01 / 07 / 2024

tika afganistan kuran kursu

tika afganistan kuran kursu

Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından açılacak kadınlara yönelik Kuran kursunun temeli törenle atıldı.

Füsun Kuran Kimdir? Füsun Kuran ne iş yapmaktadır?

Füsun Kuran kimdir? Füsun Kuran'ın eğitim durumu nedir? Füsun Kuran'ın kariyeri, hangi alanlarda görevler aldığı ve haberin detayları...

Dünya basını Afganistan’ın Gazni vilayetini konuşuyor! Şimdi de Çin el attı!

Küresel piyasanın baş aktörlerinden Çin, Afganistan'ın lityum ve altın madenlerine göz dikti. Dünya basınında geniş yer alan gelişme, birçok ülkenin ekonomi gündemi arasında ilk sıralarda yer aldı. İşte detaylar…

Mashrıq Engıneerıng Constructıon Company Merkezi Afganistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Mashrıq Engıneerıng Constructıon Company Merkezi Afganistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Merkez Şubesi Beylikdüzü'de Idrees Ahmad Noorı tarafından açıldı.

Afganistan'daki Alparslan Türkeş Erkek Öğrenci Yurdu hizmete açıldı!

Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Cüzcan vilayetinde Afganistan'daki Alparslan Türkeş Erkek Öğrenci Yurdu hizmete açıldı...

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı için ilk adım!

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı açılması ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili konferans çevrimiçi olarak yapıldı.

TİKA, Afganistan'da son 15 yılda 1300'ü aşkın proje hayata geçirdi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kabil Koordinatörü Zühtü Çal, TİKA olarak Afganistan genelinde 2005'ten itibaren 1300’ü aşkın proje ve faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti.

İran ve Afganistan arasındaki demir yolu hattının 140 kilometresi açıldı!

İran'ın kuzeydoğusundaki Rezevi Horasanı eyaletine bağlı Haf kenti ile Afganistan'ın Herat kenti arasında yapılan demir yolu hattı açıldı. 

TİKA, tarihi Ali Şir Nevai Camii’ni yeniledi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'daki tarihi Ali Şir Nevai Camii’ni yeniledi...

ABD, Afganistan ve Türkmenistan ortak inşaat projeleri hayata geçirecek!

ABD, Afganistan ve Türkmenistan arasındaki ticari, ekonomik ve ikili ilişkilerin de geliştirilmesi adına ortak çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, bu konuda lojistik, inşaat ve enerji alanında kapsamlı projelerin hayata geçirileceği bildirildi.

TİKA Afganistan'da tarihi metruk binayı yeniden turizme kazandırdı!

TİKA tarafından Afganistan'ın batısında bulunan Herat vilayetinde metruk haldeki tarihi bir binanın tadilatını yaparak turizme kazandırdı.

Metin Külünk'ün Afganistan'da yaptırdığı okul hizmete açıldı!

Hayırsever Türk doktor Metin Külünk'ün Afganistan'ın kuzeyindeki Cüzcan vilayetinde inşa ettirdiği 1500 öğrencinin faydalanacağı 16 derslikli okul hizmete açıldı.

Hayırsever Türk doktor Afganistan'da okul inşa ettirdi!

Hayırsever Türk doktor Metin Külünk, Afganistan'ın Cevizcan şehrinde 1500 öğrencinin faydalanacağı 16 derslikli okul inşa ettirdi.

Türkiye Maarif Vakfı Afganistan'da yeni ilkokul açacak!

Çalışmalarını sürdüren Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde ilkokul açacak.

tika afganistan kuran kursu Haberi

tika afganistan kuran kursu

Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından açılacak kadınlara yönelik Kuran kursunun temeli törenle atıldı.


Kursun temel atma törenine TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Belh İktisat Müdürü Abdurrahman Samadi, Belh İl Şura vekilleri, TİKA yetkilileri ve öğrenciler katıldı.


Törende konuşan İktisat Müdürü Samadi, TİKA'nın daha önce de Belh vilayetinde onlarca projeyi hayata geçirdiğini ve projelere devam ettiğini belirtti. Bölgede daha önce kız öğrencilerin Kuran eğitimi alacağı bir yer olmadığını ifade eden Samadi, TİKA'nın yaptıracağı kurs sayesinde öğrencilerin rahatça eğitim göreceğini vurgulayarak, "Böyle güzel projeleri bizim hizmetimize sunan TİKA'ya teşekkür ediyoruz" dedi.


TİKA Koordinatörü Karadoğan da Belh Kadın İşleri Müdürlüğü tarafından gelen talep doğrultusunda kadınlar çarşısında Kuran kursu dersliği açmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Yaklaşık 100 metrekarelik...