27 / 04 / 2024

TOKİ ayder

TOKİ ayder

RİZE’nin ünlü yaylası Ayder’in 110 hektarlık bölümünü dönüştürmek için TOKİ tek yetkili olarak düğmeye basıyor.

Ayder Yaylası'ndaki statü değişikliğine mahkemeden dur kararı! 

Ayder Yaylası’nın düşürülen koruma statüsüne yapılan itiraz kapsamında yürütmeyi durdurma kararı alındı ve  değişikliğin geri dönülmez sonuçlara neden olacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Tok Müteahhitlik Hafriyat İnşaat Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tok Müteahhitlik Hafriyat İnşaat Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Şerife Şahin tarafından kuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki Ayder Yaylası'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti.

Sahurda ne yenmeli? Sahurda en çok ne tok tutar?

Sahurda ne yenmeli ve içilmeli? Hangi yiyecekler sahurda tok tutar? İşte Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde sıklıkla sorulmaktadır. İşte detaylar!

Ayder kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Rize'nin Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Ayder'de yayla evleri mimarisiyle ilgi çekiyor!

Rize'nin Ayder Yaylası'nda inşa edilen yayla evler herkesin beğenisini kazanıyor. Bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da hızla devam ediyor.

Ayder Dağıtım Tekstil Turizm Otomotiv Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayder Dağıtım Tekstil Turizm Otomotiv Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Derya Babataş tarafından kuruldu.

Ayder Yaylası Spor Tesisleri ihalesini Turgut Müteahhitlik kazandı!

Geçtiğimiz ay “Ayder Yaylası Spor Tesisleri Yapım İşi” ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi 6 milyon 343 bin TL bedel ile Rize merkezli Turgut Müteahhitlik aldı. 

Hasan Tok: Ergene'deki arazi mutlak koruma alandır!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tok, Çorlu/Ergene kesimindeki Marmaracık köyü sınırlarında bulunan tarım arazisinin mutlak koruma alanı olduğunu dile getirdi. Hürriyet köşe yazarlarından Yalçın Bayer söz konusu araziyi kaleme aldı.

Ayder'de dağın içine otopark mı yapılacak? Murat Kurum'dan iddialara yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ayder'de dağın içine katlı otopark yapılacağı iddialarına yanıt verdi...

Ayder'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, yaptığı açıklamada, "Ayder'in dönüşümünü, o coğrafyanın doğasına ve mimarisine uygun şekilde gerçekleştireceğiz" dedi.

Ayder Emlak Danışmanlık İnşaat Elektrik Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayder Emlak Danışmanlık İnşaat Elektrik Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Ölmez tarafından kuruldu.

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Rize'nin dünyaca ünlü yaylası Ayder Yaylası'nın aslını koruyarak geleceğin cazibe merkezi olması için başlatılan dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Rize Valisi Kemal Çeber, Ayder'de beton yapı görülmeyeceğini dile getirdi.

TOKİ ayder Haberi

TOKİ ayder

Şubat ayında müşavirlik ihalesine çıkan TOKİ, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, mimarların katılımıyla arama konferanslarına başlıyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Ayder, yayla rehabilitasyonu projemize örnek olacak” açıklamasını yaptı. TOKİ ve  Proje Hazırlama Danışmanlık Firması BHA İmar Planlama firması önümüzdeki haftadan itibaren Ayder için arama konferansları dizisine başlayacak. Akademik çevreler, Ayder’deki hak sahibi vatandaşların kurduğu derneklerin yer aldığı çok sayıda sivil toplum örgütü, kişi ve kuruluşla biraraya gelinecek. Bu toplantılarda öncelikle öneriler alınacak. Ayrıca Kuzey Avrupa ülkeleri başta olmak üzere uluslararası örnekler gezilerek, Türk yaylalarına uygun olanlar tespit edilecek.



TOKİ Başkanı Ergün Turan, Ayder’de dönüşüm çalışmalarına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başladıklarını açıklayarak, bu konuda TOKİ’nin tek yetkili olduğunu vurguladı. Turan, Ayder’le başlayan yaylaları dönüştürme projesinin detaylarını Hürriyet’e şöyle anlattı: “Yaylaları beton yığınından...