18 / 05 / 2024

toki 13 yıllık konut inşaatları

toki 13 yıllık konut inşaatları

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Bu yıl toplu konutta 13 yılın rekorunu kırdık. 64 bin konut inşa ettik. Geçmiş tecrübelerimizle beraber daha vasıflı ve nitelikli konutlar inşa ediyoruz." dedi.

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Mayıs'ta yıllık yüzde 32,13 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,45, yıllık bazda yüzde 32,13 yükseldi.

İstanbul'daki 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım başladı!

İstanbul Küçükçekmece'de mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlık sebebiyle bir türlü yıkılamayan, 13 blok ve 240 daireden meydana gelen 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım çalışmaları başladı. 

TOKİ'den '3 yıllık TOKİ projesi yeni diye sunuldu' başlıklı haberler için flaş açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, "3 yıllık TOKİ projesi, yeni diye sunuldu" başlığıyla sunulan haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydederek flaş bir açıklama yaptı. İşte TOKİ tarafından yapılan o açıklama...

TOKİ'nin son on yıllık faaliyetleri meclis gündeminde!

TOKİ'nin son on yıllık faaliyetleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Esenyurt'un 13 yıllık panoraması!

Necmi Kadıoğlu’nun istifasının ardından boşalan başkanlık seçimleri yarın yapılacak. Peki Kadıoğlu arkasında nasıl bir Esenyurt bıraktı? İşte, Esenyurt'un 13 yıllık panoraması..

İzmir Büyükşehir Belediyesi 13 yılda 1.6 milyarlık gayrimenkul aldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aziz Kocaoğlu’nun başkanlık yaptığı 13 yıllık döneminde 1 milyar 639 milyon liralık kamulaştırma gerçekleştirdi.

M. Ergün Turan: 13 yılda 700 bin konut ve 8 bin sosyal donatı yaptık!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 13 yıllık süreçte yaklaşık 700 bin konut ve 8 bine yakın sosyal donatı yaptıklarını belirtti.

TOKİ Başkanı Turan: 13 yılda 700 bin konut yaptık!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 13 yıllık süreçte yaklaşık 700 bin konut ve 8 bine yakın sosyal donatı yaptıklarını belirtti. İşte açıklamaları...

TOKİ'nin yıllık konut hedefi 60 bine çıktı!

Daha önce 2023’e kadar her yıl 50 bin konut üreteceğini açıklayan TOKİ bu rakamı revize etti. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Bu rakama 10 bin daha ekleyerek yıllık 60 bin konut üreteceğiz” dedi.

Konut kredilerinde yıllık faiz 12,5'lara inebilir!

Merkez Bankası’nın uyguladığı üç faizde birden indirim yapması hem tüketiciye hem büyümeye katkı verecek. Konut kredileri şu anda 13-14 seviyesinde. Bu kredilerde de yıllık faizin 12.5-13.5’lara inmesi bekleniyor.

Hanelerin yıllık kullanabilir geliri 14 binin altında!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2013 yılı verilerine göre, ortalama yıllık hanehalkı kullanılabilir geliri 29 bin 479 lira, ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir geliri de 13 bin 250 lira...

1942 yılında Tahtakale'de bir dükkanın yıllık kirası 13 buçuk liraymış!

İstanbul Belediyesi'nin 1942 yılında verdiği ilanda Uzun Çarşı Caddesi'nde bir dükkan yıllık 13 buçuk liraya kiraya kiraya verilecekmiş. Bugün binlerce lira ile alınıp satılan dükkanların 1942 yılında kira değeri sadece yarım altınmış.

toki 13 yıllık konut inşaatları Haberi

toki 13 yıllık konut inşaatları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine sürekli "Konutta balon var mı, yok mu?" şeklinde soruların yöneltildiğini söyledi.


Bu sorulara esprili bir şekilde "Bir şey patlayacaksa bizde balon yok talep patlaması var" dediğini anlatan Turan, Türkiye'nin her ilinde projelerin artan talep doğrultusunda hızla yürütüldüğüne dikkati çekti.


Sosyal konut ürettikleri için alt gelirli grubundaki vatandaşların kira öder gibi hatta daha düşük bir bedelle konut sahibi olabildiğini vurgulayan Turan, şöyle konuştu:


"Konut talebinde bir azalma yok tam tersine Türkiye'nin her yerinde 5-10 katı taleple karşılaşıyoruz. Bir yerde 300 konut yapıyorsak 3 bin talep geliyor. Sektörle ilgili diğer sevindirici haber, konut satışlarıyla ilgili. Eylül ayı satış rakamlarında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış var. Bu Türkiye ekonomisinin...