28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki Ayder Yaylası'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’de turizm merkezlerinden biri olan Ayder Yaylası’ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde denetledi. 

ERDOĞAN'DAN AYDER ÇIKARTMASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç günlük Rize programının son gününde Ayder Yaylası’nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını denetlemek için saat 10.30 sıralarında Güneysu’daki konutundan ayrıldı. Erdoğan Güneysu’dan bindiği helikopterle Ayder Yaylası’na gelerek,  burada yapımı tamamlanan yenileme ve koruma projesi kapsamındaki termal tesis ve konaklama birimleri ile çevre düzenlemelerini denetledi. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını da havadan inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine verilecek brifing için bir oteldeki kahvaltılı programa katıldı. Erdoğan’ın, akşam saatlerinde kentten ayrılması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti!
KENTSEL DÖNÜŞÜME YÖNELİK DÜZENLEMELERİN OLDUĞU TEBLİG MECLİS'TE!

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemelerin olduğu "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin ilk bölümündeki 11 madde kabul edildi.

Teklif ile 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı genel hayata etkili afet bölgesi olarak belirlenen yerlerde, bu depremlerin ve akabinde yaşanan depremlerin etkisiyle meydana gelen hasarlarla bağlantılı olması kaydıyla, hak sahipliğine ilişkin işlemlerim dışındaki hasar tespit raporlarına dayalı olarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davalarında yeni usuller getiriliyor.

Yapılan bu düzenlemeyle yargı süreçlerinin hızlandırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda, 10 gün içinde ilk inceleme yapılacak ve dava dilekçesi ile ilaveleri tebliğe çıkarılacak.

Savunma verme süresi dava dilekçesinin tebliğinden itibaren 2 hafta olacak. Bu süre bir kereye mahsus olmak üzere maksimum 10 gün uzatılabilecek. Savunmanın verilmesi veya savunma verme süresinin geçmesi ile beraber dosya tekemmül etmiş sayılacak.

Nevşehir'deki kentsel dönüşüm projesindeki yıkım çalışmaları 8 ay sonrasına ertelendi!

Milyonları ilgilendiriyor! Kentsel dönüşümde ‘salt çoğunluk’ detayı!

Geri Dön