13 / 05 / 2024

topkapı müzesi başkanı

topkapı müzesi başkanı

Topkapı Sarayı Başkanı Prof. İlber Ortaylı, dün Mecidiye Köşkü'nde emekli olduğu için düzenlenen kokteyl ile veda etti. Kokteyle siyasiler dışında sanat dünyası ve Ortaylı'nın yakınları da katıldı

Dolar/TL kurunda sert yükseliş: MÜSİAD başkanı, yıl sonunda 30 TL'yi aşabilir!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, seçimlerin ardından dolar kurunda meydana gelen sert artışlar hakkında konuşarak, yıl sonuna kadar dolar/TL'nin hangi seviyelere çıkabileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'tan kentsel dönüşüm eleştirisi!

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın kentsel dönüşüm projeleri hakkında eleştirilerde bulundu. 

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan da Jet Fadıl mağduru!

Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı nedeniyle yargılanan Fadıl Akgündüz’ün mağdur ettiği kişiler arasında MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan olduğu ortaya çıktı.

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Nazmi Durbakayım yeniden İNDER başkanı seçildi!

İnşaatçılar Derneği’nin (İNDER) yapılan olağanüstü genel kurulunda Nazmi Durbakayım yeniden başkan seçildi.

Çankırı TCDD Müzesi için çalışmalar başladı!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da TCDD’nin muhtelif kademelerinde çalışmış emekli personellerle bir araya gelerek TCDD Müzesi ile ilgili bilgi verdi.

Manavgat'a 3 yılda 382 milyon liralık yatırım yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi’nin, Yörük kültür ve geleneklerini gelecek nesillere aktarmak üzere Manavgat’ın Evren Mahallesi’nde kurduğu Özel Yörük Müzesi Başkan Menderes Türel tarafından törenle hizmete açıldı.

Bursa'nın dönüşüm projelerine Başkent'ten övgü!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali yaptığı açıklamada "Dönüşüm hamlemiz Ankara'da da heyecanla, ilgiyle takip ediliyor" dedi.

Topkapı Sarayı Müzesi yıkılma tehdidiyle karşı karşıya!

Topkapı Sarayı Müzesi yıkılma tehdidiyle karşı karşıya. Sarayın hazinelerinin sergilendiği Fatih Köşkü güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Köşkün bodrum duvarlarında ve tavanlarında yarıklar tespit edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı acil müdahale başlattı.

Erol Ata, Fabrikasında saat müzesi kurdu!

ERSA Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ata, fabrikasında saat müzesi kurdu. Ata, konuklarını gramofon eşliğinde müzede ağırlıyor.

Karatay Mevlana Müzesi'nin çehresi değişiyor!

Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toknal, Aslanlı Kışla Caddesi ve Mevlana Müzesi civarındaki 230 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Balıkesir Kent Müzesi çalışmaları devam ediyor!

Bursa Büyük Şehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elmas, Kent Müzesi ve ilçeyi gezerek sergilenecek olan eşyalar ve çalışmalar ile ilgili incelemelerde bulundular.

Türkiye'nin ilk Daktilo Müzesi Eskişehir'e açılacak!

Projenin tanıtım toplantısı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve gazeteci Tayfun Talipoğlu'n Türkiye'nin ilk Daktilo Müzesi Eskişehir'e açılacak.

topkapı müzesi başkanı Haberi

topkapı müzesi başkanı



Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. İlber Ortaylı’nın veda kokteyline ev sahipliği yaptı. Tam 7 yıldır görev yaptığı Topkapı Sarayı Müzesi başkanlığı görevine yaş haddi gereği emekli olan Ortaylı için düzenlene veda kokteylinde sevenleri yalnız bırakmadı.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de katıldığı kokteyle Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü M. Özalp Birol, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner’in aralarında bulunduğu pek çok isim yer aldı.


Ortaylı gecede bir teşekkür konuşması yaptı ve şunları söyledi:


Sadece saraya yapmaya çalıştığım hizmetin sınırlama zamanın geldiğine inanıyoruz. Asli müesseseme, Galatasaray...