10 / 05 / 2024

ticaret bakanlığı emlak yetki belgesi

ticaret bakanlığı emlak yetki belgesi

Taşınmaz ticaretiyle iştigal edenlerin bu faaliyetlerine devam edebilmeleri için gereken yetki belgesi alma süresi uzatıldı...

Ticaret Bakanlığı'ndan emlak sektöründeki fahiş fiyatlara 100 milyon TL ceza!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, emlak sektörüne yönelik olarak yaptığı denetimlerde toplam 1.338 işletmeye yaklaşık olarak 100 milyon Türk Lirası idari para cezası uyguladı. İşte Ticaret Bakanlığı tarafından verilen o cezalar...

Konut kredisi çekeceklere son dakika şoku! Ticaret Bakanlığı uyardı: Bankalar bunları yapamaz!

Ticaret Bakanlığı tarafından, bankaların uymakla yükümlü olduğu konular ile ilgili bir açıklama yapıldı ve vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. İşte konut kredisi çekeceklerin dikkat etmesi gerekenler...

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri etkisini gösterdi, ev sahipleri fiyatları düşürmeye başladı!

Gayrimenkul piyasasında manipülatif hareketleri önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın başlatmış olduğu fahiş fiyat denetimleri etkili oldu. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, yapılan denetimlerle, yüksek bedeller isteyen konut sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmeye başladığını söyledi.

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

Ticaret Bakanlığı, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın (ATEM) girişimleri ile “Ev alırken, satarken ya da kiralarken dikkat!” uyarısında bulunarak kamu spotu yayınladı. 

Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan şirketlere 103 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon 160 bin 995 TL idari para cezası uyguladı.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! İnternetten alışveriş yapan iki kişiden biri mağduriyet yaşıyor...

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan araştırmasına göre, çevrim içi alışveriş yapanların yüzde 47,2'si, bu alandan aldıkları ürün ve hizmete ilişkin olumsuz deneyim ve mağduriyet yaşadığını açıkladı.

Emlak, otomotiv, gıda... Fahiş fiyat ve stokçuluğa tam 602 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, emlak, otomotiv ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim yaparak, 602 milyon 225 bin 881 TL idari para cezası uyguladı.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! 58 e-ticaret firmasına 86 milyon lira ceza...

Ticaret Bakanlığı, geçen sene tüketicilerle yapılan mesafeli sözleşmeler konusunda mevzuata aykırı davranan 58 şirkete 86 milyon 274 bin 994 lira para cezası uygulandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Emlak ilanları için yeni düzenleme! Sosyal medya mercek altına alındı!

Ticaret Bakanlığı’nın son aylarda emlak ilanlarıyla ilgili düzenleme ve denetimleri sürerken, sosyal medya platformlarında paylaşılan ilanlar da mercek altına alındı.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Konut alım ve satımlarında yeni dönem başlıyor...

Konut almak ya da satmak isteyen vatandaşlar için açıklamalar Ticaret Bakanlığı'ndan geldi. Konut satışlarında yeni düzenlemeye geçildiği kaydedilen herkesin bu kurallara göre satış işlemlerini yapması gerektiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Konut alıp satacaklar dikkat! İlan sitelerinde sistem değişiyor!

Ticaret Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu taslağa göre, emlak siteleri üzerinden gerçekleştirilen konut satışlarında, aynı konut için farklı fiyatlarla birden çok ilan girişi yapılamayacak. Peki düzenlemenin piyasaya etkisi ne olacak?

Emlak ilanlarındaki vurgunculuğa tedbir! Tek fiyat düzenlemesi geliyor

Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı taslağa göre, emlak siteleri üzerinden gerçekleştirilen konut satışlarında, aynı ev için farklı fiyatlarla birden fazla ilan girişi yapılamayacak. 

Ticaret Bakanlığı'ndan 16 beton ve çimento firmasına 33,7 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Bakanlık 16 beton ve çimento üreticisi firmaya, fahiş fiyat uygulamaları sebebiyle 33 milyon 791 bin lira ceza kesildiğini açıkladı.

ticaret bakanlığı emlak yetki belgesi Haberi

ticaret bakanlığı emlak yetki belgesi

Ticaret Bakanlığının Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği bugünkü 30975 Sayılı  Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelik, taşınmaz ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, taşınmaz ticaretiyle iştigal eden tacir ile esnaf ve sanatkarların faaliyetlerini sürdürebilmeleri için alması gereken yetki belgesinde süre 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Ticaret Bakanlığının Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, 5 Aralık 2019 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair...