29 / 04 / 2024

toki den kimler yararlanır

toki den kimler yararlanır

Mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'den kimler yararlanır? Kimler TOKİ'den ev alabilir?

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Çeyiz hazırlığı yapanlar müjde! Devlet faizsiz evlilik kredisi verecek! 150 bin TL'den kimler faydalanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini duyurmuştu. Peki, 150 bin TL'den kimler faydalanacak? İşte detaylar..

Erdoğan duyurdu! 100 bin TL destek verilecek! 100 bin TL'den kimler faydalanacak yardım başvurusu nasıl yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına 100 bin lira nakdi yardım yapılacağını duyurdu. Peki, 100 bin TL destek verilecek! 100 bin TL'den kimler faydalanacak yardım başvurusu nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Aile Bakanlığı Aile Destek Paketi parasını ödedi mi? 850-1250 TL'den kimler faydalanacak?

Aile Destek Programı ödemeleri için araştırmalar son zamanlarda devam ediyor. Milyonlarca vatandaş Aile Bakanlığı Aile Destek Paketi parasını ödedi mi? 850-1250 TL'den kimler faydalanacak? sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar...

EYT’de flaş gelişme! EYT’den kimler yararlanacak? Emekliliğe çok az kaldı!

Milyonlarca insan EYT ile ilgili olarak işaret edilen aralık ayını bekliyor. Peki, EYT’de son durum ne? EYT’den kimler yararlanacak? İşte detaylar…

TOKİ'den kimler konut alabilir?

TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, TOKİ'den nasıl ev alınacağını ve başvuru koşullarını araştırıyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır? İşte detaylar...

TOKİ'den alınan evin tapusu birden çok kişinin üstüne olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem hayattayken Toki’den bir daireyi teslim alıyoruz. Annem bu yeri kullanmakta ve borçları taksitle ben ödemekteyken annem vefat etti. Diğer mirasçılarla anlaşamıyoruz. Bu durum sizce ne olur?' sorusunu cevapladı.

TOKİ'den kimler ev alabilir? 

TOKİ'den ev almak isteyenler için başvurular devam ediyor. Peki, TOKİ'den nasıl ev alınır? TOKİ'den ev almanın şartları nelerdir? TOKİ'den kimler ev alabilir? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ'den ucuz konut alma şartları nelerdir?

TOKİ hayata geçireceği 50 bin sosyal konut projesinin hak sahiplerini belirledi. Peki TOKİ'den ev alma şartları nelerdir? TOKİ'den konut nasıl alınır?.

TOKİ'den 350 lira taksitle ucuz konut!

Dar gelirli vatandaşlar için konut üreten TOKİ, 26 ilde 2 bin 500’den fazla daireyi satışa sundu. Evlerin fiyatı 104 bin, taksiti ise 350 liradan başlangıç gösteriyor.

TOKİ'den asgari ücretle çalışanlar nasıl ev alabilir?

TOKİ, asgari ücretlinin ev sahibi olması için aylık 401 lira taksitle yeni bir kampanya başlattı. Peki TOKİ'den asgari ücretle çalışanlar nasıl ev alabilir? İşte 400 TL taksitli asgari ücretli çalışana ev kampanyası.

Asgari ücretle çalışanlar TOKİ'den nasıl ev alabilir?

Ülkemizin dört bir yanında binlerce vatandaşımızı uygun koşullarda konut sahibi yapan TOKİ, asgari ücretliye de ev verecek. Peki asgari ücretle çalışanlar TOKİ'den nasıl ev alabilir?

TOKİ’den birden fazla ev alınabilir mi?

TOKİ’ye yaptığı başvuru sonucu TOKİ kura çekilişinde kendisine konut çıkan ve TOKİ’den ev alan bir kişi yeniden TOKİ’den ev alabilir mi?

toki den kimler yararlanır Haberi

toki den kimler yararlanır

Kimler TOKİ'den ev alabilir?

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından inşa edilen konutlardan konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir grupları faydalanabiliyor. 


"TOKİ'den ev almak istiyorum." diyorsanız ve kimler TOKİ'den konut alabilir, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


TOKİ’den konut edinmenin ön koşulu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. İdarenin önceliği, “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmektir. 


TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılmaktadır. Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre farklılıklar içermektedir. 


TOKİ ayrıca, kaynak yaratmak amacıyla özel sektörle işbirliği ile yüksek gelir düzeyine yönelik prestij projelerini sürdürmektedir. Bu projelerin amacı, kamu yararını gözeterek mümkün olan azami geliri elde...