hat uçak biletleri tavan fiyatı zamlandı! 

İç hat uçak bilet ücretlerinde daha önce tek yön için 999 Türk lirası olan tavan fiyatına zam geldi. Yeni ücret bin 150 Türk Lirası oldu. Havayolu şirketleri, yeni belirlenen tavan fiyatı üzerinden biletleri bugün itibariyle satışa çıkardı.

Uçak bilet fiyatları yükselirken, satışlar azaldı! Havayolu şirketleri iç hatlara sefer yapmak istemiyor!

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesi, asgari ücretin artması, ham maddenin artması derken, tüm dünyada ulaşım maliyetleri artmış durumda. Vatandaşlar bu durumdan şikayetçi. Uçak bilet fiyatları da bu fiyat artışından nasibini almış durumda. İşte haberin devamı…

Türk inşaat şirketleri Avrupa'da gövde gösterisi yaptı!

Türk şirketleri, son dönemde ise Avrupa’da kendini gösteriyor. Ukrayna, Bulgaristan Makedonya bu ülkelerden dikkat çekenler. Anadolu Grubu, Cevahir Holding, Altınbaş Holding gibi dev firmaların yanı sıra yerel işletmeler kuran Türk girişimciler de öne çıkıyor.

İnşaat şirketleri kritik eşiği aştı!

Uzun yıllar Türk şirketleri için 1 milyar en kritik eşikti. Limak İnşaat, enka İnşaat gibi şirketler bu kritik eşiği geçti...

Müteahhitlik şirketleri ve inşaat çalışanları için skorlama sistemi geliyor!

Müteahhitlik şirketleri, taşeron firmalar ve inşaat sektörü çalışanlarına yönelik skorlama yapacak bir sistem kurulması için çalışmalar yapıyor.

Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri belli oldu!

Fortune 500 Türkiye listesi yayınlandı. Listede inşaat sektöründe faaliyet gösteren 34 firma yer alıyor. İşte Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri belli...

Libya'da Türk inşaat şirketleri için konut potansiyeli büyük!

Türk firmalar, Libya’nın başkenti Trablus’ta 5 bin prefabrik konut inşa edecek. DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Libya'da ciddi bir konut ihtiyacı var. Türk inşaat şirketleri için orada çok ciddi bir potansiyel bulunuyor" dedi...

Konkordato talep eden inşaat şirketleri 8 kalem harç ödeyecek!

Konkordato başvurusu yapan inşaat şirketleri, bildirilen alacakları sayısının üç katı tutarında tebligat gideri haricinde konkordato komiserine 5 aylık 5 bin liralık ücret olmak üzere toplam 8 kalem için avans ödemesi yapacak.

Basuki Hadimuljono: Türk şirketleri Endonezya’yı üs olarak kullanabilir!

Endonezya Bayındırlık ve İskan Bakanı Basuki Hadimuljono, Türkiye’den yapılacak yatırımları teşvik edeceğini vurgulayarak, "Türk şirketleri, Asya pazarına girmek için Endonezya’yı üs olarak kullanabilir" diye konuştu.

Son beş yılda düzenli temettü veren çimento şirketleri!

Dünya gündemi piyasalar üzerindeki hareketliliği artırmaya devam ediyor. Şirketlerin 2019 yılı net kâr rakamlarının belli oldu. Son beş yılın düzenli temettü veren 33 hissesi arasında çimento şirketleri dikkat çekiyor...

İnşaat şirketleri de faiz indiriminden yararlandı!

Merkez Bankası 12 Eylül'de para politikası faizini bir kez daha düşürüp yüzde 16,50'ye çekince piyasa faizlerindeki düşüş devam ediyor. İnşaat şirketleri de bu faiz düşüşünden yararlanmak için harekete geçti.

Bina yönetim şirketleri faiz geliri elde ediyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin "Bina yönetim şirketleri binlerce binanın yönetimine baktığı için ciddi para topluyor. Şirketlerin kasasında fazla para birikiyor. Bunu da bankaya yatırıp faiz geliri elde ediyorlar" diye konuştu.

THK havayolu şirketleri Haberi

THK havayolu şirketleri

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, hava yolu şirketi kurma çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Kurulacak hava yolu şirketi başlangıçta çok büyük olmayacak. Hem kargo hem de yolcu taşımacılığı yapılacak" dedi.


Yıldırım yaptığı açıklamada, son yıllarda Türk insanının kolay ve emniyetli ulaşım yolu olan havayolunu tercih etmeye başladığını ifade ederek, bunun çok parlak bir sektör olduğunu söyledi.


THK'nın, uçak ve helikopterlerin bakımlarının yapıldığı Türkiye genelinde 4 merkezi ile Isparta'da Havacılık Eğitim Kompleksinin bulunduğunu anlatan Yıldırım, "Biz şu anda kendi havayolu şirketimizi kurma çalışmalarını sürdürüyoruz. Kuracağımız havayolu şirketi THK bünyesinde olacak. Hem kargo hem de yolcu taşımacılığı yapılacak" diye konuştu.


Yıldırım, havayolu şirketinin başlangıçta çok büyük olmayacağını, kargo ve yolcu taşımacılığı yapılacağını söyledi.


Uçak bakım kabiliyeti olan THK'nın havacılık alanında çalışacak pilot, kabin memuru, meydan...