06 / 05 / 2024

TOKİde her kente ayrı tasarım dönemi

TOKİde her kente ayrı tasarım dönemi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Turan, Türkiye'de konut beklentilerinin farklılaştığını belirterek, önümüzdeki dönemde kentlerin geleneklerine uygun farklı tasarımlara ağırlık vereceklerini söyledi.

Parasını bankada tutanlar acil bakın! Siz de her ay 9 bin 669 TL alabilirsiniz!

Parasını bankada tutanlar hemen tek tek açıklana bu rakamlara bakın. Siz de her ay 9 bin 669 TL alabilirsiniz...

Bakan Kurum açıkladı: Her şehre özel konutlar inşa edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca her kente özel konutlar inşa edeceklerini söyledi.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satıldığını söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, hala erişilebilir konut ihtiyacı olduğunu kaydetti.

‘Market tekne mi satar?’ demeyin.. A101’de her şey var!

‘Market tekne mi satar?’ demeyin.. A101’de her şey var! A101 market 11 Ağustos Perşembe günü için çeşitli aktüel ürünlerin yer aldığı yeni kataloğunu yayınladı. Yayınlanan yeni katalogda özellikle bir ürün dikkat çekiyor. Marin Bot markasına ait bir tekne!

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme başladı! Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı var!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı olduğunun altını çizen Akbal, gayrimenkulde toparlanmanın başladığını belirtti...

Aldın Aldın! Oppo Realme C2 A101'de satışta! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

A101 tam gaz akıllı telefon satışlarına devam ederken Oppo'nun uygun fiyatlı cihazı Oppo Realme C2'yi satışa çıkardı! Hem de Her zaman olduğundan daha uygun fiyata! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Doğalgazda her kente farklı fatura gelecek! İşte detaylar!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz faturaları artık her kentte farklı olarak. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Her yıl 500 bin konut yeniden inşa edilmeli!

9. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde konuşan Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Türkiye'de her sene 500 bin konutun yeniden inşa edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Türkiye'de her sene 750 bin konuta ihtiyaç var!

MÜSİAD’ın 2021-2023 dönemi Yönetim Kurulu’nun tanıtım toplantısında konuşan Genel Başkan Mahmut Asmalı, ülkede her sene 750 bin konut yapılması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'de her 5 konuttan 1'i yangın yönetmeliğine uygun!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu, Yangından Korunma Haftası (25 Eylül-1 Ekim) sebebiyle açıklamalar yaptı. Emrullah Eruslu, Türkiye'de her konuttan yalnızca 5'inin yangın yönetmeliğine uygun şekilde yapıldığını belirtti.

Türkiye'de kaç inşaat mühendisi işsiz?

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun, "Türkiye`de İnşaat Mühendisleri Gerçeği: İş, İstihdam ve İşsizlik” raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye'de her 3 inşaat mühendisinden biri işsiz.

İzmir'de her binaya deprem karnesi geliyor!

İzmir'i dirençli bir kente dönüştürmek için çalışmalarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer her binanın deprem karnesi olacağını dile getirdi.

Her an 7'nin üzerinde deprem olabilir!

MTA Genel Müdürlüğü Jeoloji Etütleri Dairesi Yer Bilimleri Araştırmaları Koordinatörü Doç. Dr. Selim Özalp, Türkiye'de her an 7'nin üzerinde bir depremin oluşabileceği uyarısında bulundu.

TOKİde her kente ayrı tasarım dönemi Haberi

TOKİde her kente ayrı tasarım dönemi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türkiye'de konut beklentilerinin 10 yıl öncesine göre farklılaştığını belirterek, önümüzdeki dönemde kentlerin geleneklerine uygun farklı tasarımlara ağırlık vereceklerini söyledi.


Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2002-2015 yılları arasında 649 bin konut üreterek rekora imza attıklarını, bu konutlarda ortalama 3 milyon 300 bin kişinin yaşadığı düşünülürse bazı Avrupa ülkelerinin nüfusundan daha fazla kişiye kaliteli barınma imkanı sağladıklarını kaydetti.


TOKİ konutlarının yüzde 85'inin orta ve dar gelirlilere yönelik olduğuna işaret eden Turan, 2015 yılında 50 bin konut inşa edeceklerini, bu konutların yüzde 40'ının kentsel dönüşüm projeleri kaynaklı olarak gerçekleştirileceğini ifade etti.


Türkiye'de son dönemde konut tercihlerinin değiştiğini, TOKİ'nin de kendisini disipline ederek şehirlerin kültürlerini yansıtan mimari anlayışa uygun projelere yöneldiğini anlatan Turan, şöyle konuştu:


"Projelere sadece barınma olarak...