26 / 05 / 2024

toki çok can yakabilir

toki çok can yakabilir

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Çiğdem Toker bugünkü bugünkü köşe yazısında TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı ile ilgili konulara yer verdi. Toker, TOKİ'nin kurulurken Çevre ve Şehircilik Bakanlığın'na bağlanacağının düşünüldüğünü söyledi...

Japon deprem uzmanından "Depreme hazırlıklı olun" uyarısı!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye depremlerde en çok can kaybı yaşayan üçüncü ülke olduğunu açıkladı. Deprem uzmanının verileri ve haberin detayları...

TOKİ İstanbul kura tarihlerinde şok! Hemen Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Tuzla, Silivri kuralarına bakın!

Deprem sebebiyle ara verilen TOKİ İlk Evim kapsamında, kura çekilişlerine 8 Mart günü yeniden başlandı. TOKİ İstanbul kura tarihlerinde şok! Hemen Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Tuzla, Silivri kuralarına bakın!

İstanbul'da deprem göçü hızlandı! Şehrin kuzeyine ve TOKİ konutlarına talep katlandı! İşte en çok talep gören yerler...

45 bini aşkın vatandşaın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremlerinin ardından risk altındaki kentlerden göç hızlandı. En çok talebi TOKİ konutları görüyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ Manisa projesi için şok erteleme! Hemen peş peşe açıklanan bu detaylara bakın!

TOKİ Manisa projesi için şok erteleme... Hemen peş peşe açıklanan bu detaylara bakın...

Beklenen depremle ilgili İstanbul için çok ilginç öneri!

Türkiye’yi vuran ve 11 ilimizde büyük can kayıpları ile hasarlara neden olan felaket sonrası, 7,5 büyüklüğündeki olası deprem için dikkatlerin yoğunlaştığı İstanbul’la ilgili çok ilginç bir öneri geldi.

Yatırımcılar dikkat! Borsa ve altın için şok karar!

Türkiye genelinde 10 ilde çok büyük can kaybı ve yıkıma yol açan deprem nedeniyle alınan kararlara bir yenisinin daha eklendiği bildiriliyor. Bu haber, borsa ve altın yatırımcısını çok yakından ilgilendiriyor.

Depremin ekonomik yıkımı da ortaya çıktı! İşte şok eden rapor!

Büyük felaketin ardından geçen 7 gün içinde Türkiye her geçen dakika artan can kayıplarına ağlarken, depremin Türkiye ekonomisine etkisi de hazırlanan şok bir raporla belirlendi. Buna göre asrın depreminin ülke ekonomisine etkisi ne kadar olacak?

“Japonya’daki depremlerde niye bu kadar kayıp yaşanmıyor?” sorusuna Japon uzmanlardan çok net yanıt!

Türkiye’deki depremlerde bu kadar çok can kaybı ve hasar yaşanırken, deprem ülkesi Japonya’dan neden hiç felaket haberleri gelmiyor? İşte bu sorunun yanıtını iki Japon uzman çok net verdi. İşte o uzmanların çok önemli açıklamaları…

TOKİ 8-14 Şubat kura takviminde şok! İl il kuralar ertelendi! Yeni tarihler... Hemen bakın!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından TOKİ kuraları ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. TOKİ 8-14 Şubat kura takviminde şok! İl il kuralar ertelendi! Yeni tarihler... Hemen bakın!

TOKİ'den bu kez 30 bin TL peşinat ve 1.500 TL taksitle 2+1 konut fırsatı! Bu tarihi kaçıran çok üzülür!

TOKİ'den bu kez 30 bin TL peşinat ve 1.500 TL taksitle 2+1 konut fırsatı... Bu tarihi kaçıran çok üzülür... Hemen bakın...

Evde otururken cebinizden para eksildi! Vatandaşa büyük şok, artık zamlı alacaksınız

Enflasyonla birlikte birçok ürünün fiyatında artış devam ediyor. Son olarak zam gelen bir ürün vatandaşın canını hayli sıkacak.

Konut alacaklar aman bu tuzağa düşmeyin! Bu yöntemle çok can yanıyor!

Konut almak isteyenler, dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Konut alırken bilinmesi gerekenler vardır. İşte o detaylar!

Doları ince eleyip sık dokuyan adam Selçuk Geçer can alıcı tarihi açıkladı! Bugün değil ama çok yakın! Yandınız

Doları ince eleyip sık dokuyan adam Selçuk Geçer, doların yükseleceği can alıcı tarihi açıkladı. Herkes bugünü bekliyor ama asıl patlamanın olacağı tarih bugün değil. Selçuk Geçer, dolardaki asıl patlamayı açıklayıp rakam verdi. Dolarını satanlar yandınız...

toki çok can yakabilir Haberi

toki çok can yakabilir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2011 genel seçimlerinin ardından kurulurken bürokrasinin temel beklentisi, TOKİ'nin buraya bağlanacağı yönündeydi. Üstelik bu beklentinin tek gerekçesi; yeni bakanlığın başına, aralıksız sekiz buçuk yıl TOKİ Başkanlığı yapmış Erdoğan Bayraktar'ın getirilmesi de değildi. 

Her iki kurumun konu, yetki ve sorumluluk alanlarında örtüşen kentsel dönüşüm, dar gelirlilere konut, gelir paylaşımı modeli gibi temel politikalar, böyle bir hukuki bağı gerekli kılıyordu. 

Ancak Başbakan Tayyip Erdoğan, bütün beklentileri boşa çıkararak TOKİ'yi "uhdesinde" tutmayı sürdürdü. 

"Pragmatik bir siyasetçi" olarak, Başbakan Erdoğan'ın bu tercihi kullanırken, iç içe girmiş üç yararı gözettiği düşünülebilir: • TOKİ'nin performansı üzerinden, seçmen algısı nezdinde "siyasi başarısı"nı maksimize etmek. 

• Bir bakanlığa bağlı olması halinde uzayacak, dolayısıyla zaman kaybettirecek işlemleri tek imzada çözmek. 

• "Kentsel dönüşüm "ün en büyük çıktısı olan rant...