21 / 05 / 2024

toki Kefensüzen Camii

toki Kefensüzen Camii

TBMM'ye yapılan bir başvuru, Bursa'daki Kefensüzen Camisi'nin ilginç mülkiyet sahibi değişikliğini ortaya çıkardı. Bir vakıf adına kayıtlı olarak açılan tarihi cami, satışlarla 4 kez el değiştirdi. Cami en sonunda kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ'ye geçti.

Bursa Kefesüzen Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan Kefesüzen Camii Mevlid Kandili’inde ibadete açıldı. 

Bursa Kefensüzen Camii'nde son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında yenilenen 600 yıllık Kefensüzen Camii’nde restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. 

TOKİ Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başladı!

TOKİ tarafından bir müteahhide yaptırılan Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başlandı. Proje kapsamında otopark ve kapalı çarşının üzeri 3. defa sökülüp yapılıyor.

Siirt TOKİ Hacı Refik Kızılay Camii açıldı!

Siirt merkezde 135'inci cami olan TOKİ Hacı Refik Kızılay Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı. TOKİ tarafından yaptırılan Hacı Refik Kızılay Camii, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Evren Mahallesi TOKİ Sosyal binaları bölgesinde hizmete girdi.

Onur Market, Lüleburgaz TOKİ şubesini açtı!

'Alışverişte Onur Sözü' ilkesi ile her geçen gün büyüyen ve gelişen Onur Market, zincirlerine yeni halkalarını eklemeye tüm hızıyla devam ediyor. Özen Grup çatısı altındaki Onur Market, Lüleburgaz Toki şubesini hizmete açtı.

Bursa Kefensüzen Camii yenileniyor!

Fatih Sultan Mehmet Han döneminde yaptırılan ve zamanla kullanılamaz hale gelen Doğanbey Mahallesi’ndeki Kefensüzen Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle restore ediliyor.

Adıyaman Sahabe Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor!

Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen’le birlikte Adıyaman’da manevi bir atmosferin oluşmasına öncülük edecek Sahabe Caminde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, camii şerifin son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bursa Kefensüzen Camii restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Doğanbey TOKİ Konutları arasındaki 1450’li yıllarda yapılan, yaklaşık 600 yıllık Kefensüzen Camii'nin restorasyon çalışmalarını başlattı. Cami, çalışmaların ardından ilk günkü orijinal görüntüsüne kavuşacak.

Bursa Kefensüzen Cami restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Doğanbey konutları arasındaki 1450’li yıllardan yapılan Kefensüzen Camiini ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için restorasyon çalışmalarını başlattı, yapılacak restorasyonla cami bölgeye ayrı bir değer katacak

Bursa Kefensüzen Camii restore edilecek mi?

TOKİ'nin 3 daire karşılığı aldığı Bursa'daki tarihi Kefensüzen Camisi, restorasyon çalışmalarının başlamaması nedeniyle bakımsızlığa terk edildi.

Kars'ta TOKİ tarafından yapılan Arap Baba Camii açıldı!

TOKİ ve Kars Belediyesi tarafından imzalanan protokol çerçevesinde "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında Kars Bayrampaşa ve Atatürk mahalleleri ortasında inşa edilen Arap Baba Camii açıldı.

Aydın Efeler'de TOKİ Camii ibadete açıldı!

Aydın'ın Efeler ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan konutların projesinde yer alan camii ibadete açıldı. Efeler Zeybek mahallesinde bulunan 650 konutlu TOKİ evlerinde oturan 2 bin 500 vatandaş 7 yıl sonra camiye kavuştu.

Aksantaş TOKİ Camisi'nin tadilatına başlandı!

Adana 'nın Yüreğir İlçes i'nde Aksantaş Konutları alanında bulunan ve 26 Temmuz 2013 tarihinde çıkan yangında büyük hasar gören Aksantaş Toki Camii 'sinin tadilatına başlandı.

toki Kefensüzen Camii Haberi

toki Kefensüzen Camii

BURSA Osmangazi'de yaşayan Emrah Tepe, Kefensüzen Camisi ile ilgili TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurdu. Bölgelerindeki tarihi bir cami ile 2 mescidin, bürokratik işlemlerdeki yavaşlık ve aksaklık nedeniyle uzun süredir ibadete açılamadığım belirten Tepe, bu durumun bölge halkmı mağdur ettiğini anlattı. Komisyon da, durumu Bursa Valiliği'ne sordu. Valilikten gelen yanıt, caminin satışla 4 kez el değiştirdiğini ortaya çıkardı: 


ELDEN ELE GEZDİ

 "Mülkiyeti, özel şahıslara ait iken, kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ İdaresi'ne geçen ve bu çalışma sırasında ibadete kapatılan Kefensüzen Cami hakkında istenen bügi kapsamında, müftülükteki dosya üe Vakıflar Bölge Müdürlüğündeki dosyadan belgeler derlenmiştir. Bunların ışığında Kefensüzen Camisi'nin Süzen Kelen Camisi Vakfı adına kayıtlı iken; 28 Eylül 1938'de Osman Geçinen isimli şahsa satüdığı belirtilmiştir. Bu şahsın ise söz konusu camiyi 1976'da Hüseyin oğlu Recep...