02 / 05 / 2024

toki kdv muafiyeti

toki kdv muafiyeti

24.12.2012 tarihli ve 2012/4116 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre konut alımlarında yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18'lik KDV oranlarının ödenmesi gerekiyor. Peki TOKİ KDV'den muaf mı?

TOKİ harçtan muaf mı?

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulaması hakkında sirküler gereğince, TOKİ harçtan muaf mı?

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde mağduriyet: KDV yükseltildi, 146 bin TL olan ev 1.3 milyon TL'ye çıktı!

Toplu Konut İdaresi’nin 2019'da tanıttığı 100 Bin Sosyal Konut Projesi, ilk açıklandığı günlerde birçok insana umut olmuştu. Ancak KDV'lerin yükseltildiği ve inşaatların tamamlanmadığı proje, şimdi mağduriyet yaratıyor. İşte ayrıntılar..

TOKİ duyurdu! 44 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı...

Deprem nedeni ile vatandaşlar zemini sağlam bölgelerden arsa alıp prefabrik ev yapmaya yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu kapsamda da devletin de prefabrik ev yapanlara verdiği hibe, arsalara olan talebi giderek artırdı. KDV'den muaf arsa satışı için TOKİ görevlendirdi. İşte haberin ayrıntıları...

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

Sosyal konutta KDV indirimi müjdesi! TOKİ Başkanı Ömer Bulut resmen açıkladı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı son dakika açıklamasında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihaleyi tamamladıklarını kaydederek KDV'yi yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını dile getirdi.

O ilde KDV muafiyeti ve taksit fırsatıyla 2 adet arazi satılıyor! 154 bin TL'ye gayrimenkul sahibi olabilirsiniz!

Siirt Kurtalan Milli Emlak, Siirt ili, Kurtalan ilçesi, Aydemir Mahallesi'nde yer alan 2 adet araziyi KDV'den muaf ve taksit fırsatıyla satıyor. İşte ayrıntılar...

O ilde 1.500 metrekarelik arsa satılıyor! Arsa alacaklara KDV muafiyeti fırsatı! 

Altınova Belediye Başkanlığı, Yalova ili, Altınova ilçesi, Hersek Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ Antalya'daki 17 arsayı yüzde 25 peşinat, 36 ay vadeyle satıyor! KDV'den muaf arsaları kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Antalya'da yer alan 17 adet arsayı, KDV'den muaf, yüzde 25 peşinat ve 36 ay vade fırsatıyla satıyor. İşte o satışla ilgili ayrıntılar...

Hazine arazileri vatandaşlara açılıyor! Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere harç ve KDV muafiyeti müjdesi!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen hazine arazileri için müjde geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgisine göre, hazine arazileri vatandaşlara açılıyor. İşte detaylar...

Okul inşasına KDV muafiyeti!

Binali Yıldırım Anaokulu ve İlkokulu açıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Binali Yıldırım: “Okul yaptırdığınız zaman KDV'den muaf oluyorsunuz.”dedi.

Diyanet Vakfı’na verilen tesislerin inşası için KDV muafiyeti!

Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilen tesislerin inşası için Türkiye Diyanet Vakfı’na yapılacak teslim ve hizmetler istisna kapsamında.

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor!

Yeni açıklanan konut satışı verilerine göre yerli yatırımcılara yapılan konut satışı azalırken yabancı yatırımcılara yapılan satışlar arttı. KDV muafiyeti ve 250 bin dolarlık satış karşılığı verilen vatandaşlık hakkı yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya yönlendiriyor.

Evdeki yabancı sayısı arttı!

Yabancılara konut satışı 2019’un ilk iki ayında 6 bin 489 adede ulaştı. KDV muafiyeti, vatandaşlık için 250 bin dolarlık yatırım gibi düzenlemeler satışlardaki artışta etkili oldu. Bu yıl yabancıya konut satışında rekor rakamlar bekleniyor. 

Kamu idarelerine bağışlanan tesislerin inşasına KDV muafiyeti geldi!

KDV Tebliği'nde yapılan düzenlemeye göre, genel ve özel bütçeli kamu idarelerine, il özel idarelerine, belediyelere ve köylere bağışlanan tesislerin inşasına KDV muafiyeti geldi..

toki kdv muafiyeti Haberi

toki kdv muafiyeti

TOKİ KDV'den muaf mı?

Konutta KDV uygulamasına 24.12.2012 tarihli ve 2012/4116 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile birtakım değişiklikler getirildi. Söz konusu uygulamaya göre, konut alımlarında yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18'lik KDV oranlarının ödenmesi gerekiyor.


Peki yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18'lik KDV oranı hangi durumlarda ödenir?


- Beşyüz Türk Lirasına kadar olan konutların tesliminde % 1, 

- Beşyüz Türk Lirası ile Bin Türk Lirası (bin Türk Lirası hariç) arasında olan konutların tesliminde %8, 

- Bin Türk Lirası ve üzerinde olan konutların tesliminde % 18 uygulanıyor. Peki,  TOKİ  KDV 'den muaf mı? 


TOKİ'nin konu ile ilgili basın açıklamasına göre, TOKİ'nin KDV konusunda bir muafiyeti bulunmuyor. TOKİ KDV oranı hakkında basın duyurusu aşağıda sıralanıyor:


TOKİ KDV oranı hakkında basın duyurusu

"07 Ocak 2013 tarihinde çeşitli basın...