13 / 05 / 2024

Tokat Tepekışla Barajı HES kamulaştırılacak alanlar

Tokat Tepekışla Barajı HES kamulaştırılacak alanlar

Bakanlar Kurulu'nun Tokat'ın Erbaa ilçesinde kurulacak Tepekışla Barajı ve HES yapımı amacıyla bazı parsellerde Hazine adına Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TOKİ Muğla Yatağan 2. Merhale Projesi İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Muğla Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Muğla Yatağan 2. Merhale Projesi İnşaatı İşi ihalesi 1 Haziran'da!

Muğla Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı İşi ihalesi 1 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Tokat için acele kamulaştırma kararı!

Tokat'ta tesis edilecek Omala Barajı ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muğla Boğalar Seki Barajı'nın inşaatı meclis gündeminde!

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulunan Boğalar Seki Barajı inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Muğla Girme Barajı'nın inşaatı TBMM'de!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Girme Barajı inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konut satışları yıl sonunda 1.4 milyon adet barajını aşacak!

Türkiye genelindeki konut satışları, 2016'da önceki yıla göre yüzde 4 artarak 1,3 milyonu aşmıştı. 2017'nin ilk yarısında da yükseliş devam etti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artan konut satışlarının, yıl sonunda 1,4 milyon adet barajını aşması hiç de zor değil.

Muğla Milas'ta şehit evi yıkılmayacak!

Muğla Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, basında çıkan şehit ailesi haberi üzerine basın toplantısı düzenledi. Tokat, şehit ailesinin evinin yıkılması hakkında çare arayacaklarını kaydetti.

Süreyyabey Barajı 1. kısım inşaat ihalesi yapıldı!

Ak Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer, Süreyyabey Barajı 1. kısım inşaat ihalesinin, Zile ve çevresinin sulanmasında, tarımın gelişmesinde büyük rol oynayacağını söyledi.

Muğla'da barajlardaki doluluk oranı düştü!

Muğla'da yağış miktarının bir önceki yıla oranla yüzde 30 düştüğü, bir yıl önce yüzde 53 olan baraj doluluk oranının ise yüzde 41'lere gerilediği açıklandı.

Tokat Alpu Barajı'nın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan ve temeli 20 sene önce atılan Alpu Barajı'nın yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Marmaris'e baraj yapılmasına tepki!

Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki su sorununa çözüm getirmesi amacıyla Marmaris'e yapılması planlanan baraj, bazı kesimlerce istenmedi. Baraj için Bördübet Mevkii'ne inceleme yapılması üzerine baraj karşıtları eylem yaptı.

Tokat Silahtar Ömer Paşa Camii, mimarisiyle dikkat çekiyor!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bulunan Silahtar Ömer Paşa Camisi, ahşap mimarisiyle görenlerin dikkatini çekiyor. Caminin duvarları bir sıra kesme taş, üç sıra tuğla dizisiyle örüldü.

Tokat Tepekışla Barajı HES kamulaştırılacak alanlar Haberi

Tokat Tepekışla Barajı HES kamulaştırılacak alanlar


Bakanlar Kurulu, Tokat'ta kurulacak Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santrali için acele kamulaştırma yapılacak arsaların ada ve parsellerini açıkladı. İşte Bakanlar Kurulu'nun bugünkü (24 Mayıs 2014 Cumartesi tarih ve 29009 sayılı) Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o karar;


BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2014/6321


"Tokat İlinde kurulacak Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması; anılan Bakanlığın 24/4/2014 tarihli ve 12477 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 5/5/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır."