16 / 05 / 2024

TOKİ arazi geliştirsin önerisi

TOKİ arazi geliştirsin önerisi

Dar gelirlileri ev sahibi yapmak için kurulan TOKİ, asıl amacını unuttu. Artan ucuz konut açığının kapatılması için sektörden radikal bir öneri geldi: TOKİ inşaattan çekilsin, arazi geliştirsin..

Say Arazi Geliştirme Yapı Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Say Arazi Geliştirme Yapı Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aytaç Ülkebaş ve Savaş Zafer Soydan ortaklığında kuruldu.

Trakya Arazi Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Trakya Arazi Geliştirme Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 253 bin 844,17 TL sermaye bedeli ile Abdülkadir Eriş, Muhlis Turan Eriş ve Nuran Eriş ortaklığında kuruldu.

Zuher Arazi Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Zuher Arazi Geliştirme Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 493 bin 289,76 TL sermaye bedeli ile Abdülkadir Eriş, Muhlis Turan Eriş ve Nuran Eriş ortaklığında kuruldu.

Nurer Arazi Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Nurer Arazi Geliştirme Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 6 milyon 146 bin 177,52 TL sermaye bedeli ile Abdülkadir Eriş, Muhlis Turan Eriş ve Nuran Eriş ortaklığında kuruldu.

Milli Emlak 12 bin TL'ye arazi satacak! TOKİ arsalarını kaçıranlar bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Emlak 12 bin TL'ye arazi satacak... TOKİ arsalarını kaçıranlar bu tarihi aman kaçırmayın... İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan ihale detayları...

Marmara Arazi Geliştirme Ve Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Marmara Arazi Geliştirme Ve Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Süleyman Ceylan tarafından kuruldu.

TOKİ'den ev almak isteyen emekliler, gençler, asgari ücretliler dikkat! Hemen bu son dakika gelişmesine bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan sosyal konut projesi ile ilgili detayları resmen açıkladı. TOKİ'den ev almak isteyen emekliler, gençler, asgari ücret alanlar dikkat! Hemen bu son dakika gelişmesine bakın...

TOKİ konutlarında flaş gelişme! Aşamalar resmen belli oldu! İstanbul için 4 bin 200 TL taksitle! Hemen inceleyin

TOKİ ucuz konut kampanyasında son dakika gelişmesi yaşanıyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı projesinde aşamalar resmen belli oldu. İşte detaylar...

Tekirdağ'ın iki ilçesi için son dakika arazi toplulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tekirdağ Marmaraereğlisi ve Çorlu ilçelerinde bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Resne Arazi Geliştirme Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Resne Arazi Geliştirme Ve İnşaat Anonim Şirketi Beşiktaş'ta İsmail Can Resne ve Ali Cem Resne ortaklığında kuruldu.

Arnavutköy Belediyesi TOKİ'ye arazi mi sattı?

Arnavutköy Belediyesi, 2015 yılında Kanal İstanbul’un merkezindeki 100 arazisini 150 milyon TL bedelle TOKİ’ye satmıştı. İddialara göre TOKİ arazi ücretini Belediye'ye ödemedi

Cemesar İnşaat Taahhüt Arazi Geliştirme Dış Ticaret Anonim Şirketi Maslak Şubesi açıldı!

Cemesar İnşaat Taahhüt Arazi Geliştirme Dış Ticaret Anonim Şirketi Maslak Şubesi  12 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ceyda Sarı tarafından  açıldı. 

Bodrum'daki arazi 242 milyon TL'ye satıldı!

Özelleştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Muğla Bodrum'daki Bitez’de bulunan 29 bin metrekare büyüklükteki hazine arazisi satışa sunuldu. Arazi, 242 milyon Türk Lirası karşılığında Rekuba İnşaat ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi tarafından satın alındı.

TOKİ arazi geliştirsin önerisi Haberi

TOKİ arazi geliştirsin önerisi

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'nin 14'üncüsü sektörün ve iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Zirveye EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik damgasını vurdu. 


Yıllık birinci el konut talebinin 600-650 bin adet olduğunu söyleyen Çelik, bu sayıyı artıracak yeni bir model bulamadıkları için konut satışlarının belli bir seviyede kaldığını belirtti. Metrekare fiyatları 3 bin-3 bin 500 lira arasında olan konutların çok kolay satılacağını ifade eden Çelik, İstanbul'daki arsaların bu fiyatlara inmeye imkan vermediğini söyledi. Ömer Çelik, bu nedenle de sosyal konut açığının her geçen gün daha da büyüdüğünü vurguladı. 


İNŞAATA KARIŞMASIN

Bu açığı kapatmak için Çelik'in bulduğu çözüm ise şöyle: "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kapanacak. TOKİ, devletin arazi geliştiren birimi olacak. Devletin kentsel...