07 / 05 / 2024

Toledo benzetmesi

Toledo benzetmesi

Taraf Gazetesi köşe yazarı olan Korhan Gümüş bugünkü köşe yazısında Diyarbakır Sur'un Toledo benzetmesini değerlendirdi. Gümüş, Toledo benzetmesinin arkasındaki sorunları anlattı. İşte o yazı...

İslam Memiş’ten “kaygan zemin” uyarısı! Piyasa uzmanı Altın için en net tarihi verdi!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, altın için kritik uyarı yaptı. “Kaygan zemin” benzetmesi yapan İslam Memiş altın için net tarih öngörüsünü de paylaştı. İşte detaylar…

Dev banka zor günler geçiriyor! Herkes parasını çekmeye başladı

Zor durumda olan ve son dönemde sık sık Lehman Brothers benzetmesi yapılan İsviçreli banka Credit Suisse'de büyük özel bankacılık müşterilerinin bir kısmının bankadan paralarını çektikleri öğrenildi. Öte yandan bankanın kredi notu yine indirildi.

Dev bankada tam 9 şiddetinde deprem! Herkes çatır çatır parasını çekmeye koşuyor! Hemen bakın!

Zor durumda olan ve son dönemde sık sık Lehman Brothers benzetmesi yapılan İsviçreli banka Credit Suisse'de büyük özel bankacılık müşterilerinin bir bölümünün bankadan paralarını çektikleri ortaya çıktı.

Toledo İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Toledo İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü’nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Abdelgalıl Radwan ve Elsharkawı Abdelwahab ortaklığında kuruldu. 

Dünyanın ilk 5 yıldızlı hapishanesi inşa edildi!

Danimarka'nın Gundslev şehrindeki Storstrom Hapishanesi'ne "Dünyanın ilk 5 yıldızlı hapishanesi" benzetmesi yapıldı. Hapishanesi için 110 milyon euro harcandı.

Sur’un inşasında Toledo ve Dubrovnik model alınacak!

Sur'un yeniden imarı için çalışmaları hızlandıran hükümet, Toledo ve Dubrovnik’e ekip gönderdi. Bakan Sarı, "Sur’u yöresel dokuyu bozmadan ayağa kaldıracağız. Alt yapıda ise en modern teknolojiyi kullanacağız" dedi.

Güneydoğu’nun yeniden inşasını işadamları mı yapacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Toledo gibi olacak” dediği, başta Sur ilçesi olmak üzere Güneydoğu’da terör nedeniyle yerle bir olan şehirlerin yeniden inşa işini, işadamlarına vermenin altyapısı hazırlandı.

Diyarbakır Sur'daki kamulaştırmaya tepki!

Diyarbakır’ın Sur ilçesi için alınan ‘acele kamulaştırma’ kararına tepki gösteren Sur halkı, “Hükümet buradaki yaşamı yok etmeye çalışıyor. Biz dönüşümü kabul etmiyoruz. Zararlarımız ödensin biz evlerimizi kendimiz yaparız. Toledo filan istemiyoruz” diyor

Diyarbakır Sur 5 milyar TL'ye yeniden inşa edilecek!

Tarihi dokusu korunarak Sur’u yeniden inşa etme planı için 5 milyar TL yatırım yapılacak. İspanya’nın Toledo, Hırvatistan’ın Dubrovnik şehri en önemli modeller olarak öne çıktı.

Sur ile Toledo'nun dönüşüm projeleri arasında benzerlik var mı?

Taraf Gazetesi köşe yazarı olan Korhan Gümüş bugünkü köşe yazısında Diyarbakır Sur'un Toledo benzetmesini değerlendirdi. Gümüş, Toledo benzetmesinin arkasındaki sorunları anlattı. İşte o yazı...

Diyarbakır Sur, Toledo gibi olacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Diyarbakır Sur’u öyle inşa edeceğiz ki aynen Toledo gibi mimari dokusuyla herkesin görmek istediği bir yer haline gelecek" dedi.

'Yavru Saray' benzetmesi Mersin'i karıştırdı!

Mersin'in Toroslar ilçesinde yaptırılan ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na benzetilen hükümet konağı, bu konuda daha önce soru önergesi veren CHP'li vekil ile Kaymakam arasında tartışma konusu oldu.

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı'na AVM benzetmesi yapıldı!

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nın inşaatında noksanlar olduğu halde geçici kabul işlemlerini sağladığı öne sürülen sanıkların yargılandığı davada mahkeme hâkimi adliyenin mimarisini eleştirdi. Alışveriş merkezi gibi adliye...

Toledo benzetmesi Haberi

Toledo benzetmesi

“Diyarbakır Sur’u öyle inşa edeceğiz ki aynen Toledo gibi mimari dokusuyla herkesin görmek istediği bir yer hâline gelecek.” Bir akademisyen olduğunun altını her fırsatta çizen Ahmet Davutoğlu’nun sözleri bunlar. Toledo da nereden çıktı, diyebilirsiniz. Önce hakkını vermek lazım: Davutoğlu’nun örnek gösterdiği Toledo İspanya’nın 17 özerk bölgesinden birinin başşehri. İspanya iç savaşında faşistlerin muhasara altına aldığı, bombaladığı bir şehir. Davutoğlu acaba Toledo’nun neyini örnek olarak gösterdi? Özerk bir yönetimin olmasını mı? Yoksa faşist Franco kuvvetlerine karşı direnişini mi?


Gafını fark ettiğinde ise “Hayır, ben şehrin Endülüs geçmişini kast ettim” diyor. Hayalindeki “ortaçağ İslam şehri” ile TOKİ aracılığıyla müteahhitlere yaptırılan bir kentsel dönüşüm projesinin nasıl bir alakası olabilir? Bir tiyatro dekoru gibi inşa edilmesi planlanan Sur ile olsa olsa Sulukule, Süleymaniye, Ayvansaray…...