16 / 05 / 2024

thy toplu iş sözleşmesi imzalandımı

thy toplu iş sözleşmesi imzalandımı

Türk Hava Yolları A.O ile Hava-İş Sendikası yetkilileri arasında bugün yapılan görüşme sonrasında 01.01.2013 tarihinden geçerli olmak üzere 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı...

THY- Emlak Konut GYO Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı! Yenişehir Evleri'nde flaş gelişme!

Emlak Konut GYO ile THY tarafından hayata geçirilecek Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı. Söz konusu projenin yüklenicisi Kuzu Toplu Konut İnşaat oldu. İşte ayrıntılar...

Edremit Belediyesi toplu iş yeri imarlı arsa satacak!

Balıkesir İli Edremit Belediye Başkanlığı, Balıkesir Edremit Yolören Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi Edremit Belediye Başkanlığı Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.

MESS Grup toplu iş sözleşmesi öncesinde çalışanlarına avans ödeyecek

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), hali hazırda grup toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerin talebini olumlu değerlendirerek, çalışanlara tarihinde ilk kez avans ödenmesine karar verdi.

Engelli maaşı alanlar dikkat! Toplu iş sözleşmesinin ardından engelli maaşı yüzde kaç artacak?

Memur, memur emeklisi, 65 yaş maaşı, evde bakım aylığı gibi pek çok ödemeyi etkileyecek olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ardından engelli maaşında da değişiklik olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, toplu iş sözleşmesinin ardından engelli maaşı yüzde kaç artacak? İşte detaylar

Facebook'un sahibi Meta, toplu işten çıkarmaların son turuna başladı

Meta, toplu işten çıkarma konusuna aşina bir kaynağa göre, Mart ayında açıklanan 10.000 personeli işten çıkararak çarşamba günü üç bölümlük işten çıkarma turunun son grubunu gerçekleştirmeye başladı.

THY’de çalışmak isteyenlere müjde! THY en az 20 bin TL maaşla personel alınacak! 10 bin kişi için başvurular başladı!

THY en az 20 bin TL maaşla personel alımına başlanıldı. Şartları yerine getirenler 10 bin kişi istihdam edilecek. İşte detaylar!

En düşük kamu işçisi maaşı kaç lira olacak? Tek tek hesaplandı! 

700 binden fazla işçiyi ilgilendiren kamu toplu iş sözleşme protokolü resmen yayımlandı ve beklenen detaylar belli oldu. Peki en düşük kamu işçisi maaşı kaç lira olacak? 

Kamu işçisine 1595 TL'lik sosyal destek, 4 ikramiye!

Toplu iş sözleşmesinin zam oranının belli olması sosyal haklarını da iyileştirilecek. Aylık sosyal yardım ücreti 1595 TL oldu. Sendika üyesi kamu işçileri ise yılda 4 ikramiye alacak.

Kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak? Tek tek açıklandı!

Kamuda görev alan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde rakamlar peş peşe gündeme geliyor. Peki kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak?

700 bin işçiye zam konusu araç saçına döndü! Yine bir sonuç çıkmadı!

Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile 4,5 saatlik toplantı yaptı.

Kamu işçilerine toplu sözleşmede tarih verildi! Kamu işçilerinin maaşı ne kadar olacak? Bu rakamlara şimdi göz atın!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan toplu iş sözleşmesine ilişkin tarih verilirken, Ekonomist Muhammet Bayram da zam rakamlarını peş peşe duyurdu. 

Toplu iş sözleşmesi için Bakan Bilgin’den sürpriz açıklama! Resmen son noktayı koydu!

Kamu çalışanlarının zamlı aylıklarını netleştirecek toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden çıkacak nihai sonuç beklenirken Bakan Bilgin'den sürpriz bir açıklama geldi. Bilgin, "TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile cuma günü bir kez daha görüşeceğiz ve bunu da çözüm yoluna sokacağız" dedi.

Bakan Bilgin cuma gününü işaret etti! Toplu iş sözleşmesinde çözüm noktasına gelindi!

Gündemde sık sık yerini alan toplu iş sözleşmesi ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den açıklama geldi. İşçi maaşlarına zam gelip gelmeyeceği merak konusu olurken, detaylar netleşti.

thy toplu iş sözleşmesi imzalandımı Haberi

thy toplu iş sözleşmesi imzalandımı


THY tarafından yapılan açıklama şöyle:


İlgi: 22.05.2013 tarihli özel durum açıklamamız


Ortaklığımız ile Hava-İş Sendikası yetkilileri arasında bugün yapılan görüşme sonrasında 01.01.2013 tarihinden geçerli olmak üzere 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır. 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin imzalanması neticesinde Ortaklığımız'da halen uygulanmakta olan grev sona ermiştir.


İmzalanan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde ilk iki yıl için 22 Mayıs 2013 tarihinde yaptığımız açıklamada belirtilen ücret artış oranları aynen muhafaza edilmiştir. 2015 yılının ilk 6 ayı için %3, ikinci 6 ayı için %3 oranında ücret artışı yapılması, ilgili dönemler için enflasyon farkı oluşması halinde farkın ayrıca ödenmesi hususunda mutabakata varılmıştır. 


Toplu İş Sözleşmesi şartları dışında taraflar arasında imzalanan ayrı bir protokol ile ayrıca, 19.12.2013  tarihi itibariyle Ortaklığımız'da çalışmakta olan toplu iş sözleşmesi kapsamındaki sendika üyesi...