18 / 05 / 2024

tokat kanal projesi son durum

tokat kanal projesi son durum

İstanbul'a yapılacak Kanal İstanbul'a Karadeniz'den kardeş geliyor. Temeli Mart ayında atılan Kanal Tokat’ın 2018 Mart ayında tamamlanması planlanıyor.

Çeşme'nin mega projesi rafa mı kaldırılıyor? İzmir'in Kanal İstanbul'u olacaktı...

İzmir'in Kanal İstanbul'u olarak bilinen Çeşme Projesi ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ söz konusu proje ile ilgili olarak projenin bakanlık tarafından da o kadar savunulduğunu görmediği

TOKİ Arnavutköy 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! Kanal İstanbul manzaralı 621 yeni konutu kaçırmayın!

TOKİ Arnavutköy 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi... Kanal İstanbul manzaralı 621 yeni konutu kaçırmayın... İşte TOKİ Arnavutköy Baklalı projesi detayları...

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

5 soruda TOKİ Tokat Sosyal Konut Projesi 2022! Tokat ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak...

TOKİ Tokat konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Tokat ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı projesi resmen başlıyor! Yüzlerce yeni konut geliyor, dev proje onaylandı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen Kanal İstanbul manzaralı projesi resmen başlıyor. İşte detaylar...

TOKİ Turhal kura sonucu 07.04.2022! İşte liste liste TOKİ Turhal 2+1 ve 3+1 sonuçları!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tokat Turhal projesi için başvuru dönemini başlattı. İşte TOKİ Turhal kura sonucu 07.04.2022...

Kanal İstanbul'a demiryolu projesi müjdesi!

Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul için demiryolu projesi inşa edileceğini dile getirdi. 

Kanal İstanbul asrın projesi olacak!

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilere yanıt verdi. 

Kanal İstanbul projesi kendi kendi finanse edebilecek mi?

Kanal İstanbul projesi için “Bir kuruş çıkmayacak” dendi. Kanal İstanbul'un kendi kendi finanse edip edemeyeceği merak ediliyor...

Uzmanlar Kanal İstanbul projesi için ne diyor?

Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki uzmanlar Kanal İstanbul projesi için ne diyor?

Kanal İstanbul projesi nasıl işleyecek?

Kanal İstanbul projesi için kamu-özel işbirliği modelinin uygulanacağı öngörülüyor. Yani projeye dahil olan şirketlere devlet bazı garantiler sunuyor. Fakat işletmesinin uzun senelere dayandırılması hedeflenen projede, gelecek senelerde uyuşmazlıkların oluşması da ihtimaller arasında.

Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Son günlerde gündemden düşmeyen ve geçtiğimiz hafta ilk kazmanın vurulduğu çılgın proje Kanal İstanbul tartışmaları sürüyor. Peki Kanal İstanbul projesi neden önemli? 

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

tokat kanal projesi son durum Haberi

tokat kanal projesi son durum


İstanbul'da hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul'a bir kardeş de Tokat'tan geliyor. Kanal Tokat projesiyle   ırmağın belirli bir kısmında şişirme tekniği ile ırmak durgunlaştırılacak. Akış hızı kontrol altına alınan su üzerinde Osmanlı kayıkları ile gezilebilecek. Irmak kenarında kent dokusuna uygun, karşılıklı dinlenme mekânları, gezi, koşu ve bisiklet yolları hazırlanarak Yeşilırmak bir cazibe merkezi olacak. 


Yüzde 40’ı tamamlanan Kanal İstanbul ile Eylül ayında kayıklarla da gezi yapılabilecek. Kanal Tokat'ın peyzajı 2018’in Mart ayında tamamlanarak hizmete sunulacak.


Yenişafak’a açıklamalar yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Projenin ekolojik dengeye zarar vermemesi, ileriye dönük ise can ve mal kaybına sebebiyet vermemesi bizim için çok önemli. Onun için de ırmağın geçirgenliğine bakmıştık. Bu anlamda tabakanın biraz su geçiren bir bölge olduğunu gördük ve hızlı bir şekilde...