05 / 05 / 2024

toki ev devri

toki ev devri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, TOKİ'ye borcu bulunan kişi/konut-iş yerinin toplam sayısının 270 bin 548 olduğunu açıkladı.

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

TOKİ para iadesi nasıl alınır? Para iadesi neden uzun sürer? TOKİ ev çıkmazsa para iade ne zaman?

TOKİ para iadesi şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. İade bekleyen vatandaşlar, bu konuda sordukları sorulara yanıt arıyorlar. İşte detaylar!

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında yapılan kura çekimi gündemde yer alırken, TOKİ’ye dair sorular da sorulmaya devam ediyor. İşte bu konu nezdinde “TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?” sorusunun yanıtı!

TOKİ ev çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ ev çekilişi ne zaman, TOKİ kura çekilişi ne zaman olacak, TOKİ ne zaman çekiliyor? sorularına dair detaylar konut alıcıları tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ sosyal konut başvurularının kura çekim sonuçları merakla bekleniyor. Bu bağlamda vatandaşlar, TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek? şeklinde sorduğu sorularına yanıt arıyor.

TOKİ ev başvurusu ne zaman bitiyor? TOKİ para yatırma süresi geçti mi? TOKİ için ne kadar peşinat alıyor 2022?

TOKİ başvuru ücreti yatırma süresinin geçip geçmediğine dair sorular sorulmaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

Ev satışında tapu devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de gerçekleşebiliyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ev satışında tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl olur? Tapu devir işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'nin 25.'si gerçekleştirildi!

“Mahallem İstanbul” projesinin koordinatörü Prof. Dr. Murat Şeker, projeyle İstanbul mahalleleri düzeyinde kentsel ve kamusal alanlarla ilgili büyük bir veri tabanı meydana getirdiklerini ve bunu anlaşılır, uygulanabilir coğrafi tabanlı bir sistemle derlediklerini belirtti.  

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'nin 24’üncüsü gerçekleştirildi!

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alidost Ertuğrul, İstanbul’un her dönem dinamik bir tamirat ve restorasyon eylemine sahne olduğunu söyleyerek entin yenilenme süreçlerini değerlendirdi. 

Muhittin Selvitopu: Kamu arazilerinin TOKİ'ye devri yanlış!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul toplantısında kamu arazilerinin TOKİ'ye devrinin yanlış olduğunu açıkladı.

TOKİ Ev ve Şehir Semineri'nin 18'ncisi düzenlendi!

TOKİ tarafından 18’incisi düzenlenen Ev ve Şehir Seminerlerinin bu ay ki konuğu Mimar Sinan Yazmaları üzerine bir çok araştırma yürütmüş Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Suphi Saatçi oldu.

toki ev devri Haberi

toki ev devri

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in 2018-2019 yıllarında konut kredisi kullanan kişi sayısına, borcu bulunanlara ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndn (TOKİ) ev alan kişilere ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan yanıt geldi.

Birgün'de yer alan habere göre; Bakan Kurum, TOKİ'ye  borcu bulunan kişi/konut-iş yerinin toplam sayısının 270 bin 548 olduğunu açıkladı.

Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle, “Ülkemizde halen konut borcu bulunan kişi sayısı kaçtır? 2018 yılı ve 2019 yılı an itibariyle kaç kişi konut kredisi kullanmıştır? TOKİ’den konut alıp kredi ödeyen kişi sayısı kaçtır? 2018 yılında TOKİ’den kredi ödeyerek ev alan kaç kişi borcunu bitirip tapusunu almıştır? Bu zamana kadar TOKÎ kaç kişiyi ev sahibi yapmıştır? TOKİ’den ev alıp...