16 / 05 / 2024

tmmob adana kent sorunları raporu

tmmob adana kent sorunları raporu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ( TMMOB ) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) belediye başkan adaylarına yol haritası olması düşünülen 'Adana kent sorunları raporu' hazırladı...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

TMMOB'dan Hatay raporu: Olası depremde yapılar hasar görecek!

Hatay’ın bir deprem kenti olduğunu belirten TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, hazırladığı raporda, “Kent merkezi deprem olduğu takdirde en fazla sarsılacak alanlardan birinin üzerinde yer alıyor. Acilen harekete geçilmeli” uyarısında bulundu.

Mehmet Murat Çalık: İstanbul'u kimlikli bir kent haline getirmeliyiz!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından gerçekleştirilen 2.Kentsel Tasarım Sempozyumu'na katıldı Başkan Çalık, "Kentlerimizde kent belleğini yaşatacağımız alanlara da ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

EmlakBank Adana Şubesi açıldı!

Türkiye Emlak Katılım Bankası (EmlakBank) Adana Şubesi açıldı. EmlakBank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cantimur, kent sanayisi ve ticaretine de ellerinden gelen katkıyı vereceklerini belirtti. 

TMMOB'dan tarihi Saraçoğlu Mahallesi açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, tarihi Saraçoğlu Mahallesi’nin imar planıyla ilgili açıklama yaptı. ŞPO açıklamasında, "Saraçoğlu Mahallesi, kamusal değerlerin üretildiği, kent merkezi ile bütüncül tasarlanan bir mekan olma özelliğine kavuşana kadar mücadele edeceğiz" dedi...

Adana'da kentsel dönüşüm hamlesi!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’yı daha modern ve daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için bir çok noktada kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.  

Hüseyin Sözlü: Hedefimiz dönüşüm odaklı kent inşa etmek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, dönüşüm odaklı kent inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

3. Kocaeli Kent Sempozyumunda kent sorunları tartışılacak!

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu, düzenlenecek 3. Kocaeli Kent Sempozyumu’na hazırlanıyor. 3. Kocaeli Kent Sempozyumunda kent sorunları tartışılacak.

Adana'da Kent Estetiği Şehrin Geleceği paneli düzenlendi!

“Kent Estetiği Kentin Geleceği” konulu panel, Adana Valisi Mahmut Demirtaş başta olmak üzere seçkin bir davetli grubunun katılımıyla inşaat sektörünün duayenlerini buluşturdu. 

Adana Kent Meydanı'nda inşaatlar tamamlanıyor!

Adana Seyhan Belediyesi tarafından başlatılan Adana Kent Meydanı projesinde inşaatlar tamamlanıyor. 41 bin 892 metrekare alan üzerinde kurulan proje 7 etaptan meydana geliyor.

Adana Kent Meydanı'nda inşaat devam ediyor!

Seyhan Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri yapımı devam eden “Adana Kent Meydanı”nda incelemelerde bulundu.

Adana Kent Meydanı Projesi’nde yıkımların yüzde 70'i tamamlandı!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ’Kent Meydanı Projesi’nde incelemelerde bulundu. Son yılların en büyük vizyon projesi olarak nitelendirilen proje kapsamında yıkımların yüzde 70 oranında tamamlandı.

Adana Sanayi Kent'e ilk etapta 241 milyon liralık yatırım!

Adana'da OSB çalışanların barınmasına dönük "sanayi kent" kurulacak. Adana Sanayi Kent uygun ödeme koşullarıyla satılacak.

tmmob adana kent sorunları raporu Haberi

tmmob adana kent sorunları raporu


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) belediye başkan adaylarına yol haritası olması düşünülen 'Adana kent sorunları raporu' hazırladı. 


TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, belediye başkan adaylarına, ‘tüm eylemlerini, kamu yararını ön planda tutan, doğal ve kültürel değerlere saygılı, çağdaş yaşam koşullarına uygun, kentteki gelişmelerin günlük politik davranışlarla ile yönlendirilmemesi gerektiğini düşünen, insan odaklı bir anlayışla ele almaları.’ çağrısında bulundu. 


Biçer, günümüzde kentlerin başta çarpık kentleşme, barınma, altyapı, ulaşım, enerji, sağlık, eğitim, kültür ve çevre olmak üzere pek çok konuda sorunlarının bulunduğuna dikkati çekti. Kentlerin, deprem, sel, heyelan ve yangın gibi afetlere hazırlıklı olmadığının altını çizen Biçer, “Bu durum bugüne kadar izlenen, toplumsal çıkarları göz ardı eden ve...