04 / 05 / 2024

tokide istediğim konutu seçebilecek miyim

tokide istediğim konutu seçebilecek miyim

TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılmaktadır. Peki TOKİ konut seçimi nasıl yapılır? İşte TOKİ konut seçimi...

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık ev sahibi istediği saatte müşteri getiremeyecek!

Kiracı ve ev sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara "satılık konutu alıcıya gösterme" de taşındı. Ankara'da meydana gelen olayda arabulucu, yüksek yargı kararları kapsamında konut malikinin istediği saatte müşteri getirmesini kişinin özel hayatına müdahale olarak değerlendirdi.

Kiraya yüzde 25 zam sınırı piyasayı hareketlendirdi! Ev sahipleri yüksek kira almak için yeni yollar arıyor! 

Konutunu yeni kiraya verecekler ‘İleride istediğim artışı yapamam’ diyerek zammı yolun başında yapmaya başladı. Boş dairesi olan kimi mülk sahipleri bu dönemde kiraları yükseltti, eski kiracısı olanlar da düşük fiyat sebebiyle evini satışa sundu. 

Aile konutu şerhi ne zaman sona erer?

Aile konutu; eşlerin bütün yaşamsal faaliyetlerini devam ettirdiği ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları mesken olarak tanımlanıyor. Peki, Aile konutu şerhi ne zaman sona erer? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

AB, İsrail'den yeni yerleşim inşaatı kararından geri dönmesini istedi!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altındaki Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri inşa etme kararından dönmesi çağrısı yaptı.

İngiltere İsrail'den yasa dışı yerleşim birimlerine yeni konutlar inşa etmeyi durdurmasını istedi!

İngiltere, İsrail'in Doğu Kudüs'teki bir yasa dışı yerleşim birimine yeni konutlar için ihale sürecini başlatmasından derin endişe duyduğunu bildirerek, Tel Aviv yönetimini kararı derhal geri almaya çağırdı.

Kira sözleşmesinin detayları noterde mi belirtilmeli?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracımla olan sözleşme 2 ay sonra bitiyor. Whatsapp'tan sözleşme bitmeden 1 ay önce kontratı uzatmak istemediğimi, oturmak istiyorsa istediğim kira miktarını kabul etmesi gerektiğini yazsam kabul olur mu? Yoksa noter üzerinden mi yürütmemiz gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Yahudi yerleşim birimlerinin tamamı yok olacak!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “İsrail istediği kadar konut ve yerleşim birimi inşa edeceğini duyursun, hepsi bir gün yok olacaktır” diye konuştu.

Riyad'dan Filistin'deki Yahudi yerleşim birimlerine durdurma çağrısı!

Suudi Arabistan, Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerinin durdurulmasına ilişkin uluslararası meşru kararların uygulanmasını istedi.  

7 maddede aile konutu nedir, nasıl şerh edilir?

Aile konutu nedir, nasıl şerh edilir? Eşlerin aile konutu üzerindeki hakları nelerdir? Aile konutu korumasının süresi ne kadardır? Malik eş aile konutunu satarsa ne olur? Eşlerden birinin ölümü halinde ne olur? Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek yazdı...

Aile konutu şerhi dilekçesi 2017!

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri yerleşim alanı olarak ifade ediliyor ve tapuya şerh edilebiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2017..

Mahall Bomonti İzmir'in reklam yüzü Murat Boz oldu!

Ünlü sanatçı Murat Boz, Türkerler Holding’in iddialı projesi Mahall Bomonti İzmir’in reklam filminde rol aldı. Filmde, Mahall Bomonti İzmir’in sunduğu ayrıcalığı yaşayan Murat Boz, projeyi “Olmak istediğim yer” diye özetliyor.

Mersin Yenişehir Belediyesi kentsel dönüşümde yetki istedi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Yenişehir Belediyesi 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' için Yenişehir Belediyesi Başkanı İbrahim Genç'e meclisten yetki istedi.

tokide istediğim konutu seçebilecek miyim Haberi

tokide istediğim konutu seçebilecek miyim

TOKİ konut seçimi!

TOKİ’den konut edinmenin ön koşulu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. İdarenin önceliği, “mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan” yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretmektir. 


TOKİ’nin ürettiği konutlar vatandaşlara maliyet fiyatına, kira öder gibi küçük taksitlerle ve uzun vadeli olarak satılmaktadır. Bu nedenle, konutlara başvuru ve ödeme koşulları gelir düzeylerine göre farklılıklar içermektedir. 


TOKİ ayrıca, kaynak yaratmak amacıyla özel sektörle işbirliği ile yüksek gelir düzeyine yönelik prestij projelerini sürdürmektedir. Bu projelerin amacı, kamu yararını gözeterek mümkün olan azami geliri elde etmektir. 


TOKİ, başlatacağı tüm projeleri satışlar gerçekleştirilmeden once Türkiye genelinde tirajı yüksek ulusal gazetelerde, yerel gaze telerde ve İdarenin web sitesinde (www.toki.gov.tr) duyurmaktadır. 


Duyurularda konut tipleri, fiyatları ve ödeme koşullarıyla birlikte başvuru koşulları, tarihleri ve başvurunun yapılacağı...