27 / 04 / 2024

TMSF Toprak Grubu Anlaşma

TMSF Toprak Grubu Anlaşma

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Toprak Grubu şirketleri arasında, Grubun Fona olan borçlarının ödenmesine yönelik olarak protokol imzalandığı bildirildi

TMSF, Dumankaya'nın 86 taşınmazını satışa çıkardı!

TMSF, Dumankaya Grubu şirketlerine ait 86 taşınmazı satışa çıkardı. Gayrimenkuller, 20 Nisan tarihine kadar teklif toplama usulü ile ayrı ayrı ihale edilecek.

TMSF'den 'Uzan Grubu'nun Antalya'daki otelinin satışı' açıklaması!

TMSF, "Uzan Grubu'nun Antalya Saklıkent Kayak Merkezi'nde yaptırdığı, TMSF'ce el konulan, yıllardır atıl durumdaki otel, Milli Emlak tarafından satıldı" şeklinde haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Uzan Grubu'nun Antalya'daki oteli satıldı!

Uzan Grubu'nun Antalya Saklıkent Kayak Merkezi'nde yaptırdığı otel satışa çıktı. TMSF'nin el koyduğu yıllardır atıl halde duran otelin yarım kalan inşaatı tamamlandı.

Adabank 60 milyon dolara satıldı!

TMSF, Uzan Grubu’nun el konulan Adabank’ını sattı. 60 milyon dolara Türk işadamı grubuna yapılan satışı TMSF Başkanı Gülal da doğruladı: İki ay önce sattık. Şu anda süreç BDDK onayında. 

Aydınlı Grup'un şirketi TMSF'ye devredildi!

TUSKON operasyonunda tutuklanan işadamı Ömer Faruk Kavurmacı’nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Aydınlı Grubu’na bağlı Aydınlı Hazır Giyim’e, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyum atandı.

Ali Ağaoğlu: TMSF'nin satışa çıkaracağı projeleriyle ilgilenebiliriz!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, FETÖ/PDY ilişkisi iddiasıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen ve satışa çıkarılacak inşaat şirketleriyle şartlara bağlı olarak ilgilenebileceklerini söyledi.

TMSF'ye devredilen şirket sayısı 527 oldu!

Başbakan Yardımcısı Nurtettin Canikli, "Bugün itibarıyla TMSF'ye kayyum sıfatıyla devredilen şirket sayısı 527'dir. Bunların 271 tanesi 9 büyük grubu aittir." dedi.

TMSF'ye devredilen şirket sayısı 500'e yaklaştı!

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında Boydak, Koza İpek, Naksan, Dumankaya, Alfemo ve Kadıoğlu Grubu'na bağlı şirketlerin de bulunduğu 500'e yakın şirket TMSF'ye devredildi

Halis Toprak'ın ünlü Aslanlı Köşk'ü fahri konsolosluk oldu!

Toprak Holding'in kurucusu Halis Toprak ile özdeşleşen Aslanlı Köşk, Fahri Konsolosluk oldu. TMSF tarafından RAMSEY'in sahibi iş adamı Remzi Gür'e satılan köşk, Gür'ün Güney Afrika Fahri Konsolos'u olmasının ardından konsolosluk binası oldu.

Kayyum atanan şirketlerin malları TMSF'ye!

FETÖ operasyonları kapsamında Kaynak Holding, Koza Grubu ve Boydak Holding gibi onlarca şirkete bundan sonraki süreçte kayyum atanmayacak. OHAL süresince kayyumların yetkileri mahkeme veya hâkim kararıyla TMSF’ye devredilecek.

2007 yılında TMSF, Aslanlı Köşk'ü satışa çıkardı!

2007 yılında TMSF, Halis Toprak'ın sahibi olduğu İstinye'deki Aslanlı Köşk'ü satışa çıkarmış. TMSF, toplam 10 bin 200 metrekare arazi üzerine kurulu köşkün muhammen değerini 19 milyon 230 bin lira olarak belirlemiş.

2005 yılında Yusuf İzzetin Efendi Sarayı satışa çıkarılmış!

2005 yılında TMSF, Ceylan Grubu'nun ortağı olduğu Çamlıca Turizm Yatırımları'na ait Yusuf İzzettin Efendi Sarayı'nı satışa çıkarmış. 20 bin 700 metrekare arazi üzerine kurulu saraya 15 milyon dolar değer biçilmiş.

TMSF Ceylan Grubu’nun arsasını satıyor: 35 milyon TL'ye!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Ceylan Grubu’nun Yalova-Bursa yolu üzerindeki arsasını satışa çıkarma kararı aldı. Arsanın 15 dönümünde ticaret alanı imarı, 110 dönümündeyse konut imarı mevcut.

TMSF Toprak Grubu Anlaşma Haberi

TMSF Toprak Grubu Anlaşma

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, TMSF ile 30 Kasım 2001 tarihinde Fona devredilen Toprakbank AŞ hakim ortağı Toprak Grubu şirketleri ile Halis Toprak, Ahmet Toprak ve Mehmet Toprak arasında, Grubun Fona olan borçlarının ödenmesine yönelik olarak protokol imzalandı.


Toprak Grubunun, Fona olan borçları bir kısım taşınmazların ayni tahsilat yoluyla Fon tarafından devralınması suretiyle tasfiye edildi. 


Açıklamada, TMSF'nin kendisine kanunlarla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde, kamu alacaklarının en yüksek değerle tahsili ve Fona devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarına devam ettiği...