23 / 07 / 2024

tika projeleri tamamlandı

tika projeleri tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından bazı ülkelerde yürütülen ortak projelerin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen törene, projesi tamamlanan ülkelerin üst düzey yetkilileri video konferans yöntemiyle katıldı.

Hangi YHT hattı ne zaman açılacak?

Türkiye'nin en önemli yatırımları arasında yer alan YHT projeleri tamamlandığında Ankara-Sivas arası seyahat süresi 12 saatten 2 saate, Ankara-İzmir arası 14 saatten 3 saat 30 dakikaya inecek.

GEMSS Genç Mimarlar Seçkisi 2019 tamamlandı!

The Circle tarafından düzenlenen GEMMS Genç Mimarlar Seçkisi ve Sergisi'nin seçim süreci tamamlandı. Seçilen 14 mimar ve projeleri yapılan bir toplantıda ilan edildi. 

Bodrum CitrON Evleri ve Bodrum Amazon Akıllı Evleri'nde satışlar tamamlandı!

Önderler İnşaat'ın projeleri arasında yer alan Bodrum CitrON Evleri ve Bodrum Amazon Akıllı Evleri'nde satışlar tamamlandı. Projelerde “doğal yaşam”  alanları ve "akıllı ev" teknolojisi bulunuyor. 

Aksaray Binicilik Tesisi'nin inşaatı tamamlandı!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, meclis üyeleri ile beraber Aksaray Belediyesinin sosyal projeleri arasında yer alan  At Binicilik Tesisinde incelemeler yaptı. Başkan Yazgı, At Binicilik Tesisi ve Kafeterya inşaatının tamamlandığı belirtti.

Başakşehir’e 3 yeni aile sağlığı merkezi geliyor!

Başakşehir Belediyesi, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde ilçeye 3 aile sağlığı merkezi daha inşa edecek. Altınşehir Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışmalar sürerken Vaditepe ve Hoşdere Aile Sağlığı Merkezlerinin projeleri tamamlandı.

Mamak'taki üçlü tesisin yüzde 85'i tamamlandı!

Kentsel dönüşüm projeleri ile bambaşka bir çehreye kavuşan Mamak'ta aile merkezi, gençlik merkezi ve kapalı pazar alanı bulunan üçlü tesisin yüzde 85'i tamamlandı.

Dikey orman Santalaia binası 1 yılda tamamlandı!

Hava kirliliğini önlemek için hayata geçirilen dikey orman projeleri hızla tamamlanıyor. Kolombiya Bogota'da inşa edilen Santalaia binası 1 yılda tamamlandı. Çin şehirlerinde de dikey orman projeleri hayata geçecek.

Altyapı projeleri tamamlandı Kağıthane’de konut fiyatları uçtu!

Son yıllarda artan yatırımlarla dikkatini çeken Kağıthane’de, kiralık ve satılık konutlarda metrekare fiyatlarında artış görülüyor. Kağıthane'de 3 senede kiralıklarda metrekare fiyatı yüzde 45,68; satılıklarda ise metrekare fiyatları yüzde 55,47 oranında arttı.

Gaziantep Şıh Meydanı için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun en önemli projeleri arasında gösterdiği Şıh Meydanı için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Kamulaştırması yapılan evlerin yıkım çalışmaları devam ederken hafta sonu iki evin daha yıkım çalışmaları tamamlandı.

Yenişehir Belediyesi Bilim Sanat Merkezi tamamlandı!

Yenişehir Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan Bilim Sanat Merkezi inşaatı tamamlandı. Çevre düzenlemesine geçilen merkez önümüzdeki günlerde eğitim öğretim’e hazır hale getirilecek.

Hasan Karahan : Giresun cazibe merkezi haline gelecek!

Aksu Mahallesi'nde yapımı devam eden konut, stadyum ve hastane projeleri tamamlandığında bölgenin, Giresun'un cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen Vali Karahan, inşaat imalatlarının ne aşamada olduğu ve konut teslimlerinin ne zaman yapılabileceğini sordu.

Antalya Konyaaltı'da projeler hazır!

Antalya Konyaaltı Belediyesi, Öğretmenevleri Mahallesi'nde Kapalı Semt Pazarı; Uncu Ali Parkı içersinde ise ATM Parkı yapımı için projeleri tamamlandı Konyaaltı Belediyesi, modern kent yapısının bir parçası haline gelen kapalı semt pazarı sayısını artırıyor.

Çeşme Havaalanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın projeleri arasında yer alan Alaçatı Butik Havaalanı’nın kamulaştırma ve tahsis çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Arslan, ''Proje için ÇED ve altyapı ile fizibilite çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz''dedi.

tika projeleri tamamlandı Haberi

tika projeleri tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından bazı ülkelerde yürütülen ortak projelerin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen törene, projesi tamamlanan ülkelerin üst düzey yetkilileri video konferans yöntemiyle katıldı. 


TİKA tarafından yapımı tamamlanan ortak projelerden Makedonya'da Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi Anı Evi, Filistin'de El-Bireh Türk Okulu, Somali'de Mogadişu Dostluk Yolu, Tunus'ta Tarımsal Kalkınma Projesi, Gürcistan'da AİSİ Engelli Merkezi'nin açılışı Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) video konferans sistemi ile yapıldı.


"Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza" adıyla düzenlenen törene Makedonya'dan video konferansla katılan Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Başbakan Erdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. 



Cumhurbaşkanı İvanov, "Makedonya Cumhuriyeti'nde gördüğümüz tüm desteklerden ötürü teşekkürlerimizi ve selamlarımızı iletmek istiyorum. Bu vesileyle bu ortak evde ortak tarih, kültürümüzü ve ortak geleceğimizi de paylaşmaktayız. Soma'da hayatını kaybedenlerin ailelerine de taziyelerimizin aktarılmasını ayrıca...