30 / 04 / 2024

toki istanbul üçüncü havalimanı kamulaştırma açıklaması

toki istanbul üçüncü havalimanı kamulaştırma açıklaması

TOKİ, basında yer alan İstanbul'un 3. Havalimanı için kamulaştırmaların bir kısmı mahkeme kararıyla durduruldu, şeklindeki haberler üzerine bir açıklama yaptı. İşte TOKİ'nin Üçüncü Havalimanı açıklaması...

İstanbul Öncü ve Yenilikçi Raylı Sistemler Toplantısı 7 Şubat'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşımdaki sorunlarını çözmek için  “Öncü ve Yenilikçi Raylı Sistemler Toplantısı” gerçekleştirecek. Toplantıda raylı sistemdeki mevcut durum tartışılacak. 

TOKİ İstanbul Kayabaşı 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Kayabaşı 2019 başvuruları ne zaman? TOKİ Kayabaşı 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Kayabaşı 2019 nerede? TOKİ Kayabaşı 2019 kura çekilişi ne zaman? İşte TOKİ İstanbul Kayabaşı 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla...

10 soruda TOKİ İstanbul 50 bin konut kampanyası!

TOKİ İstanbul 50 bin konut başvuru şartları neler? TOKİ İstanbul 50 bin konut fiyatları ne kadar? TOKİ İstanbul 50 bin konut nerede? İşte 10 soruda TOKİ İstanbul 50 bin konut kampanyası detayları...

TOKİ İstanbul Esenler 531 konut ihalesi 25 Şubat'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Esenler'de 531 ucuz  konut inşa edecek. Projenin ihalesi 25 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ İstanbul çevresinde yazlık konut üretiyor!

TOKİ, Türkiye’nin dört bir yanında ucuz konut üretmek için gaza bastı. Dar gelir grubunun kira öder gibi ev sahibi olabilmesi için İstanbul çevresinde yazlık konut üretimine başladı. Sakaryada yazlık tarzda 448 konut inşa ediliyor.

TOKİ İstanbul'da 15 yılda 156 bin konut inşa etti!

Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mega projeler hakkında bilgi verdi...

30 soruda TOKİ İstanbul projeleri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konut üretimini tüm hızıyla sürdürüyor. TOKİ İstanbulluların merakla beklediği projeler için düğmeye bastı. İşte, 30 soruda TOKİ İstanbul projeleri!

TOKİ İstanbul Kayaşehir başvuruları bugün sona eriyor!

TOKİ İstanbul Kayaşehir 605 konut projesinde başvurular bugün itibariyle sona eriyor. Projede yer alan dairelerin fiyatları 160 bin TL'den başlıyor.

TOKİ İstanbul Kayaşehir başvuruları 2 Nisan'da başlıyor!

TOKİ'nin İstanbul Kayaşehir'de hayata geçirdiği 605 konut için başvuru dönemi 2 Nisan'da başlıyor. Projeden 160 bin TL'ye konut sahibi olmak mümkün.

TOKİ İstanbul Kayabaşı başvuruları 26 Şubat'ta başlıyor!

TOKİ'nin Başakşehir Kayabaşı'ndaki 44 adet tripleks konutu için başvurular 26 Şubat 2018-29 Haziran 2018 tarihleri arasında kabul edilecek.

TOKİ İstanbul'da yeni konut hamlesine hazırlanıyor!

TOKİ, İstanbul'da yeni bir konut hamlesine hazırlanıyor. Detayları henüz netleşmeyen projenin hangi gelir grubuna satılacağı da belli değil. 

TOKİ İstanbul projelerinde son durum!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin sosyal konut projesi hayata geçirmeyi planlıyor. İşte, TOKİ'nin İstanbul'da inşaatı devam eden 9 konut projesi... 

TOKİ İstanbul'da yeni projelere devam edecek!

65 bin konut rakamına ulaşmayı hedefleyen TOKİ, İstanbul'da yeni projeler üretmeye devam edecek.

toki istanbul üçüncü havalimanı kamulaştırma açıklaması Haberi

toki istanbul üçüncü havalimanı kamulaştırma açıklaması


T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan İstanbul 3'üncü Havalimanı arazisi basın açıklaması şöyle; 


"İstanbul ili’nin Arnavutköy ve Eyüp ilçeleri sınırları dahilinde yapımına başlanılan “İstanbul 3’üncü Havalimanı” Projesinin alanı 7.651 ha.dır. Bu alanın (%99’u) 7.538 ha.lık kısmı kamu arazisi, diğer %,1’den daha küçük bir bölümü ise 113 ha.lık kısmı özel mülk arazisidir.


Özel mülkiyete konu arazilerin kamuştırma bedellerinin tespitine yönelik, 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunun 11’inci Maddesi uyarınca; TOKİ tarafından SPK lisanslı değerleme kuruluşlarından ve serbest piyasadaki uzman kurum ile kuruluşlardan da görüş alınarak kamulaştırılacak arazilerin yasal mevzuatlar çerçevesinde bilimsel metodları kullanarak kıymet takdirleri yapılmıştır. 


TOKİ tarafından tespit edilen arazi m2 birim değerleri 22 TL ile 175 TL arasında değişmektedir. 


İstanbul 3. Havalimanı için mahkemeden flaş karar için...