30 / 04 / 2024

tika IKBY okul onarım

tika IKBY okul onarım

İKA, Erbil kentindeki 17 okulun onarımını üstlenip, burada görev yapan 350 öğretmen ve yöneticiye de gıda yardımında bulundu. Güneği, "Okulların restorasyon ve onarımını üstlenirken, burada çalışan öğretmen ve yöneticilerimizi de unutmadık." dedi.

TİKA'nın Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı.

TİKA'dan Afganistan'a okul!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden olan Faryab'ın Kurgan ilçesinde okul inşa ettirdi.

TİKA, Niamey'de okul inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Nijer'in başkenti Niamey'de yürüttüğü birçok proje kapsamında bin 260 öğrenci kapasiteli bir okul inşa edeceği bildirildi.

TİKA Pakistan'da okul ve hastane yaptırdı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Muzaffargah bölgesinde yaptırılan ve geçtiğimiz aylarda hizmete giren okul ve hastanede bölge halkına en modern koşullarda hizmet veriliyor.

TİKA Kamboçya'da 185 öğrenci kapasiteli okul inşa etti!

TÜRK işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kamboçya'da, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Angkor Ban Köyü'nde 185 öğrenci kapasiteli okul binası inşa etti.

TİKA Afganistan'da 83 okul inşa etti!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'da faaliyete başladığı 2005 yılından bu yana yaklaşık 800 projesi sayesinde 200 bin öğrenciyi okulla tanıştırırken, 83 okul inşa etti.

TİKA Kamboçya’da okul inşa edecek!

TİKA Kamboçya’da okul inşa edecek! Haziran ayının sonuna kadar bitirilecek iki katlı ve sekiz sınıftan oluşan okul, gelecek eğitim öğretim yılında kullanıma açılacak.

TİKA Afganistan'da okul yaptırdı!

TİKA, Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentinde 42 derslikli okul inşa ettirdi. Bilgisayar, kimya, biyoloji ve fizik laboratuvarı da bulunan okulda 8 bin öğrenci eğitim görecek

TİKA Afganistan'da okul yaptırıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden Belh'in merkezi Mezar-ı Şerif kentinde okul yaptırıyor.

TİKA Etiyopya'da okul inşa edecek!

TİKA Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da ilköğretim okulu inşa edecek.Abadır Enstütüsü İlköğretim Okulu'nun bakımsız binaları yıkılarak, yerine, Türkiye şartlarında binası ve eğitim materyallerinin olduğu bir okul inşa edilecek.

TİKA Afganistan'da 3 yeni okul inşa ettirdi!

Afganistan'a, eğitimden sağlığa, yol yapımından kadınlara yönelik projelere kadar birçok alanda milyonlarca dolarlık yardımda bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'da 3 yeni okul yaptırdı...

TİKA Afganistan'a okul yaptırdı!

Afganistan'a, eğitimden sağlığa, yol yapımından kadınlara yönelik projelere kadar birçok alanda milyonlarca dolarlık yardımda bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA, Afganistan'a okul yaptırdı...

Özel Mektebim Okulları 14 yeni okul daha açacak!

Şu an 7 adet okulu bünyesinde barındıran Özel Mektebim Okulları 10 adet yeni okul daha açmayı hedefliyor...

tika IKBY okul onarım Haberi

tika IKBY okul onarım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentindeki 17 okulun onarımını üstlenip, 350 öğretmen ve yöneticiye gıda yardımında bulundu. 


TİKA Irak Sorumlusu Sibel Güneği AA muhabirine yaptığı açıklamada, "TİKA, Irak'ta 2014 yılından itibaren Erbil ve Kerkük'te insani yardımlar başta olmak üzere birçok kalkınma projelerine imza attı. Bu çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Bu çerçevede Erbil kentinde bulunan 16 Türkmen ve bir Kürt okulunun restorasyonu çalışmaları yapılacak. Bundan sonra okulların tamiratı da yapılacaktır. Çocuklar pırıl pırıl dersliklerde okuyacak" ifadelerini kullandı. 


Bölgedeki ekonomik krizin farkında olduklarını aktaran Güneği, "Okulların restorasyon ve onarımını üstlenirken, burada çalışan öğretmen ve yöneticilerimizi de unutmadık. Başta Türkmen öğretmenler olmak üzere 350 öğretmen ve yöneticiye gıda yardımında bulunduk. TİKA'nın onların yanında olduğu...