05 / 05 / 2024

Tolga Bekler istanbul depremi açıklaması

Tolga Bekler istanbul depremi açıklaması

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, Türkiye’nin her 10 yılda bir 6 ve üzeri büyüklükte depremle karşı karşıya kaldığının altını çizerek, Marmara Denizi’nde beklenen depremin İstanbul nüfusunun yüzde 20’sini olumsuz yönde etkil

Prof. Tolga Bekler'den deprem gerçeği! 'En büyük tehlikemiz' dedi ve açıkladı!

Prof. Tolga Bekler,  dün Çanakkale'de meydana gelen depremle ilgili değerlendirme yaparak ''en büyük tehlikemiz'' diyerek deprem gerçeğinden bahsetti. 

Çanakkale depremi sonrası uzmanlardan flaş açıklama geldi: Ana şok niteliğinde!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler ve ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden Çanakkale'de meydana gelen deprem ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Biga'da 20 günde 150 deprem oldu, 'Yeni fay olabilir' dendi! Büyük Marmara depremini etkiler mi? 

ÇOMÜ DAUM Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, Çanakkale Biga'da 4 Şubat'tan bu yana meydana gelen 150 deprem ile ilgili konuştu. Bekler, yeni fay olabileceğine dikkat çekti ve Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul depremi nüfusun yüzde 20'sini vuracak!

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, Türkiye’nin her 10 yılda bir 6 ve üzeri büyüklükte depremle karşı karşıya kaldığının altını çizerek, Marmara Denizi’nde beklenen depremin İstanbul nüfusunun yüzde 20’sini olumsuz yönde etkil

Marina 24: İnsan İstanbul'dan başka ne bekler?

Büyükçekmece Mimaroba'da 13 kilometre sahili olacak olan Marina 24 projesi "İnsan İstanbul'dan başka ne bekler?" sloganıyla tanılıyor. Projede 2 oda 1 salon daireler 621 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor...

Arslan Tolga Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Arslan Tolga Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 100 bin TL sermaye ile bugün Esentepe'de açıldı.

42 Maslak Contemporary İstanbul’un yeni iş ortağı!

Sanat ve yaşamın iç içe geçtiği 42 Maslak, Türkiye’nin ve bölgenin uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul’un ortak sponsoru olarak önemli bir iş birliğine imza attı.

Çırağan Palace Kempinski İstanbul'a 'En iyi Denizaşırı İş Oteli' Ödülü!

Çırağan Palace Kempinski istanbul, dünyanın en önemli seyahat dergilerinden biri olan Conde Nast Traveller'ın ingiliz baskısının okurları tarafından bir kez daha "Okur Seyahat Ödülleri 2014"de dünyanın en iyi otelleri arasında seçildi.

Türk Hava Yolları, Avea ile birlikte Discover İstanbul mobil uygulamasına imza attı!

Avea, Türk Hava Yolları (THY) ile işbirliğine giderek, İstanbul hakkında en doğru ve güncel bilgiye en kolay şekilde erişimi sağlamayı hedefleyen “Discover Istanbul” mobil uygulamasına imza attı...

Martı İstanbul Hotel'de Kurban Bayramı!

Benzersiz tasarımı ile şehrin kalbinde yer alan Martı Istanbul Hotel, sunduğu özel hizmetlerle Kurban Bayramı’nda da İstanbul’un buluşma noktası olacak.Hotel, seçkin konuklarına özel bir bayram paketi hazırladı.

Hilton Parksa İstanbul Yeni Otel Müdürü Tolga Aytan oldu!

16 yıldan bu yana Hilton Worldwide otelleri bünyesinde yer alan ve son olarak Hilton Bakü-Azerbaycan, Operasyonlar Direktörlüğü görevini yürüten Tolga Aytan, İstanbul’daki Hilton ParkSA Otel Müdürlüğü'ne atandı.

İstanbul EDITION’a ‘En İyi Lüks Otel Ödülü’ verildi!

EDITION markasının Avrupa’daki ilk oteli, The Istanbul EDITION; Luxury Lifestyle Awards tarafından düzenlenen uluslararası yarışmada ‘Lüks Otel’ kategorisinde birinciliği elde ederek, ödüllerine bir yenisini daha ekledi...

Güneşli'de benzersiz bir proje: Divan Suites İstanbul G-Plus

Türkiye'nin otelcilik ekolü Divan Grubu, Mar Yapı işbirliğiyle, İstanbul'un yükselen yatırım merkezi Güneşli'de önemli bir projeyi hayata geçirdi. Divan Suites istanbul G-Plus, 120 Standart Oda, yer alıyor.

Tolga Bekler istanbul depremi açıklaması Haberi

Tolga Bekler istanbul depremi açıklaması

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, 30 Ekim tarihinde İzmir’in Seferihisar açıklarında yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depreme ve olası Marmara depremine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Türkiye’nin her 10 yılda bir 6 ve üzeri büyüklükte bir deprem ile karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Bekler, İzmir depremindeki yıkımda en büyük kabahatin deprem ya da zeminde değil, ciddi anlamda sorun bulunan yapılarda olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Bekler, "Zeminin ancak depremde şu şekilde bir sorumluluğu, taşıyıcılığı var. Özellikle dolgu zemin olarak da tabir ettiğimiz bugün Çanakkale’nin de en büyük sıkıntılarından bir tanesidir. Sarıçay deltası buna çok güzel bir örnek. Ova üzerinde kurulması zeminin gelen deprem dalgasını sanki bir pilav...