17 / 05 / 2024

toplu konut harçları

toplu konut harçları

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulaması hakkında sirküler gereğince, TOKİ harçtan muaf mı?

TOKİ İstanbul projesi konut satışları başlıyor! 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 fiyatları resmen belli oldu! Sakın kaçırmayın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul projesi kapsamında 68 konutun satışına başlıyor. 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 şeklinde satılacak olan konutların fiyatları belli oldu. İşte ayrıntılar...

Çeşme'ye toplu konut müjdesi!

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Reisdere’de toplu konut projesi çerçevesinde 412 adet konut inşa edileceğini duyurdu. Toplu konut projesiyle, işçi, memur ya da emekli vatandaşların konut sahibi olmalarınıa imkan sunulacak.

Çanakkale Biga'da toplu konut inşaatı başladı!

Çanakkale Biga'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için hayata geçirilecek olan 93 konutun yer aldığı toplu konut projesinde ilk harç döküldü. 

Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Tapu harçlarının inşaat sektörünün önündeki en büyük engel olduğunu söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, konut satışlarındaki tapu harcının indirime gidilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Çin'de toplu konut bölgelerinde karantina sürecek!

Pekin Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çen Bei yaptığı açıklamada, şehirde toplu konut bölgelerine giriş çıkışların kontrol altında tutulmaya devam edeceğini söyledi.

Aydın Buharkent'e toplu konut projesi müjdesi!

Aydın Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçenin ilk toplu konut projesine start verdi. Başkan Erol, dar gelirli vatandaşlar için inşa edecekleri toplu konutlar projelerinden kazanılacak gelir ile ilçeye 24 derslikli okul yapacaklarını açıkladı.

KDV ve tapu harçlarındaki indirim konut satışını etkiledi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2019 yılında gerçekleştirilen konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Makbule Yönel Maya, “Tapu harçlarının Ocak ayında artacağı beklentisiyle müteahhitlerin çoğu tapu devirlerini Aralık ayında yapmışlar.” dedi…

Türk yatırımcılar Kenya'da toplu konut inşa edecek!

Türk yatırımcılar rotasını Kenya'ya çevirdi. Başta Kenya olmak üzere, çeşitli Afrika ülkelerinde toplu konut alanında ciddi yatırımlar yapacak.  

Karmod, Özbekistan’da toplu konut şantiye yapıları kurdu!

Özbekistan’da toplu konut projesi için işçi şantiye yapılan kuran Karmod Dış Ticaret Müdürü Öztürk, "Konteyner yapılarımızın en çok tercih edildiği kullanım alanları arasında inşaat projeleri, madencilik, petrol ve doğal gaz gibi enerji projelerinin işçi kampları öne çıkıyor" dedi...

Tarsus Toplu Konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Tarsus Toplu Konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 472 konut mevcut.

Tarsus Toplu Konut Projesi kura sonuçları 08.12.2018!

Tarsus Toplu Konut Projesi kura sonuçları 08.12.2018 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 472 adet konut bulunuyor.

Konut satışlarında kayıp yok kazanç var!

Devlet, bu yıl beklediği 13,4 milyar liralık tapu harç gelirinde hedefine yaklaştı. Harç oranlarını alım ve satımda yüzde 4'den yüzde 3'e indiren devlet, artan konut satışlarıyla kaybı kazanca çevirdi. 

Konut satışları hareketlenecek!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, "KDV ve tapu harçlarında yapılan düzenlemeyle beraber banka faiz oranlarının düşürülmesi konut almayı bekleyen alıcıları harekete geçirecek uygun fiyatlı satışla büyük kolaylık sağlayacak” diyor.

toplu konut harçları Haberi

toplu konut harçları

TOKİ harçtan muaf mı?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan 2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulaması hakkında sirküler gereğince, tapu harcı muafiyeti sağlanıyor.


Konusu     : 2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulaması.


Tarihi  :18/06/2014


Sayısı   : HK-14/2014-2


İlgili Kanunlar: 2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi; 492 sayılı Harçlar Kanununun 59 uncu maddesinin (I) bendi ve 492 sayılı Kanuna bağlı (4) sayılı tarifenin 7 nci ve 20/(a) maddeleri.


Giriş:

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi uyarınca hak sahiplerine faizsiz olarak kullandırılan kredilerle ilgili ipotekler ile iktisap olunan konuta ilişkin olarak...