05 / 05 / 2024

toplu konut proje

toplu konut proje

Bir bölgenin toplu konut bölgesi olabilmesi için hangi özelliklere sahip olması gerekiyor? Toplu konut bölgesi nedir? İşte sorularınızın yanıtı ve konu ile ilgili detaylar haberimizde...

Ruhsar Pekcan'dan Arnavutluk açıklaması: Toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, altyapı yatırımları özelinde Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar Arnavutluk’ta yaklaşık 1,8 milyar dolar değerinde 31 proje hayata geçirdiğini belirtti. Pekcan, Arnavutluk'ta "Toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız" dedi.

Bursa Gemlik'teki toplu konut projesine ödül!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cihatlı Mahallesi Toplu Konut Projesi ile yılın mahallî yöneticisi ödülüne sahip oldu.

Kırşehirli gazetecilere toplu konut fırsatı!

Kırşehir'de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde düzenlenen program kapsamında basın mensuplarına toplu konut fırsatı sağlayacak protokole imzalar atıldı.

Tarsus'ta toplu konut kurası çekildi!

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından toplu konut projeside kura çekildi. İlk kurayı çeken Başkan Can, kurada çıkanları tebrik etti...

Tarsus Toplu Konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Tarsus Toplu Konut kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 472 konut mevcut.

Tarsus Toplu Konut Projesi kura sonuçları 08.12.2018!

Tarsus Toplu Konut Projesi kura sonuçları 08.12.2018 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 472 adet konut bulunuyor.

Gemlik'in toplu konut projesinin ilk etabı tamamlandı!

Bursa Gemlik Belediyesi tarafından devletten yalnızca arsa tahsisi alarak kendi öz kaynaklarıyla başlattığı Toplu Konut Projesinin ilk etabı tamamladı. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, projede gelinen son durumu anlattı.

Hindistan'daki toplu konut projesinin mermerleri Manisa'dan!

Hindistan'da yapılacak en büyük toplu konut projesi için Merkezi Bursa'da bulunan bir firma, 3 yıl boyunca binlerce ton mermer ihraç edecek.

Toplu Konut Sözleşmeleri Esaslarında Değişiklik Yönetmeliği!

Toplu Konut Kanunu Kapsamında Yapılacak Sözleşmelerde Uygulanacak Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı...

Endonezya'daki dev toplu konut tsunamiden çöktü!

28 Eylül'de yaşanan 7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami Endonezya'da devlet tarafından inşa edilen toplu konut sitesini vurdu. Sitede bin fazla kişinin enkaz altında kalmış olabileceği açıklandı.

İBB Kağıthane'deki toplu konut imarlı arsayı satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kağıthane Merkez'deki 256 metrekare büyüklüğündeki toplu konut imarlı arsayı satıyor...

Afyonkarahisar Kızılören'e toplu konut projesi!

Afyonkarahisar'da toplu konut inşaatları devam ediyor. Kızılören ilçesinde ilk çalışmada 40 arsa üzerine 40 konut yapılırken, ikinci çalışmada 44 arsa üzerine 31 konut inşa edildi.

Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’nde teslimler başladı!

Yunusemre Belediyesi’nin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ortaklığında hayata geçirdiği dev konut hamlesi 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’nin ilk etabında teslimler başladı. 

toplu konut proje Haberi

toplu konut proje

Toplu konut bölgesi nedir?

Toplu konut, planlaması yapılan bir yerleşim bölgesinde vatandaşa devletin açtığı kredi yardımları ve katkılarıyla oluşturulan yapılar bütününe deniyor. 


Toplu konut projeleri, konut birleşkesi, konut yapım ortaklığı ya da konut bankaları gibi kamusal ya da özel kuruluşlarca gerçekleştirilen ve çok sayıda ailenin barınma gereksinmesini karşılayan büyük çaptaki konutlandırma ve yerleştirim girişimi olarak ifade ediliyor. Peki toplu konut bölgesi nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Toplu konut bölgesi ile ilgili tanımlamaya Toplu Konut Kanunu kapsamında yer veriliyor. Kanunda yer alan hükümlere göre Toplu Konut Bölgesi Uygunluk Belgesine sahip alanlar toplu konut bölgesi niteliğine sahip oluyor.


Toplu Konut Bölgesi

Valiliklerce Toplu Konut İskan Sahası olarak onaylanan ve Belediyelerin mülkiyetinde bulunan, içinde en az dört yüz konutun yer alabileceği, Belediyelerce toplu konut inşa etmek amacıyla teklif...