30 / 04 / 2024

tika Lübnandaki Türkmen köyü parkı

tika Lübnandaki Türkmen köyü parkı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Lübnan'daki Türkmen köyü parkının yenilenmesi projesini tamamlayarak hizmete açtı. Açıklamada projeyle birlikte Kavaşra merkezinde bulunan parkın atıl durumundan kurtarıldı.

Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı!

Ünlü oyuncu Ekin Türkmen, bu sene yaz sezonuna Bodrum'da start verdi. Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı.

Lütfü Türkkan'dan Kanal İstanbul eleştirisi!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul'un bir devlet projesi değil gayrimenkul projesi olduğunu iddia etti.

AB'den 2021 yılı bütçesi hazırlığı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 2021 yılı bütçesinin 166,7 milyar avro olmasını teklif etti.

Lütfü Türkkan'ın kaçak eklentili çiftliğine yıkım kararı!

Dilovası Belediyesi, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın çiftliğiyle ilgili belge ibraz edememesi sonucunda çiftliğin kaçak bölümleri mühürlenirken, 1 ay süre verildi. 1 ay içerisinde gerekli işlemlerin yerine getirilmemesi durumunda yapılar yıkılacak.

Lütfü Türkkan’ın fabrikasına mühür!

Radiye Sezer Katırcıoğlu, Lütfü Türkkan’ın arazisindeki fabrikayla ilgili, “İYİ Partili Türkkan’ın fabrikası orman arazisinde değil mi? Savcıyı göreve davet ediyorum” dedi. Bu sözlerden 48 saat sonra fabrika mühürlendi.

Radiye Sezer Katırcıoğlu'ndan Lütfü Türkkan'a arazi sorusu!

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a, sahibi olduğu yağ fabrikası ve çiftliğinin devlet arazisi üzerinde olup olmadığı sorusunu sordu...

Arda Özer, REHAU Yapı Tekniği bölümü Türkiye ve Türki Cumhuriyetler Satış Direktörlüğü’ne atandı!

H. Arda Özer, REHAU Yapı Tekniği bölümü Türkiye ve Türki Cumhuriyetler Satış Direktörlüğü’ne atandı.

Hilmi Türkmen'e yıkım nedeniyle soruştu izni!

Danıştay Birinci İdare Dairesi tarafından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hakkında hazine arazisinde bulunan ruhsatsız yapıların yıkılmaması nedeniyle soruşturma izni verildi.

Merkez Bankası yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 12,69'a geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Beklenti Anketi'ne göre, yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 12,69'a geriledi.

Bugüne kadar nasıl çalıştıysak bundan sonra da öyle çalışacağız!

TOKİ olarak olağanüstü dönemler hariç 50 bin sosyal konut için talep toplamadıklarını söyleyen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, bugüne kadar nasıl çalıştıysak bundan sonra da yoğun tempoda çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Aydın Kuşadası'nda 16.6 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Kuşadası İcra Dairesi, Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Türkmen Mahallesi, 10 ve 17 parselde yer alan arsayı 16 milyon 564 bin 354 TL'ye icradan satıyor.

Hilmi Türkmen’den Üsküdar’a 41 dev proje!

Üsküdar Belediye Başkanı ve yeniden başkan adayı olan Hilmi Türkmen, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı 41 dev projesini açıkladı.

Nilüfer Özlüce'de cephe sağlıklaştırma çalışması yapılacak!

Nilüfer Belediyesi’nin hazırladığı yeni projeyle Özlüce Abdi İpekçi Caddesi üzerindeki işletmeler, cephe sağlıklaştırması yapacak. 

tika Lübnandaki Türkmen köyü parkı Haberi

tika Lübnandaki Türkmen köyü parkı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan'daki Türkmen köyü parkının yenilenmesi projesini tamamlayarak hizmete açtı.


TİKA'dan yapılan açıklamada, Lübnan'ın Akkar ilinin Kavaşra Beldesi'nde bulunan Kavaşra Türkmen Köyü Parkı'nın yenilendiği belirtildi. Açıklamada projeyle birlikte Kavaşra merkezinde bulunan parkın atıl durumundan kurtarılarak, Türkmenler için bir eğlence ve dinlenme alanına dönüştürüldüğü ifade edildi. Tümüyle yenilenen parkın, modern bahçe mobilyaları, yeni çocuk oyuncakları ile süslendiği ve çevre düzenlemesi yapılarak aydınlatma sisteminin kurulduğu açıklandı. 


Park, TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, bölge milletvekilleri, belediye başkanları ve TİKA Beyrut Koordinatörü İbrahim Erbir'in katılımı ile hizmete...