09 / 05 / 2024

toplu binaların kadastrosu nasıl yapılır

toplu binaların kadastrosu nasıl yapılır

Şahıs topluluklarının birden çok yapı ve tesis yaparak sahip oldukları toplu yapıların kadastrosu nasıl yapılır? Yanıtı haberimizde...

Binaların engellilerin kullanımı için yapılan çalışmalar mecliste!

Kamuya açık alanların, binaların ve toplu taşıma araçlarının engelli kullanımına uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

SGK Hizmet Binalarının Toplu Açılış Töreni yapıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen SGK Hizmet Binalarının Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, bugüne kadar 367 hizmet binasını vatandaşların hizmetine sunduklarını belirtti.

TOKİ hizmet binalarının 2 yıl süreli bakımlarının hizmet alımı ihalesi bugün yapılacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hizmet binalarının 2 yıl süreli malzemeli genel temizliğinin yapılması hizmet alımı işi yapım işi ihalesi bugün gerçekleşecek.

TOKİ hizmet binalarının 2 yıl süreli genel temizliğini yaptıracak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hizmet binalarının 2 yıl süreli genel temizliğinin yapılması hizmet alım işi ihalesi 29 Eylül 2015 tarihinde saat 11.00'de gerçekleşecek.

İzmit'te imar yolundaki binaların yıkım çalışmaları devam ediyor!

İzmit Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, imar yolunda kalan ve şehir estetiği açısından görüntü kirliliği oluşturan binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

Kamu binalarının kiraları mercek altında!

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, fahiş kira bedelleriyle anlaşma yapan kamu kurumlarının devletin kaynaklarını israf ettiğini söyleyerek, "kendi binalarını inşa edebilirler" dedi.

Marmaris'te binaların yüzde 90 kaçak!

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris’te yüzde 90 oranında jaçak yapılaşma problemi bulunan binaların yıkımının başlı başına sorun teşkil ettiğini belirtti..

TOKİ geleceğin binalarını inşa ediyor!

Kalitede yeni bir safhaya geçtiklerini söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan,TOKİ kamunun yaklaşık olarak 50 yıllık hizmet binalarını inşa ettiğini belirtti.

Bilişim Vadisi'nde binaların temeli Mayıs'ta atılacak!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir dizi incelemelerde bulunan Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'ye yapılacak olan Bilişim Vadisi'nde binaların temelinin mayıs alında atılacağını söyledi..

Manisa'da eski binaların kamulaştırması devam ediyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’da tarihi yapılarla birlikte, yol ve yeşil alan üzerinde kalan eski binaların kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

İstiklal Caddesi'ndeki binaların görünümü yenileniyor!

Türkiye'nin en gözde gezi ve alışveriş merkezlerinden biri olan İstiklal Caddesi'ndeki binaların görünümü yenilenecek. İBB Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün yürüteceği proje kapsamında, caddedeki tüm binaların fotoğrafları çekilecek..

Muratpaşa'da binaların tamamı boyanacak!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, dün Lara Balıkevi'nde, CHP Milletvekili aday adaylarına yönelik bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Uysal, "Turizm kentinde renk uyumu olacak, binaların %70 beyaz kalanı ise diğer renkler olacak." dedi.

Çilimli'deki binaların çehresi değişecek!

ÇİLİMLİ Belediyesi örnek bir meclis karar alarak merkezdeki kötü görüntüyü ortadan kaldırmak adına tamamen kendi imkanlarıyla merkezde bulunan bütün binaların aynı renge boyanması projesini hayata geçirdi.

toplu binaların kadastrosu nasıl yapılır Haberi

toplu binaların kadastrosu nasıl yapılır

Toplu yapıların kadastrosu!

Kadastro Kanunu kapsamında ele alınan toplu yapıların kadastrosu ile ilgili hükümler, kooperatif veya şirket gibi tüzel kişiliğe sahip olanları değil, şahıslara ait olan toplu yapıları kapsıyor.


Konu ile ilgili hükümler kanunun 44. maddesinde şu şekilde ele alınıyor;


Toplu yapıların kadastrosu

MADDE 44. — 

Kooperatif, şirket veya tüzel kişiliğe sahip olmayan şahıs topluluklarının birden çok yapı ve tesis yaparak sahip oldukları taşınmaz malların, kendi imar veya vaziyet planları dikkate alınarak ve gerektiğinde birleştirerek veya parçalara ayırarak, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre bağımsız bölümler şeklinde tespitleri yapılır. Bunun için tüzel kişilerin genel kurullarının oy çokluğu ile geçen yönetim kurulu karan veya şahıs topluluklarında oy çokluğu ile alınan karara dayanılarak kadastro tespitleri yapılır. Bu tespitler bütün hissedarları bağlar. 


Daha evvel kadastrosu yapılmış bu gibi taşınmaz...