19 / 05 / 2024

TİMDER Sektör Duayeni Sohbetleri 2016

TİMDER Sektör Duayeni Sohbetleri 2016

TİMDER Sektör Duayeni Sohbetleri’nin ilk konuğu Fırat Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Nevzat Demir oldu.Demir, dünyanın hızla değiştiğini, betonu satarak hiçbir yere varılamayacağını, müteahhitlerin de belli filtrelerden geçmesi gerektiğini söyledi

Araba almak isteyenlere kötü haber! Sektör temsilcileri duyurdu! 1 ay sonra büyük zam geliyor...

Otomobil fiyatlarındaki artış devam ederken, sektör temsilcileri otomobil fiyatlarına bir ay sonra büyük zam geleceğini duyurdu.

İnşaat işçisi karaborsaya düştü, konut sektörü küçüldü!

İnşaat sektöründe maliyet artışlarının yanı sıra işçi alımlarında da düşlerin olduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, 'inşaat işçisi karaborsaya düştü' dedi. 

Borsada en çok kazandıran sektör belli oldu

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,12 yükselişle 8.523,74 puandan girdi. Bankacılık endeksi yüzde 0,16 ve holding endeksi yüzde 0,13 artış görüldü. Tüm sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,36 ile spor olarak kaydedildi.

Türkiye’deki kripto para sektörüyle ilgili çok ilginç veriler ortaya çıktı!

Bu sene yaşadığı şiddetli dalgalanmalarla dünya genelinde birçok yatırımcının hızla uzaklaştığı, bazılarının ise çok temkinli yaklaştığı kripto sektörüyle ilgili yapılan araştırmada ilginç veriler ortaya çıktı.

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Bu yıl 42,5 milyar TL'lik ulaştırma yatırımı yapılacak!

2021 Yatırım Programı'na göre ulaştırma sektöründe demir yolları için, 17 milyar 812 milyon lira, kara yolları için 12 milyar 237 milyon lira, hava yolu için ise 2 milyar 149 milyon lira tahsis edildi.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği sektörün nabzını tutmaya devam ediyor!

2016'da kurulan ve gayrimenkul sektörünün en güçlü STK'ları arasında yer alan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. 

Gayrimenkul sektörü teknoloji ile dönüşecek!

Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, gayrimenkul sektörünün Türkiye’de her zaman lokomotif sektörlerden biri olduğuna vurgu yaparak, "Sektör, teknoloji ile dönüşeceği için biz de buna katkı sunmak istiyoruz" diye konuştu...

Faizler düştü, gayrimenkul sektörü hareketlendi!

Kredi faiz oranlarında yaşanan düşüşler gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, önümüzdeki süreçte sektörün daha da hız kazanacağını belirtti

Isı yalıtım sektörü 2019'da verimliliğe odaklandı!

Isı yalıtım sektörünün önde gelen firmalarından Austrotherm Türkiye’nin Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu’nın 2018 yıl değerlendirmesi ve 2019 öngörülerini paylaştı.

Çimento sektöründe ihracat devam ediyor!

TÇMB sektörün ilk 9 aylık verilerini açıkladı. Çimento sektörünün Ocak-Eylül verilerine göre; üretilen çimentonun yaklaşık yüzde 10,1’i ihracata konu oldu...

8. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi, sektörü buluşturacak!

2009 yılından bugüne İMSAD tarafından gerçekleştirilen Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi bu yılda tüm sektörü bir araya getirecek.

İnşaat sektörü teknolojide uyarı sinyali veriyor!

KPMG’nin hazırladığı “Teknoloji Üstünlüğünü İnşa Etmek” başlıklı 2016 Küresel İnşaat Araştırması, sektörün teknolojiyle sınavını gözler önüne serdi. Araştırmaya katılan firmaların sadece yüzde 8’i “ileri teknoloji vizyonuna sahip” olarak sınıflandırıldı.

TİMDER Sektör Duayeni Sohbetleri 2016 Haberi

TİMDER Sektör Duayeni Sohbetleri 2016

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün önemli markalarını aynı çatı altında toplayan TİMDER (Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği); kurulduğu 1988 yılından beri eğitim, kültür ve mesleki alanlarda gerçekleştirdiği faaliyetlere ‘Sektör Duayeni Sohbetleri’ ile devam ediyor.


Sektöre gönül vermiş, duayen iş adamları ve yöneticilerini TİMDER üyeleri ile bir araya getirip bilgi, deneyim ve mesleki tecrübelerin paylaşıldığı ‘Sektör Duayeni Sohbetleri’nin ilk konuğu Fırat Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nevzat Demir oldu.


1972 yılında plastik inşaat malzemeleri alanında üretim yapmak üzere kurulmuş, her zaman kaliteli üretim ve kaliteli ürün çeşitliliği ilkesiyle yola çıkan Fırat Plastik, yıllar süren ciddi atılımlar sonucunda sektörün öncü kuruluşlarından olmayı başarmıştır. Plastik esaslı ürünleriyle inşaat, tarım, otomotiv, medikal, beyaz eşya sektörlerine yönelik üretim yapan ve ‘en değerli unsur insandır’ anlayışına inanan...