14 / 05 / 2024

topçu kışlasını kim yıktı

topçu kışlasını kim yıktı

1939 yılında Taksim Kışlası ya da Halil Paşa Topçu Kışlası Maliye'ye aitmiş ve belediyeye devredilmiş. Belediye meydanda bulunan bu kışlayı yıktırarak yerine şehir tiyatrosu, sergi binası gibi binalar inşa edecekmiş.

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

İstanbul Havalimanı günlük 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın, 21-27 Ağustos haftasında, günlük ortalama 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri olduğunu açıkladı.

Dr. Ramazan Demirtaş: 'Doğu Anadolu Fayı'nın tamamen kırıldığı tezi hiç inandırıcı değil'

Dr. Ramazan Demirtaş, Doğu Anadolu Fayı'nın tamamen kırıldığı iddialarının doğru olmadığını belirtti ve bu kırılmanın hala devam edebileceğini ifade etti. Aşağıda ayrıntılar bulunmaktadır...

Altın resmen uçtu! Son dakika altın fiyatlarını duyanlar zil takıp oynadı! İşte 11 Aralık altın fiyatları! Hemen bakın!

Altın resmen uçtu... Açıklanan son dakika altın fiyatlarını duyanlar zil takıp oynadı! Hemen siz de 11 Aralık altın fiyatlarına bakın...

Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul'da yaptığı imar planı değişikliği, Çekmeköy Kışlası’nın bir bölümünün TRT’ye tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğine göre kışlanın içindeki 12 bin 345 metrekarelik alanda TRT, yeni alan kuracak.

Metris Kışlası’nın imar planları değiştirildi!

İstanbul Esenler'deki eski Metris Kışlası arazisinde yapılacak kentsel dönüşüm için hazırlanan imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tekrar değiştirildi.

BDDK'dan zaman aşımına uğrayan hesapların hak sahiplerine kolaylık!

BDDK, zaman aşımına uğrayan hesapların hak sahiplerine yeni tip koronavirüs süreci nedeniyle kolaylık sağladı.

Şehir Üniversitesi'ne daha fazla kötülük yapmayın!

Köşe yazarı Hilal Kaplan, "Şehir'e bu kötülüğü yapanın kim olduğu ortada. Sadece diplomasını almaya çalışan hiçbir öğrenci, sizin siyasî oyunlarınıza alet olmak zorunda değil. Artık yeter!" diyor...

Görev süremin önemli bir kısmını Güneydoğu'nun imarı için harcadım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada iki yılı aşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde, görev süresinin önemli bir kısmını Güneydoğu'da şehirlerin imar ve ihyası için harcadığını belirtti.

Çorum Redif Kışlası'nın restorasyonunu Bakanlık tamamlayacak!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının desteğiyle restorasyonuna başlanan Çorum'daki Redif Kışlası, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle tamamlanarak hizmete açılacak.

topçu kışlasını kim yıktı Haberi

topçu kışlasını kim yıktı

Taksim Meydanı

Kışla yıktırılırken meydan yeniden tanzim edilecek.


Şehircilik mütehassısı B. Prost Beyoğlu'nun nazım planını hazırlarken bugünkü Taksim Stadyumu'nun bulunduğu Taksim Kışlası ile müştemilatının yerinde şehir tiyatrosu, sergi binası, şehir kulübü ve gazinosu inşa edilmesi muvafık görmüştü. Taksim Kışlası ile müştemilatının maliyeden şehre devrine karar verildiğine göre belediye bir an evvel bu sahanın tatbikat planının hazırlanmasını istemiştir.


Büyük Şehir Tiyatrosu, şehir gazinosu ve kulübü burada yapılacaktır. Ancak büyük sergi binası için hükümet henüz karar vermediğinden bu hususta alakadar makamların mütaleasını alacaktır. Hükümet sergi binasını Taksim'de inşa etmek fikrinde bulunursa B. Prost da tafsilat planını ona göre yapacaktır. 


Taksim Kışlası'nın müştemilatından olan ve Taksim Cumhuriyet Meydanı'na bakan gazino vesaire gibi binalar da yıktırılacağından meydanın yeniden tanzimine lüzum görülmektedir. Yeni planda burasının tanzimi için de...