19 / 05 / 2024

toki geç teslim tazminatı

toki geç teslim tazminatı

TOKİ, konutları zamanında teslim edemeyince dava açan binlerce vatandaşa milyonlarca lira tazminat ödedi. Sayıştay'ın TOKİ için hazırladığı 2014 yılı denetim raporunda projeleri zamanında teslim etmemesi nedeniyle açılan davalar sıralandı.

Bakan Özhaseki’den TOKİ’ye övgü: ‘Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ, depremde sınıfı geçti’

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toki eliyle 20 yılda 38 bin sosyal donatı ve 1 milyon 305 bin sosyal konut inşa edildiğini söyledi. Özhaseki, "Küçümsenen, dalga geçilen TOKİ sınıfı geçti" dedi.

Isparta Eğirdir’de 142 TOKİ konutu teslim ediliyor

Isparta Eğirdir'de TOKİ tarafından inşa edilen 142 konut projesi tamamlandı. İşte detaylar...

TOKİ Manisa 100 bin konut projesi sahiplerine teslim ediliyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 100 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde hayata geçirdiği 396 konut hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap projesinin teslim tarihi açıklandı. Peki TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi...

Türk STK’ların Sudanlı selzedeler için hayata geçirdiği Türk Köyü'ndeki konutlar teslim edildi!

Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Sudan'da geçen yıl selde evlerini yitirenlere yönelik olarak inşa ettiği evler teslim edildi.

Ev alacaklar bu 10 maddeye dikkat!

Tapu kaydını incelemeden ipotekli ev alırsanız evinizi kaybedebilirsiniz, hatalı bir evrak imzalarsanız eksik ya da geç teslim edilen konuta karşı tüm yasal haklarınızı kaybedersiniz. Peki bu tür sorunlar yaşamamak için konut alırken nelere dikkat edilmeli?

TOKİ'nin teslim etmediği konutların sayısı TBMM gündeminde!

TOKİ tarafından konut teslim tutanağı imzalatıldığı halde hak sahiplerine teslim edilmeyen konutların sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konya Beyşehir TOKİ'de teslim dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Beyşehir projesinde yer alan konutlar için teslim dönemi sona eriyor.

Suluova'da TOKİ konutları teslim edildi!

Amasya'nın Suluova ilçesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Suluova Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen 670 konut, hak sahiplerine teslim edildi.

Karabük Yenice TOKİ'de teslim dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Karabük Yenice projesinde yer alan 252 adet konut için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor. 

TOKİ Aydın Kuyucak'ta anahtarları sahiplerine teslim etti!

Kuyucak’ta, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ ) ve Kuyucak Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen 177 konutun anahtar teslim töreni yapıldı. 

Adıyaman Gerger TOKİ'de teslim dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adıyaman Gerger projesindeki konutlar için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Konya Beyşehir 2. Etap TOKİ'de teslim dönemi başladı!

Konya Beyşehir 2. Etap TOKİ'de toplam 62 adet konut bulunuyor. Projede yer alan konutlar için teslim dönemi bugün itibariyle başladı.

toki geç teslim tazminatı Haberi

toki geç teslim tazminatı

TOKİ, konutları zamanında teslim edemeyince mağdur olduğu için dava açan binlerce vatandaşa milyonlarca lira tazminat ödedi. Sayıştay'ın TOKİ için hazırladığı 2014 yılı denetim raporunda projeleri zamanında teslim etmemesi nedeniyle açılan davalar sıralandı. Kira tazminatı talebiyle başkanlık aleyhine şimdiye kadar 24 bin 175 dava açıldı. Bu davaların 21 bir 289'u aleyhe, 538'i lehe sonuçlanırken 722 kısmen kabul edildi. Geç teslimler nedeniyle açılan davaların yüzde 98'inin İdare aleyhine sonuçlandığı belirtilen Sayıştay Raporunda, "Bu kapsamda ödenen tazminat tutarı 2010 yılında 20,7 milyon TL iken, 2011 yılında 54,4 milyon TL, 2012 yılında 35,4 milyon TL, 2013 yılında 13,8 milyon TL, 2014 yılında 5,8 milyon TL olmak üzere toplam 130,1 milyon TL'ye ulaşmıştır." denildi.

SAYIŞTAY RAPORUNA GİRDİ

Sayıştay Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi'nin 2014 yılı Denetim Raporu'nu...