20 / 05 / 2024

tl mevduatları için yeni düzenleme

tl mevduatları için yeni düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 'kur korumalı TL mevduatı' sistemine ilşikin ayrıntıları açıkladı. Buna göre, hesaplar 3,6,9 ve 12 ay vadeli açılabilecek. Merkez Bankası her gün saat 11'de dolar döviz alış kuru yayınlayacak. Sisteme, isteyen her banka katılabilecek.

Prof. Dr. Hakan Kara açıkladı: Düşük faizli TL kredi için gereken şart...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutarak yüzde 50 seviyesinde bırakmasına rağmen tüketici, konut ve taşıt kredisinde faizler çok yüksek. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara TL krediye düşük koşullarda erişmek için formülü verdi.

Halkbank'tan yeni kampanya! 300 TL ParafPara için bunu yapmanız yeterli!

En çok tercih edilen kamu bankaları arasında yer alan Halkbank yeni kampanyası için düğmeye bastı. 300 TL ParafPara için bunu yapmanız yeterli...

Bu bankadan 1250 TL kazanmak için SMS atmak yeterli! İşte kampanyanın detayları!

Türkiye’nin önde gelen bankalarından olan kaçırılmayacak bir fırsat sundu. 1250 TL değerinde bu hediyeyi kazanmak için SMS ile başvurmak yeterli olacak. Belirli bir tarihe kadar geçerli olan bu kampanyanın gerektirdiği bazı koşullar da bulunuyor. Bu kampanyadan yararlanmak, maddi açıdan büyük fayda

Euro/TL kuru için geri sayım başladı! 7 saat sonra euronun kaderi belli olacak! 1 euro bugün ne kadar oldu?

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) haziran ayı faiz kararı için feri sayım başladı. Euro/TL kurunun kaderi bugün belli olacak? Peki 1 euro bugün ne kadar oldu? 15 Haziran 2023 euro/TL kuru...

Kızılaydan yardım parası! 5 bin TL almak için detaylar! 

Türkiye vatandaşlarına 5 bin TL Kızılay’dan yardım desteği geldi! Bu destek ihtiyaç sahibi ilgilendiriyor. Türkiye’de yardıma ihtiyacı olan aileler Kızılay’ın bu desteğinden yararlanabilecek. Yardım kampanyasından yararlanmak için belirli başvuru koşullarının sağlanması ve zamanında başvurulması ger

EYT'lilere tazminat haberi! Tam 416,812 TL almak için tazminat rehberi

Seçim öncesi EYT’lilre haberler gelmeye devam ediyor. EYT kapsamında emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar için ikinci bir kıdem tazminatı hakkı doğdu ve bu tazminatın alınması için adım adım yapılması gerekenler belirlendi. İşte, detaylar...

Bu defa çanlar öğrenciler için çalıyor! Müjde her ay bu ödemeyi alacaksınız

Öğrenciler! bu defa sizi sevince boğacak bir haberimiz var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı açıklamada 750 TL ödeme yapacağını ilan etti. Peki, 750 TL ödeme için istenen koşullar nelerdir? İşte detaylar.

Türkiye Finans'dan kampanya gibi kampanya! 20 bin TL almak için 30 TL vermek yeterli!

Türkiye Finans Katılım Bankası, bireysel finansal ürünlerini nakitte ulaşmada zorluk yaşayan tüketiciler için yeniden tasarladığını duyurdu ve finansal ürünlerinde başlangıç faiz oranını %1,79 olarak açıkladı.

Selçuk Geçer'den dolar için şok uyarı! Son gün!

Dolar tahminleriyle ön plana çıkan ünlü ekonomist merak edilen soruları tek tek cevapladı... Dolar/TL kuru için 9 gün uyarısında bulunan Selçuk Geçer flaş açıklamalarda bulundu.

Emeklilerin bu hafta hesaplarında! 30 bin TL ödemesi için hemen başvurun!

Emekliler için bu hafta ödenecek. Ödemenizi almak için tek bir başvuru yeter! İşte detaylar!

Emeklilerin dört gözle beklediği haber! 3000 TL ödeme için gözler o kritik tarihe çevrildi!

Emeklilerin dört gözle beklediği ikramiyeler için araştırmalar hızlandı. İşte 3000 TL ödeme için gözler o kritik tarih!

Merkez Bankası az önce duyurdu! Türk lirası için yeni hamle!

Türkiye’de mevduat sahiplerini Türk lirasına yönlendirmek için teşvik edici adımlar peş peşe atılıyor. İşte bunlardan biri daha Merkez Bankası’nın yaptığı duyuru ile hayata geçiyor. Bu kapsamda 3 aydan daha uzun Türk lirası mevduatlar için zorunlu karşılık oranlarında yeni bir düzenleme yapıldı.

Emekli promosyonunda son 24 saat! 10 bin TL almak için acele edin! Hemen bakmayan, bin pişman!

Bankaların emekliler için düzenlediği promosyon yarışında sonra geliniyor. Kampanya tutarı 10 bin liraya yükseldi. Son 24 saat kaldı! Hemen siz de faydalanın, bu fırsatı sakın kaçırmayın! İşte ayrıntılar...

tl mevduatları için yeni düzenleme Haberi

tl mevduatları için yeni düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 'kur korumalı TL mevduatı' sistemine ilşikin ayrıntıları açıkladı. Buna göre, hesaplar 3,6,9 ve 12 ay vadeli açılabilecek. Merkez Bankası her gün saat 11'de dolar döviz alış kuru yayınlayacak. Sisteme, isteyen her banka katılabilecek.

A Haber'de yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dövize endeksli Türk Lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını açıkladı.

İşte açıklama:

"Birikimlerini TL mevduat olarak değerlendiren vatandaşlarımızın kurlardaki oynaklık karşısında mağdur olmaması için Sn. Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" ürünü devreye alınmıştır.

Ürün, gerçek kişilerce TL vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak; yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak ve bu mevduat ürününe stopaj uygulanmayacaktır.

Kur farkı hesaplamaları için...