29 / 04 / 2024

Tol Kilisesi restorasyon

Tol Kilisesi restorasyon

Kayseri Talas'taki 1500 yıllık tarihi Tol Kilisesi, restore edildi. Kilise, restorasyonun ardından sanat galerisine dönüştürüldü.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

1500 yıllık Tol Kilisesi restore edildi!

Kayseri Talas'taki 1500 yıllık tarihi Tol Kilisesi, restore edildi. Kilise, restorasyonun ardından sanat galerisine dönüştürüldü.

Batı Şeria'daki Doğuş Kilisesi restorasyonu tam gaz! 

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Doğuş Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Restorasyon için komisyonun, bir kısmı Filistin hükümetinin, bir kısmı da yerli ve yabancı ülkelerdeki iş adamlarının ve kiliselerin finansmanıyla yaklaşık 15 milyon dolar tahsis edildi.

Andaval Kilisesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Ayasofya Müzesi ile çağdaş olan, Hristiyanların kutsal hac yolu üzerinde bulunan ve 1977'de meydana gelen patlamada büyük bölümü zarar gören Andaval Kilisesi'nde 22 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Balat'taki Demir Kilise bugün açılıyor!

İstanbul'un Fatih İlçesi'ne bağlı Balat'ta yer alan Demir Kilise (Sveti Stefan Kilisesi), restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün açılıyor..

Yozgat Tol Çarşı bölgesinde restorasyon inşaatında sona gelindi!

Yozgat Belediyesi tarafından hazırlanan tarihi çarşı restorasyon projesi kapsamında Tol Çarşı bölgesinde başlatılan restorasyon inşaatında sona gelindi.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin ihalesine 19 teklif!

Kayseri Kiçikapı'da bulunan Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyon ihalesine firmalar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 498 bin TL olan ihaleye 19 firma katılarak teklif verdi.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyonu başlıyor!

Restorasyon ihalesine çıkılan ve Eylül ayında restorasyon çalışmalarına başlanacak olan Meryem Ana Kilisesi'nin 24 saat açık kent kütüphanesi yapılması için proje çalışmaları tamamlandı.

Sveti Stefan Kilisesi'nin restorasyon çalışması bitti!

Restorasyon bütçesinin 3 milyon lirayı aştığı söylenen Sveti Stefan Kilisesi kilisesi 5 ay sonra açılıyor. 2011'den bu yana restorasyonda olan kilisenin 41 kolonun tamamına yakını tek tek değiştirildi.

Datça Rum Kilisesi restore ediliyor!

DATÇA Hızırşah Mahallesi'nde bulunan, tarihi Rum Kilisesi'nde, restorasyon çalışmaları sürüyor. R estore edilecek tarihi kilise, çalışmaların tamamlanmasından sonra 'Kültür evi' olarak hizmete açılarak, turizme kazandırılacak.

Mudanya Baş Melekler Kilisesi’nde restorasyon yapılacak!

Mudanya, Kumyaka Köyü’nde bulunan ve 2012 yılında Fener Rum Patrikhanesi adına Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis'in mülkiyetini özel bir kişiden satın aldığı Baş Melekler Kilisesi’nde restorasyon hazırlıklarına başlandı.

Şirince St. John Kilisesi'ndeki restorasyonda sona gelindi!

Birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan ve ünü tüm dünyaya yayılmış Selçuk'a bağlı Şirince mahallesinde bulunan St. John Kilisesi restorasyon çalışmasında sona geliniyor.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi restore ediliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi projeleri olan Kayseri Mahallesi, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ve 24 saat açık kütüphaneye dönüşecek olan Meryem Ana Kilisesi restorasyon çalışmalarında incelemeler yapıldı.

Tol Kilisesi restorasyon Haberi

Tol Kilisesi restorasyon

Kayseri Talas'ın Kiçiköy Mahallesi Harmanlar Sokağı'nda bulunan kayadan oyulan Tol Kilisesi'nin girişi sivri kemerli üç bölümden iç mekanı ise 4 bölümden meydana geliyor. Yıllar boyunca bakımsız halde bulunan tarihi kilisenin sanat galerisine dönüşmesi amacıyla Talas Belediyesi'nce restorasyon çalışmasına başlandı.

NTV'de yer alan habere göre; yaklaşık 9 yıldır devam eden çalışmayla tarihi kilise restore edilip, sanat galerisine dönüştürüldü. Sanat galerisinde sanatçıların yaptığı eserler sergileniyor.

'BURASI KAYADAN OYMA KİLİSE OLARAK YAPILMIŞ'

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, restorasyonu tamamlamanın mutluluğu içinde olduklarından bahsederek, şu açıklamalarda bulundu:

"Bulunduğumuz yer 1500 yıllık bir mekan. Burası Tol Kilisesi adı verilen kayadan oyma kilise olarak yapılmış. O dönemden bu tarafa kilise olarak kullanılmış. Ancak son zamanlarda burası restorasyonuyla birlikte Kayseri'de ilk defa müstakil bir sanat galerisi olarak hazırlanmış tek bina oldu. Buranın...