29 / 04 / 2024

Toplu konut yönetim planının değiştirilmesi

Toplu konut yönetim planının değiştirilmesi

Toplu yapı kapsamında bulunan parsel ve parsellerdeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri kat malikleri kurulunca yönetiliyor...

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

İsmail Çataklı, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan bir son dakika açıklamasıyla Yönetim Kurulu üyesi İsmail Çataklı'nın istifa ettiği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO'nun Yönetim Kurulu'nda 2 bakan yardımcısı görev yapıyor!

İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı ve Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Sinan Aksu'nun Emlak Konut GYO'nun Yönetim Kurulu'nda yer alıyor. İşte ayrıntılar...

İsmail Çataklı, Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi oldu!

İsmail Çataklı, Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaya başladı.

Zekeriyaköy Toplu Konut Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, 3. Derece Doğal Sit Alanı, Zekeriyaköy Toplu Konut Alanı 1789 Ada 1 Parsel, 1790 Ada 1 Parsel Ve 1791 Ada 3 Parsele İlişkin Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ertan Keleş yeniden Emlak Konut GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Ertan Keleş yeniden Emlak Konut GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Mustafa Levent Sungur Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne, Hakan Gedikli ve Hakan Akbulut'un Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 

Konut sitelerindeki yönetim kurulu toplantıları nasıl organize edilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki yönetim kurulu toplantılarını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Burak Demiralp, Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi oldu!

Burak Demiralp, Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaya başladı.

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Konut GYO'nun yönetim kurulu ve komite üyeleri değişti!

Emlak Konut GYO'nun 25 Mart 2021 tarihli Olağan Genel Kurulu'nda seçilen Yönetim Kurulu'nun ilk toplantısındaki müzakere ve oylama sonucunda; yönetim kurulu ve komite üyeleri değişti. 

9 maddede konut sitesi yönetim tasarımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "9 maddede konut sitesi yönetim tasarımı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Toplu konut yönetim planının değiştirilmesi Haberi

Toplu konut yönetim planının değiştirilmesi

Toplu konut yönetimi!

Konut siteleri gibi toplu konutların yönetimi ile ilgili yasal hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında Dokuzuncu Bölümde karşımıza çıkıyor. Kanuna göre toplu konut yönetimi nasıl olur, sorusunun yanıtı şu şekilde açıklanıyor.


Toplu yapı kapsamında bulunan parsel ve parsellerdeki birden çok bağımsız bölümü kapsayan ana yapıda ortak yerleri bulunan blok yapıların her biri, kendi sorunlarına ve yalnız o bloğa ait ortak yerlere ilişkin olarak, o blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetiliyor.


Bir parselde blok niteliğinde olmayan yapılar varsa veya bu nitelikteki yapılarla blok yapılar aynı parselde yer alıyorsa, kendi sorunlarına ve o parsele ait ortak yerlere ilişkin olarak, o parselde bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan kat malikleri kurulunca yönetilir. Yönetim planında blokların ve blok niteliğinde olmayan...