27 / 04 / 2024

Hindistan'daki toplu konut projesinin mermerleri Manisa'dan!

Hindistan'daki toplu konut projesinin mermerleri Manisa'dan!

Hindistan'da yapılacak en büyük toplu konut projesi için Merkezi Bursa'da bulunan bir firma, 3 yıl boyunca binlerce ton mermer ihraç edecek.



Hindistan'daki en büyük toplu konut projesi için Bursa'da 24-27 Ekim tarihlerinde düzenlenen "Uluslararası Blok Mermer Fuarı"nda Hintli muhataplarıyla anlaşma imzalandı. Merkezi Bursa'da bulunan firma, karşı tarafça istenilen "açık bej" rengi mermeri, Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Seyitoba köyündeki ocağından temin edecek. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bursa mermerinin yaklaşık 70 ülkeye satıldığını söyleyen Efendioğlu Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu, Türkiye'nin mermer rezervi açısından dünyada 3'üncü sırada yer aldığını belirtti.

Efendioğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Türkiye mermerleri açısından bakarsak Efendioğlu Mermer olarak New York'taki Donald Trump'un Trump Soho'yu 'ekvator mermer' denilen Marmara mermeriyle yaptık. Yine İstanbul'daki Trump Towers binasında Türk mermeri kullanıldı. Kazakistan opera binasını 'Kastamonu grisi' ile yaptık. Gürcistan parlamento binasını yine Kastamonu'nun koyu kahverengisiyle yaptık. Japonya'da Samsung'un binasını da Türk mermerleriyle yaptık." 

Türk mermerinin dünyada en elit projelerin tercih edildiğini açıklayan Efendioğlu, "Mermer işleme konusunda Türkiye kendini çok iyi geliştirdi. Türk üreticileri mermeri artık çok güzel işliyor. Onun için dünyadan çok büyük talep var. Zaten dünya mermer rezervlerinin ciddi bir kısmı Türkiye'de olduğu için 2023 hedefimiz olan 7 milyar dolarlık ihracatı yakalamak için çok ciddi gayret göstermemiz lazım" diye konuştu.


Geri Dön