01 / 05 / 2024

toplam satış bedeli 2b

toplam satış bedeli 2b

2B rayiç bedel tespiti vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biridir. 2B kapsamında yapılan rayiç bedel belirleme çalışmalarında söz konusu taşınmazların rayiç bedeli yaklaşık 27 milyar lira...

Mark Antalya AVM’deki restoranlar toplam 20 milyon liraya satışta!

Antalya’nın en büyük alışveriş merkezi MarkAntalya AVM’deki mekanlar TMSF tarafından satılıyor. Mekanların toplam satış bedeli 20 milyon lira.

Aksaray Merkez'de 5 milyon TL'ye satılık arsa!

Aksaray Belediye Başkanlığı, Aksaray Merkez'de bulunan arsayı satışa çıkardı. 6 bin 346 metrekare yüzölçümlü arsanın toplam satış bedeli 5 milyon TL olarak belirlendi.

Bursa İnegöl'de 10.9 milyon TL'ye satılık 12 gayrimenkul!

Bursa İnegöl Belediyesi mülkiyetinde bulunan 8 arsa ve 4 daireyi satışa çıkardı. İhalesi 23 Ağustos Salı günü yapılacak gayrimenkullerin toplam satış bedeli 10 milyon 979 bin 660 TL olarak belirlendi.

Çorum'da icradan 13.8 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Çorum 3. İcra Dairesi, Çorum Merkez'de bulunan 6 gayrimenkulü satışa çıkardı. Kahvehane, daire, dükkan ve depodan meydana gelen 6 gayrimenkulün toplam satış bedeli 13 milyon 865 bin 518 TL olarak belirlendi.

Sarıyer Güvenal Çiftliği icradan 4.1 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Sarıyer Gümüşdere'de bulunan Güvenal Çiftliği'nin 1/2 hissesini satışa çıkardı. 13 bin 360 metrekare yüzölçümlü çiftliğin toplam satış bedeli 4 milyon 114 bin TL olarak belirlendi.

Afyonkarahisar OSB'de icradan 3.4 milyon TL'ye satılık fabrika!

Afyonkarahisar İcra Dairesi, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikayı satışa çıkardı. 4 bin 569 metrekare yüzölçümlü fabrikanın toplam satış bedeli 3 milyon 410 bin 195 TL olarak belirlendi.

Antalya Pamfilya Konakları ve Ekşioğlu Turan Sitesi'nde satılık 9 gayrimenkul!

Antalya 6.İcra Dairesi, Pamfilya Konakları'ndaki 4 daireyi ve Ekşioğlu Turan Sitesi'ndeki 5 dükkanı satışa çıkardı. İhalesi 3 Ekim Pazartesi günü yapılacak taşınmazların toplam satış bedeli 6 milyon 450 bin TL olarak belirlendi.

Denizli'de 19.2 milyon TL'ye satılık 6 arsa!

Denizli Defterdarlığı, Kumkısık, Bereketler, Eskihisar ve Çakmak mahallelerinde bulunan 6 arsayı satışa çıkardı. İhalesi 17 Ağustos'ta yapılacak arsaların toplam satış bedeli 19 milyon 216 bin TL olarak belirlendi.

Kars Sarıkamış'ta 6.4 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Sarıkamış Belediye Başkanlığı, Kars Sarıkamış'ta bulunan 3 gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 6 milyon 416 bin 449 TL olarak belirlendi.

Sarıyer'de 46.9 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Kireçburnu Mahallesi'ndeki 3 gayrimenkulü satışa çıkardı. 7 Kasım Pazartesi günü ihalesi yapılacak taşınmazların toplam satış bedeli 46 milyon 922 bin TL olarak belirlendi.

Biga OSB'de icradan 4.5 milyon TL'ye satılık 2 fabrika!

Biga İcra Dairesi, Çanakkale İli, Biga İlçesi, Balıklıçeşme Beldesi'ndeki iki adet fabrika binası ve arsa vasıflı olan taşınmazı satışa çıkardı. İhalesi 13 Ekim Perşembe günü yapılacak fabrikaların toplam satış bedeli 4 milyon 550 bin TL olarak belirlendi.

Tekirdağ Çorlu'da icradan 7.5 milyon TL'ye satılık tarla!

Çorlu Satış Memurluğu, Tekirdağ Çorlu'da bulunan 495 bin 670 metrekare tarlayı satışa çıkardı. Üzerinde 990 metrekare depo ve 184 metrekarelik çiftlik evi bulunan tarlanın toplam satış bedeli 7 milyon 509 bin 840 TL olarak belirlendi.

Şişli Bomonti Business Center'da icradan satılık 2 ofis!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Şişli Bomonti Business Center İş Merkezi'nde bulunan 2 ofisi satışa çıkardı. 5.katta yer alan 2 ofisin toplam satış bedeli 5 milyon 100 bin TL olarak belirlendi.

toplam satış bedeli 2b Haberi

toplam satış bedeli 2b


6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun kapsamında 2B rayiç bedel tespitinde satış bedeli, rayiç bedelin yüzde yetmişi olarak belirlendiğinden, toplam satış bedeli 19 milyar TL’dir.


Ancak;


-Peşin satışlarda ilave yüzde 20 indirim yapılması,

-Bedelsiz iade edilecek taşınmazların bulunması, 

-Bazı taşınmazların kullanıcısının bulunmaması nedeniyle satışa konu edilmeyecek olması, 

-Proje alanında kalması nedeniyle ilgili idareye emlak vergi değerinden devredilecek taşınmazların bulunması,

gibi hususlar dikkate alındığında beklenen satış bedeli 9 milyar 800 bin TL’dir.  


Kanun gereği idarece belirlenen bedeli itiraz ve dava edemeyecekleri dikkate alınarak vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli hassasiyet gösteriliyor, kaygı duymalarını gerektirecek bir durum bulunmuyor.


Kontrol çalışmalarında, taşınmazların; mahallinde parsel bazında fiili tespitleri, imar durumları, alt yapı yatırımlarından yararlanıp...