05 / 05 / 2024

toki ödeme gücüne göre ev

toki ödeme gücüne göre ev

Bugüne kadar 137 belediye ile protokol imzalayan TOKİ, gecekondu dönüşümüyle 125 bin konut projelendirdi, 35 bin konutun ihalesini yaptı. Uygulama kapsamı genişliyor.

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir değişiklik yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı çalışanların  son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirildi. 

Kentsel dönüşümde kritik detay: Ödeme gücü olmayan dar gelirlilerin konutlarına devlet ortak olacak! 

Kentsel dönüşüm yasasında yapılan düzenlemeye göre; dönüşüm için 'ödeme gücü olmayan dar gelirli ve yoksul kişilerin evlerine devlet 'paylı mülkiyet esaslarına göre' ortak olabilecek. Peki bu sistem nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Milyonlarca vatandaşa müjde: Ödeme gücü olmayanın primini devlet ödeyecek! 

Milyonlarca kişiyi kapsayan sosyal sigorta sisteminde yenilikler gündemde konuşulmaya başlandı. Ödeme gücü olmayanın primini devlet ödeyecek.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

Konut satışları 3 itici gücün etkisiyle canlandı!

Konut satışlar üç itici gücün etkisiyle anlandı. Devlet teşviki ile kredi oranını yüzde 0.69’a kadar düşüren Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne soluk olurken, döviz yatırımından kazananlar da karını yönlendirecek uygun limanlar aramaya başladı. 

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Yıl başından bu yana emeklinin alım gücü ne kadar düştü? Kulaklarınıza inanamayacaksınız! 

Memur maaşındaki kayıp büyümeye devam ederken yılın başından bu yana 8 bin 506 TL’lik asgari ücretin alım gücü 6 bin 580 TL’ye düştü. En düşük emekli aylığı 1.245 TL azalmış oldu.

Asgari ücretin alım gücü dibi gördü! Bakın ne kadar oldu?

Yüksek enflasyon dar gelirlinin ve emeklinin alım gücünü eritirken, aylığı 8.506 lira olan asgari ücretlinin alım gücü yıl başından bugüne kadar 6.911 TL’ye kadar geriledi. En düşük emekli aylığının alım gücü ise 4.469 liraya düştü.

Deprem, sanayi binalarını değil, vasıflı iş gücünü vurdu! İşte büyük kaybın miktarı!

Kahramanmaraş’n Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen ve 11 ilde çok büyük can ve mal kayıplarına yol açan depremlerin vasıflı iş gücüne de büyük darbe vurduğu ortaya çıktı.

Yüksek emiş gücüne sahip toz torbasız elektrikli süpürge ile evinizi şımartın! İşte 11 Şubat 2023 fiyat listesi

Evimin her köşesi tertemiz olsun diyen ev hanımları için Arnica,yüksek emiş motor gücüne sahip teknolojisiyle ve özel filtre sistemleriyle ön plana çıkıyor. Tutma sapında bulunan kumanda sayesinde cihazı çalıştırmak, kapatmak ve derecesini arttırıp - azaltmak mümkün hale geliyor.

TOKİ yeni ay kura tarihleri güncellendi! Şubatta hangi ilde kuralar ne zaman çekilecek? İl il günü gününe kura takvimi

TOKİ  İlk Evim İlk İş Yerim projesinde kura çekiliş heyecanı devam ediyor. TOKİ yeni ay kura tarihleri güncellendi. Şubatta hangi ilde kuralar ne zaman çekilecek? İşte il il günü gününe kura takvimi...

toki ödeme gücüne göre ev Haberi

toki ödeme gücüne göre ev

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bütün büyükşehirleri ve il merkezlerini kapsama alarak yerel yönetimlerle birlikte kentsel yenilemeye katkıda bulunma hedefi çerçevesinde, şu ana kadar 137 belediye ile gerçekleştirdiği gecekondu dönüşüm uygulaması kapsamında, 124 bin 259 konutu projelendirip 34 bin 760 adedinin ihalesini tamamladı.

Ödeme gücüne göre ev 

Konut uygulamasındaki önceliklerini 'dar gelirlilere yönelik konut' ve 'kentsel dönüşüm projeleri' olarak belirleyen TOKİ, özellikle büyükşehirlerin etrafındaki gecekondu kirliliğini ortadan kaldırmayı önemserken, dar gelirlilere da ödeme gücüne göre konut sunmaya ağırlık verdi.

Projelendirilmesi kesinleşen 106 proje alanında toplam 124 bin 259 konut, bu konutlarla birlikte de gerekli sosyal donatı yapılar inşa edilecek. Bu projelerde, kent içinde mevcut durumda gecekondu...