19 / 05 / 2024

TOKİ konutlarında oturmayanların sözleşmeleri ne oluyor

TOKİ konutlarında oturmayanların sözleşmeleri ne oluyor

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde dar gelirli aileler için yaptırılan konutları kiraladıkları veya amacı dışında kullandıkları belirlenen 111 hak sahibinin satış sözleşmeleri feshedildi, dairelerdeki eşyalar boşaltıldı

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem konutlarının inşasına ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki deprem konutlarında son durum ne?

İzmir Bayraklı'da yeni konutlar yılın son çeyreğinde teslim edilecek!

30 Ekim'de  İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Bayraklı ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen konutların yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Yeni konutlar yılın son çeyreğinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Bursa 1050 Konutları'nda dönüşüm düğümü çözülüyor!

Bursa'da uzun süredir yılan hikayesine dönen 1050 Konutlar kentsel dönüşüm ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan sevindiren haber geldi. Aktaş yakın zaman içerisinde kentsel dönüşüm anlaşmazlıklarının ortadan kalkacağını dile getirdi. 

Başakşehir Göçmen Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Bulgaristan’dan zorunlu göçe tabi tutulan soydaşlar için 1989 yılında TOKİ  tarafından inşa edilen Başakşehir Göçmen Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

TOKİ'den emekliye ev desteği!

TÜED, TOKİ konutlarında kontenjanın yüzde 50'ye çıkmasını ve kira yardımını gündeme taşıdı. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emekliler ise TOKİ'nin emekli kontenjanını artırmasını dört gözle bekliyor.

TOKİ Besni konutlarında teslimler başlayacak!

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TOKİ tarafından hayata geçirilen Besni’de yapımı gerçekleştirilen ancak teslimi bir türlü yapılmayan TOKİ konutlarında mutlu sona gelindiğini dile getirdi.

Burdur TOKİ Konutları'nda 31 aile ev sahibi oldu!

Burdur’un Bucak ilçesinde kura çekimleri sonrası boş kalan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutlarında 31 aile ev sahibi oldu.

Fuzul Başakcity Konutları'nda senetli ön satış!

Fuzul Başakcity Konutları'nda senetli ön satış fırsatı sunuluyor. 25. yıla özel topraktan senetli ön satış imkanı bulunan Başakcity projesi iki blok olarak yükseliyor...

TOKİ'nin Niğde'deki kentsel dönüşüm konutları TBMM'de!

Niğde'nin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan TOKİ konutlarında metrekare fiyatları ile ilgili sorunlar meclis gündemine taşındı..

Mavikent 5. Etap Konutları'nda kuralar yarın çekilecek!

TOKİ ve Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından inşa edilen Mavikent 5. Etap Konutları'nda kura çekilişi yarın gerçekleşecek. Kuraya 32 bin 117 kişi dahil edilecek.

TOKİ Beydağı Konutları'nda 71 evin kurası çekildi!

TOKİ ve Malatya Belediyesi'nce inşa edilen Beydağı Kentsel Dönüşüm Konutları'nda kura çekilişi gerçekleşti. 60 hak sahibine 1 ve 2. etapta 71 daire teslim edildi.

Barbaros Üsküdar Konutları'nda ön talep zamanı!

Yeşil Gayrimenkul yeni projesi Barbaros Üsküdar Konutları'nda ön talep toplamaya başladı. Barbaros Üsküdar Konutları 4 katlı 6 blok olarak yükselecek.

TOKİ konutlarında oturmayanların sözleşmeleri ne oluyor Haberi

TOKİ konutlarında oturmayanların sözleşmeleri ne oluyor

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) dar gelirli aileler için yaptırılan konutları amacına uygun kullanmadıkları veya kiraladıkları belirlenen 111 hak sahibinin satış sözleşmeleri feshedildi, daireler tahliye edildi.


Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında imzalanan protokolle uygulanan "Sosyal Konut Projesi" kapsamında Yıldızlı Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan 396 konutun hak sahiplerine tesliminin ardından bazı dairelerde oturulmadığı, bazılarının amacı dışında kullanıldığı veya kiraya verildiği belirlendi.


Bunun üzerine 111 hak sahibinin sözleşmeleri feshedilerek dairelerinin boşaltılması kararlaştırıldı. Valiliğin kararıyla polisler eşliğinde mahalleye gelen zabıta görevlileri, çilingir yardımıyla kapılarını açtıkları dairelerdeki eşyaları boşalttı.


Zabıta görevlilerinin tahliye ettiği konutların bazılarının eşyalı, bir kısmının ise hiç kullanılmadığı ve boş olduğu gözlendi.


- "Daireleri boşaltma kararını yerinde buluyorum"


Mahalle sakinlerinden Yeter Yıldız (68), AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal konutların çok...