21 / 05 / 2024

tl değer kazancı

tl değer kazancı

Türk lirası (TL), dolar karşısındaki 5 aylık zayıf seyrini şubatta sonlandırarak yükselişe geçti.TL, şubatta yüzde 3,54 değer kazandı.

Evora İzmir, 8 ayda 1.7 milyar TL değerlendi!

Emlak Konut GYO'nun Evora İzmir projesi yaklaşık 8 ayda 1 milyar 172 milyon 501 bin 768 TL değer kazandı. Peki projenin değeri ne kadar oldu? İşte Emlak Konut GYO tarafından açıklanan o rakamlar...

TL değer kaybetti, Kripto piyasasında işlem gördü! 

Türk lirasındaki değer kaybı yatırımcıları farklı araçlara yönlendirmek zorunda kaldı.  Kripto para borsasında ise TL'nin etkisi haziran ayının başında belirli bir yüzdelik oranda kendini gösterdi. Bu ayın başında verilere göre TL, kripto varlık alım-satım işlemlerinde yüzde 10'luk bir dilimi oluştu

Dolar karşısında en çok TL değer kaybetti? Avrupa ne yapıyor, biz ne yapmalıyız?

IMF güçlü dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimleri sıralarken, ülkelerin güçlü dolar hareketi karşısında ne yapması gerektiğini ele alan bir makale yayınladı.

Dolar/TL değer kazandı! Dolar neden yükseliyor? 20 Nisan son dakika dolar kuru...

20 Nisan Çarşamba günü vatandaşlar piyasalarda döviz kurlarını takip etmeye devam ediyor. Dolar kuru her geçen gün değer kazanırken, milyonlarca kişi ''Dolar neden yükseliyor'' sorusunun cevabını merak ediyor. İşte doları yükselten nedenler ve bugünkü dolar kuru...

Euro/TL değer kaybetti! Son dakika euro kuru 31 Mart 2022

Bir haftadır yatay seviyelerde işlem gören Euro/TL, Rusya devlet lideri Putin'in açıklamalarından sonra düşüşe geçti. Altın ve dolar fiyatları değer kazanırken euro son dakika gelişmelerin etkisi ile değer kaybetti. Peki euro şu anda kaç lira? İşte son dakika euro kuru...

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Geçtiğimiz sene en fazla 5 senelik gayrimenkulünü satarak en az 11 bin TL kazanç elde eden kimseler vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Peki, Temmuz'da 2. taksiti ödenecek değer artış kazancı vergisi ödemeleri nerede yapılır?

BIST 100'de en fazla değer kazancı inşaat sektör endeksinde!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,31 artışla 78.472,57 puandan kapattı. Sektör endeksleri arasında en fazla değer kazancı yüzde 1,85 ile "inşaat" sektör endeksinde gerçekleşti.

Değer artış kazancı beyannamesi ne zamana kadar verilir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı da yer alıyor. Vergi için önce beyan veriliyor. Peki, değer artış kazancı beyannamesi ne zamana kadar verilir?

Değer artış kazancında istisna 2016!

Değer artış kazancı vergisi için her sene istisna sınırı belirleniyor. Değer artış kazancında istisnadan yüksek geliri olan kimseler vergi mükellefi oluyor. İşte değer artış kazancında istisna 2016 bedeli..

Ev satışında değer artış kazancı 2016!

Taşınmazların elden çıkarılması halinde doğan vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, ev satışında değer artış kazancı nasıl ödenir? İşte ev satışında değer artış kazancı 2016..

Değer artış kazancının beyanı 2016!

Taşınmazını 2015 yılında satan kimseler gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi iki taksitte ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, değer artış kazancının beyanı 2016 nasıl ödenir?

Değer artış kazancı vergisinden indirilecek giderler!

Değer artış kazancı vergisi, Mart ayı içerisinde ödeniyor. Bazı giderler değer artış kazancı vergisinden indirilebiliyor. Peki, değer artış kazancı vergisinden indirilecek giderler nelerdir?

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri bugün başlıyor!

Gayrimenkul gelir vergisi olarak da bilinen bu vergi, satın alınan taşınmazın 5 sene içerisinde satılması durumunda, satışın gerçekleştiği seneyi takip eden yılda ödeniyor. Değer artış kazancı vergisi ödemeleri bugün başlıyor..

tl değer kazancı Haberi

tl değer kazancı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) attığı adımlar ile küresel piyasalarda azalan dolar talebine paralel 5 aylık düşüş trendini geçen ay sona erdiren TL, şubatta yüzde 3,54 değer kazandı.


SAXO Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, ABD seçimleri ile başlayan yükseliş sürecinde 3,94 zirvesini gören dolar/TL tarafında, teknik ve temel kriterlere bağlı bir düzeltme hareketi olduğunu söyledi.


Paksoy, özellikle şubat ayı ile birlikte aşırı alımdan kaynaklanan teknik gereklilik ve TL'nin aşırı değer kaybından dolayı piyasada oluşan kısa vadeli bir miktar dengelenme isteği paralelinde bir teknik düzeltme süreci ve anlamlı bir geri çekilme hareketi oluştuğunu ifade etti.


Şubat ayına 3,80 seviyesinden giren dolar/TL'nin, 3,55'lere kadar uzanan bir geri çekilmeden sonra gelen tepki alımları ile geçen ayı tamamladığını belirten Paksoy, bu tepki yükselişinde 3,70 direncinin aşılamaması...