27 / 04 / 2024

toki emekli konutlarına başvuru şartları

toki emekli konutlarına başvuru şartları

Dar gelirli vatandaşın yanında emeklilerin de konut edinmesini sağlamak için çalışma başlatan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), emeklilere şu ana kadar 3 bin 635 konut tahsis etti.

Silifke TOKİ Emekli Konutları'na 1280 başvuru yapıldı!

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Silifke Şube Başkanı Bedri Sapancı, TOKİ’nin yaptıracağı konutlar için 1280 civarında emeklinin başvuru yaptığını söyledi.

En düşük emekli aylığına asgari ücret şartı!

Emekliler ve asgari ücretliler için ‘sosyal refah paketi’ hazırlandı. TBMM'ye sunulan kanun teklifi kabul edilirse, en düşük emekli aylığına asgari ücret şartı getirilecek.

Ukrayna'da yasa değişiyor: Borçluların konutlarına el konabilecek!

Ukrayna'da 21 Nisan 2021’den itibaren, borçların karşılığında konutlara el konulmasını yasaklayan moratoryum bitiyor. Bu tarihten itibaren borçluların konutlarına el konabilecek.

Mashattan konutlarına ilişkin davada müfettişler, iskânların yeniden düzenlenmesini istedi!

Mashattan konutlarına ilişkin davada müfettişler 10 adet iskân belgesinin iadesini talep etti. Hazırlanan raporda çarpıcı tespitlerde yer aldı.

Miras hukuku emekli maaşına tatbik edilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Miras hukuku emekli maaşına tatbik edilir mi? Ölümümden sonra maaşımın hayır kurumlarına ödenmesi istenebilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Murat Kurum: Vatandaşlarımızı Elazığ TOKİ konutlarına nakledebilecek durumdayız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımızı hızlı bir şekilde Elazığ rezerv konutlarına nakledebilecek durumdayız. İnşallah en kısa sürede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak suretine gideceğiz" dedi...

Konut kredisi kullananın emekli maaşına tedbir koyulur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '2015’te bir ev almak için banka kredisi kullandım. Ancak krediyi geri ödeyemeyince maaşıma haciz geldi. Kredi kullanırken eşimin de imzasını aldılar. Şimdi çalışmayan eşimin emekli maaşına tedbir koyabilirler mi?' sorusunu yanıtladı.  

Şırnak'ta terör mağdurları konutlarına kavuştu!

Terör mağdurları için Bahçelievler Mahallesi'nde yapılan 539 konutun kura çekimi gerçekleştirildi. 539 aile konutlarına kavuştu...

TOKİ konutlarına başka ilden başvuru yapılır mı?

Dar ve orta gelirli vatandaşlar için konutlar üreten TOKİ binlerce kişiyi ev sahibi yapıyor. TOKİ konutlara başvuru yapmak isteyen binlerce vatandaş ''TOKİ konutlarına başka ilden başvuru yapılır mı?'' sorusunun cevabını araştırıyor.

Mashattan konutlarına 10 sahte iskan belgesi verildi iddiası!

Taşyapı’nın hayata geçirdiği ünlü Mashattan konutlarına 10 sahte iskân belgesi (yapı kullanım izni) verildiği iddia edildi.

Kamu konutlarına tahsisli Hazine taşınmazları TBMM'de!

Kamu konutlarına ve kamu kurumlarına tahsisli olup atıl durumda bulunan Hazine taşınmazları meclis gündemine taşındı..

TOKİ Silivri emekli konutları ne zaman satışa çıkacak?

TOKİ Silivri emekli konutları ne zaman satışa çıkacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor.

TOKİ Antalya Konutları'na başvurular başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından turizm çalışanlarının ev sahibi olması için hayata geçirilecek konutlarda başvurular başladı. 606 TL'den başlayan fiyatlarla satılacak konutların başvuru süresi 31 Temmuz'a kadar.

TOKİ emekli konutları başvuru şartları 2018!

TOKİ, 81 ilde emeklileri ev sahibi yapmak için konut projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. İşte, TOKİ emekli konutları başvuru şartları 2018..

toki emekli konutlarına başvuru şartları Haberi

toki emekli konutlarına başvuru şartları

Emekliler için 37 ilde konut projesi yürüten TOKİ, arazi sıkıntısının yaşandığı İstanbul gibi büyük şehirlerde ise yapılan konutların yüzde 25'ini emeklilere ayırıyor.


TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ'nin 1984-2002 arasında 43 bin, 2002-2015 arasında ise 690 bin konut ürettiğini belirterek, 2016 hedefini de 60 bin konuta çıkarttıklarını söyledi.


İdarenin 2002 baz alınarak yapılan 1 milyon konut hedefini ise 1 milyon 200 bine yükselttiğini vurgulayan Turan, 8 yıl içerisinde yaklaşık 500 bin yeni konut üretileceğini, yaklaşık 3 milyon kişinin TOKİ binalarında oturacağını ifade etti.


Turan, hedef kitlelerinin hiç konut sahibi olmayan vatandaşlardan başlayarak alt ve orta gelir grubu olduğunu dile getirdi.


"Yeni şehirler ve yerleşim yerleri kuruluyor"


Turan, konuta yoğun talep olan yerlerde yeni yerleşimler ve yeni şehirler oluşturmaya çalıştıklarını aktardı.


Bu kapsamda...