04 / 05 / 2024

TOKİnin yöresel mimari projeleri

TOKİnin yöresel mimari projeleri

TOKİ, 17 ilde başlattığı yerel mimari projelerinin ilkini Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde tamamladı. İki etaptan oluşan ve yöresel izler taşıyan 923 konutun dış cepheleri doğal volkanik tüf taşlarıyla kaplandı.

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

Of, Çaykara ve Dernekpazarı'na yöresel mimarili binalar geliyor!

Karadeniz'in ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Uzungöl’e giden yol üzerindeki 3 ilçede binaların çehresi değişiyor. Binalar yöresel mimariye uygun görünüme kavuşuyor

Murat Kurum: Yöresel mimari çalışmalarımız sürüyor!

Türkiye'de konut seferberliği başlatıldığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yöresel mimariye ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

TOKİ Sarıçam Sosyal Konutları: Adana'nın ödüllü projesi!

TOKİ'nin Adana'da hayata geçirdiği konut projesi yatay yapılaşma, yöresel mimari ve mahalle fikrini günümüz çizgisiyle buluşturan yeni bir anlayış yansıtıyor.

Akseki Sosyal Konutları yöresel çizgisiyle dikkat çekiyor!

TOKİ'nin Antalya Akseki'de hayata geçirdiği sosyal konut projesi, bölgenin doğasıyla uyumlu yatay mimari konsepti ve yöresel çizgisiyle dikkat çekiyor...

TOKİ’den Erzincan Refahiye’ye yöresel mimaride 220 konut!

TOKİ tarafından Erzincan’ın Refahiye İlçesi’nde inşa edilecek konut projesinin ihalesi gün gerçekleşti. TOKİ, proje kapsamında Erzincan Refahiye’ye yöresel mimaride 220 konut yapacak..

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyası rekora imza attı!

TOKİ'nin borcunu erken kapatmak isteyenlere yönelik yaptığı yüzde 20 indirim kampanyası rekor kırdı. TOKİ Başkanı Ergün Turan, kampanyaya 13 bin 905 vatandaşın başvurduğunu ve 817 milyon 303 bin lira yatırarak borçlarını sıfırladığını söyledi. 

Rize Güneysu'da beton binalar yöresel mimariye uygun ahşapla kaplanıyor!

Rize'nin Güneysu ilçesinde, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) desteği ile 'Turizm Odaklı Yenileme ve Öze Dönüş' Projesi uygulanıyor. Proje ile beton binaların dış cepheleri yöresel mimariye uygun olarak ahşapla kaplanıyor...

TOKİ'den Isparta’ya 469 yöresel mimarili konut!

TOKİ, Isparta Keçiborlu’da az katlı planda yöresel mimari çizgiyi yansıtan ve donatı alanlarıyla farklı sosyal ihtiyaçları karşılayan özgün bir yerleşim alanı kuruyor…

Rize'de yöresel mimari atağı!

Rize'nin İyidere, Derepazarı, Çamlıhemşin, Fındıklı ve Güneysu ilçelerinde  binaların dış cepheleri yöresel mimariye uygun şekilde tasarlanıyor. 

Sarıyer Devlet Hastanesi'nin yüzde 90'ı tamam!

TOKİ tarafından hayata geçirilen 350 yataklı Sarıyer Devlet Hastanesi'nin yüzde 90'ı tamamlandı. Hastane tamamlandığında bölgenin en büyük devlet hastanesi olacak.

Denge Towers: Sancaktepe'nin yükselen yıldızı!

"Sancaktepe'nin yükselen yıldızı" sloganıyla basına tanıtılan Denge Tower Evleri 120 konut ve 40 ticari alandan meydana geliyor. Projede fiyatlar 380 bin TL'den başlıyor.

Çamlıca Camisi'nin yüzde 90'ı tamam!

Gürsoy Grup tarafından 350 milyon TL bedelle hayata geçirilen Çamlıca Camisi'nin yüzde 90'ı tamam...

TOKİnin yöresel mimari projeleri Haberi

TOKİnin yöresel mimari projeleri

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 17 ilde başlattığı yerel mimari projelerinin ilkini Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde tamamladı. İki etaptan oluşan ve yöresel izler taşıyan 923 konutun dış cepheleri doğal volkanik tüf taşlarıyla kaplandı. Yerel mimari ve mahalle konsepti çalışmasının ilk ürünü olan yöresel Ürgüp konutlarının tanıtımını TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan yaptı. TOKİ'nin şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle başlattığı "Yerel Mimari Uygulama" adıyla geliştirdiği projelerin ilki olan Nevşehir Ürgüp Sosyal Konutları, yerel ile modern mimariyi buluşturdu. Anadolu'da, kültürel, coğrafi ve mimari dokunun farklılık gösterebildiğini belirten Turan, bu zenginliği değerlendirip, alt ve orta gelir grubu sosyal konut projelerinde mimari yaklaşımla çeşitlilik kazandırmaya başladıklarını söyledi. Yeni konutlar inşa ederken geleneği ve yerel olanı yansıtmak istediklerini kaydeden Turan, "Yöresel dokudan...