17 / 05 / 2024

toki türk mimarisi maliye bakanlığı binası

toki türk mimarisi maliye bakanlığı binası

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), kamu kurumları için inşa edeceği binalarda da geleneksel Türk mimarisinden esinleniyor. TOKi'nin Maliye Bakanlığı için inşa edeceği bina da Türk mimarisine uygun olacak...

Dursun Baştürk ile Hakan Akbulut TOKİ Başkan Yardımcısı oldu!

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığında açık bulunan başkan yardımcılıkları görevlerine Dursun Baştürk ve Hakan Akbulut getirildi.

TOKİ Türk müteahhitlerini yurtdışına taşıyacak!

Türkiye'de alt ve orta gelirliye yönelik konut üreten TOKİ hayata geçirdiği projeler ile 100'den fazla ülkeye örnek oldu. TOKİ Türk müteahhitlerini yurtdışına taşıyacak.

TOKİ Türk sporuna hizmet edecek stadyumlar inşa ediyor!

TOKİ, önümüzdeki 50 yıl boyunca Türk sporuna hizmet edecek stadyumlar inşa ediyor. UEFA standartlarını da yukarıya taşıyan bu statların bazıları ‘akıllı’ ve ‘ekolojik’ özelliklere sahip

TOKİ Türk Seddi'nin inşasına devam ediyor!

Türkiye ile Suriye arasındaki sınıra yapılan ve dünyanın en uzun üçüncü duvarı özelliğindeki "Türk Seddi"ni örme çalışmaları sürüyor.

Ahıska Türkü 108 aile TOKİ Konutları'na yerleştirilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla daha önce Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen Ahıska Türkü 302 ailenin yerleştirildiği Erzincan'ın Üzümlü ilçesine, Ahıska Türkü 108 aile daha getirilecek.

TOKİ Türk- Alman Üniversitesi'nin inşaatında son durum!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Türk – Alman Üniversitesi Kampüsü'nün TOKİ tarafından inşa edileceğini açıkladı. Üniversite, iki ülke arasındaki bilimsel, iktisadi ve kültürel işbirliğine katkı sağlayacak.

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi ihalesinin 2. oturumu bugün!

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi, 1. Etap kampüs binaları inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 2. oturumu bugün saat 15.00'te gerçekleşecek.

TOKİ Türk sanayisine örnek teşkil edecek uygulamalar yapacak!

TOKİ, toplu konut ve kentsel dönüşümden sonra sanayiye de el attı. KOBİ'ler için yeni ve modern sanayi siteleri hayata geçiren kurum, yeni dönemde Türk sanayisine örnek teşkil edecek uygulamalar üstlenecek.

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ tarafından İstanbul’un Beykoz ilçesinde inşa edilecek ‘Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü’ ihalesi ikinci oturumunun yarın yapılacağını açıkladı.

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü ihalesi 25 Ocak'ta!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ tarafından İstanbul’un Beykoz ilçesinde inşa edilecek “Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü” ihalesi ikinci oturumunun 25 Ocak’ta yapılacağını belirtti.

Mimar Stephan Braunfels: Geleneksel Türk mimarisi büyüleyici!

Ankara Marka Festivali’nin yabancı konuşmacılarından Alman Mimar Prof. Stephan Braunfels, Geleneksel Türk mimarisini büyüleyici bulduğunu vurgulayan Braunfels, "Modern Türk yapılaşması için cumbalar çok önemli” dedi.

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi 1. Etap inşaat ihalesi 2. oturumu 23 Aralık'ta!

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi 1. Etap kampüs binaları inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 2. oturumu 23 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi 1. Etap inşaat danışmanlık işi ihalesi bugün!

TOKİ uygulamaları kapsamında Türk-Alman Üniversitesi, 1. Etap kampüs binaları inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi inşaat aşaması ve inşaat sonrası danışmanlık hizmetleri işi ihalesi bugün gerçekleşecek.

toki türk mimarisi maliye bakanlığı binası Haberi

toki türk mimarisi maliye bakanlığı binası

İdare, Maliye Bakanlığı için inşa edeceği binanın tasarımında Osmanlı mimarisinin çizgilerini kullandı. Akıllı bina teknolojisinde inşa edilecek Maliye Bakanlığı binasında yağmur suları biriktirilip bahçe sulamasında kullanılabilecek. İlk olarak Bakanlık kampüsü içinde boş alan üzerinde, Osmanlı mimarisi çizgilerini taşıyan yeni bir makam bloğu yapılacak. Ardından mevcut halde bulunan eski makam bloğu yıkılarak yerine yeni hizmet binası inşa edilecek. 


TEK ÇATI ALTINDA OLACAK


TOKİ, Maliye Bakanlığı için yapılacak hizmet ve makam binalarının ilk oturum yeterlik ihalesini 12 Haziran 2013’te gerçekleştirdi. İlk oturumda 26 firma dosya sundu. İdarenin değerlendirmesi sonucunda yeterlik alarak kısa listeye girmeye hak kazanan firmalar, 1 Ağustos 2013’te yapılacak ihalenin ikinci oturumu olan teklif alma ihalesine davet edildiler. Farklı binalarda hizmetlerini yürüten Bakanlık bünyesindeki Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile MASAK yeni...