29 / 04 / 2024

TL değer kaybetti, Kripto piyasasında işlem gördü! 

TL değer kaybetti, Kripto piyasasında işlem gördü! 

Türk lirasındaki değer kaybı yatırımcıları farklı araçlara yönlendirmek zorunda kaldı.  Kripto para borsasında ise TL'nin etkisi haziran ayının başında belirli bir yüzdelik oranda kendini gösterdi. Bu ayın başında verilere göre TL, kripto varlık alım-satım işlemlerinde yüzde 10'luk bir dilimi oluştu



Kripto varlıkların dünya borsasındaki değeri bir süredir düşmüştü. Ancak Türk lirasının değer kaybetmesi, Türkiye'de kripto talebini artırdı. Çok kısa süre önce TL'nin düşük seviyede olması gözlemlenirken sert bir düşüş ile dolar karşısından yüzde 11 oranında bir değer kaybetti. Borsada dolar/TL kuru bu nedenle haftayı 23,41 TL olarak kapattı. 

 TL değer kaybetti, Kripto piyasasında işlem gördü! 

TL bazlı kripto para işlemleri haziran ayında daha da arttı 

Türk lirası değer kaybedince bu kez gözler kripto piyasasına çevrildi. Dolar bazlı bir kripto varlık olan Tether, Türkiye'de TL değerinin düşüşünden sonra talep görmeye başladı. Bu talep mayıs başlarından itibaren olup seçim sonrasında yüksekliğini korudu.

Kaiko’nun verilerinden aktarılan bilgilere göre Bloomberg, kripto borsasındaki lira işlemleri ile ilgili bir analiz paylaşıldı. Lira olarak yapılan kripto para işlemleri haziran ayının girmesiyle daha da arttı. Bu analize göre bu süreçte yapılan işlemler kripto varlık ticaret hacminin yüzde 10'unu oluşturuyor. 2023 yılının başında yüzde 4 seviyesinde olan bu rakam şu an ne kadar artış olduğunu gözler önüne seriyor. Küresel kripto işlem hacminin ise günlük olarak 1 trilyon doların üzerinde olduğu analizlerle destekleniyor.  Diğer yandan CoinMarketCap’in verileri de Tether'in Türkiye merkezli BTCTürk kripto para borsasındaki analiziyle öne çıkıyor. Bu analize göre Tether'in BTCTürk'teki işlem payı yüzde 20'dir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön