01 / 05 / 2024

toki moğolistan

toki moğolistan

Türk işadamları, Moğolistan'da başkent Ulanbatur için TOKİ modelini önerdi. İnşaat Bakanı Enkhbold, TOKİ benzeri projeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

TOKİ'ye Moğolistan'da uydu kent yapma teklifi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) konut üretim modeli, Moğolistan'a örnek oldu...

Türkiye ile Katar kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Türkiye'nin Katar, Sırbistan, Somali, Cibuti, Filistin, Sierra Leone, Moğolistan, Karadağ ve Slovenya ile ayrı ayrı düzenlediği protokol ve anlaşmaya dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Katar arasında kentsel dönüşüm ve mekansal planlama gibi alanlarda iş birliği yoluna gidecek...

Yüksek teknoloji kentleri geliyor!

Suudi Arabistan'dan Çin'e, Moğolistan'dan Nijerya'ya kadar birçok ülkede yüksek teknoloji kentleri için çalışmalar yapılıyor. Yüksek teknoloji kentleri geliyor..

Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor!

Çin, Belarus, Almanya, Kazakistan, Moğolistan, Polonya ve Rusya, Çin-Avrupa demiryolu hattının geliştirilmesi için bir anlaşmaya imza attı.Çağdaş Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor.

Newjoy, Köln Uluslararası IMM Mobilya Fuarı'ndan yeni pazarlarla döndü!

Newjoy, 4. kez katıldığı Köln Uluslararası IMM Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’ndan Kuveyt, Almanya, Latin Amerika, Benelux, Fransa, Ukrayna, Moğolistan ve İngiltere gibi ülkelerle yeni iş bağlantıları gerçekleştirerek döndü.

TİKA, Moğolistan'da araştırma merkezi ve müze binası inşa etti!

Moğolistan'da Duha Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Tsagaannuur ilçesinde araştırma merkezi ve müze binası inşa edildi.

TİKA Moğolistan’da müze açacak!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ,Türklerin tarihini anlatan eserleri korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek için Moğolistan’da müze açacak.

Bilge Tonyukuk Anıt alanı çalışması başladı!

Bilge Tonyukuk Anıtı Moğol-Türk ortak arkeolojik kazı çalışması projesinin 2016 sezonu açılış töreni gerçekleştirildi. Moğolistan genelinde önemli projelere imza atan TİKA, projelerine yenilerini ekleyerek faaliyetlerini sürdürüyor.

TİKA, Moğolistan'daki en büyük kubbeli camiyi restore ediyor!

TİKA, Moğolistan'da Kazak Müslümanların yaşadığı bölgede bulunan Konya Kültür Merkezi ve Camisi’nin dış cephe yenileme çalışmalarına başladı.

HNC İnşaat, Moğolistan’da atıksu arıtma tesisi inşa edecek!

Başkent Ulan Bator'un içinden geçen Tuul nehrinin korunması için AB standartlarında projelendirilen, biyolojik atıksu tesisini bir Türk firması inşa ediyor.

TİKA, Mayhan Uul Kurganı'nı müze yapacak!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Moğolistan'da Göktürkler'den kalma Mayhan Uul Kurganı'nı müze yapmak için faaliyete başladı.

Moğolistan'daki konut kiralama programı sektörü canlandıracak!

Prof. Dr. Ramazan Demir, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin kahvaltı toplantısında "Moğolistan'da onaylanan kiralık konut programıyla inşaat sektöründeki duraklamanın harekete geçmesi bekleniyor." açıklamasında bulundu.

TİKA Moğolistan'da inşaat ve turizm yatırımları yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Moğolistan'da madencilik, tarım, hayvancılık, altyapı ve inşaat, imalat ve turizm alanlarında 450 civarında proje gerçekleştirdi.

Moğolistan'da Çevre Dostu Yatırımcı Ödülü'nü Türk şirketi kazandı!

Moğolistan'da inşaat ve altyapı alanında faaliyet gösteren bir Türk firması, "En İyi Çevre Dostu Yatırımcı" ödülüne layık görüldü. Moğolistan Milli Ticaret ve Sanayi Odası'nın iki yılda bir verdiği "İpek Yolu" ödüllerinin sahipleri belli oldu.

toki moğolistan Haberi

toki moğolistan

Türk işadamları, Moğolistan'da nüfusun yarısının yaşadığı başkent Ulanbatur için TOKİ modelini önerdi. İnşaat Bakanı Damdin Enkhbold, TOKİ benzeri projeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.


Avrasya Yerel Yönetimler Birliği (AYYB) Genel Başkanı Hasan Cengiz'in başkanlığındaki Türk işadamı heyeti, ülkedeki yatırım imkanlarını araştırmak ve üst düzey görüşmelerde bulunmak üzere Ulanbatur'a geldi.


Cengiz ve beraberindeki heyet, Moğolistan'ın İstanbul Başkonsolosu Munkhochir Enebish ile Türkiye'nin Ulanbatur Büyükelçisi Murat Karagöz'ü makamında ziyaret etti. Türk heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Karagöz, Moğolistan'da önünde Türk bayrağı asılı şirketlerin olmasını hedeflediklerini, bu doğrultuda atılacak her türlü adımın destekçisi olacaklarını söyledi.


Ülkede en çok kullanılan yabancı dillerden birinin Türkçe olduğunu bildiren Büyükelçi Karagöz, şimdiye kadar binlerce Moğol'un Tüekiye'de eğitim gördüğünü kaydetti.


AYYB Genel Başkanı Cengiz, atayurt...