11 / 05 / 2024

toprak rantı var mı

toprak rantı var mı

Uğur Dumankaya toprağın sermaye birikim sürecinde önemli bir araç haline geldiğine dikkat çekerek, "Türkiye'de, tarımsal toprak parçasının kent toprağına dönüşümü ile oluşan ranttan vergi alınmalı" dedi...

Ferman Toprak'ın Beykoz'daki 5 katlı villası görenleri hayrete düşürdü! Villada sauna, spor salonu ve havuz var...

Ferman Toprak'ın İstanbul Beykoz'daki beş katlı villasını görenler şaşkına döndü. Ünlü şarkıcı 'Hayatı Tespih Yapmışım' şarkısıyla büyük çıkış yakalamıştı. İşte detaylar...

Mansur Yavaş müteahhitleri tehdit mi etti?

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş rüşvet iddiaları hakkında açıklama yapmaya çalıştıkça daha da zora düşüyor. Yavaş “150 projede imar rantı var” diye konuşarak müteahhitleri tehdit ediyor.

Mansur Yavaş: Ankara'da imar rantı var!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "İhtiyaçlı insanlara yardım yapılması hem dinimiz gereğidir, hem belediyelerin görevidir. Yardımlar devam edecek." diye konuştu. 

Ünal Aysal yetki alamadığı Riva projesi için gelmek istiyor!

Karabükspor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray'da maçın ardından konuşan Levent Nazifoğlu, ''Galatasaray'daki geçmiş harcamaları araştıran dedektiflik firması var, rapor çıkacak. 500 milyon dolarlık rant var. Ünal Aysal, Riva için yetki istedi, alamadı ve gitti. Şimdi gelmek istiyor" dedi.

Balbey'de rant endişesi!

'Kentsel Yenileme Projesi'nin uygulanacağı Antalya'nın en eski yerleşim bölgelerinden Balbey Mahallesi'nde rant endişesi var.Balbey sakinleri, Kentsel Yenileme Projesi ile birlikte tarihi dokunun aynen korunmasını, yaşamlarına aynı şekilde devam etmeyi istiyor.

Şerafettin Aşut: Arsa rantıyla yeni Türkiye mucizesi mümkün değil!

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut, “Ülkemizin basit siyasi kavgalara değil, milleti birbirine kenetleyecek büyük hedeflere ihtiyacı var. Arsa rantı ile yeni Türkiye mucizesi yaratabilmek mümkün değil” dedi.

İdris Güllüce: Türkiye'de 7 milyon riski yapı var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'kentsel dönüşümde rant var' eleştirilerine cevap verirken ilginç bir istatistiği paylaştı. Güllüce Türkiye'de 7 milyon yapının riskli yani depreme dayanıksız olduğunu söyledi.

Hindistan ve Bangladeş arasındaki toprak takası anlaşması!

Hindistan ve Bangladeş arasında varılan anlaşma kapsamında, iki ülke arasında toprak takas işlemlerine başlandı. Hindistan'a bağlı 111 yerleşim bölgesi Bangladeş'e, Bangladeş'e bağlı 51 bölgenin de Hindistan'a verilmesi planlanıyor.

Tuğrul Yalçınkaya: Esenler'deki kentsel dönüşümde rant var!

SP Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Esenler'de kentsel dönüşüm konusunda insanların mallarının ve topraklarının üzerinden korkunç bir rant elde edildiğini iddia etti.

Kentsel dönüşümde imar rantı vergisi uygulaması var mı?

Son günlerde kamuoyunda rant vergisi tartışılıyor. Başbakan Davutoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’nin imar rantı konusundaki açıklamalarına, Ali Babacan’ın imar rantı vergisinin getirileceği beyanı son noktayı koydu

Evrenköy'de dönüşüm var!

Evrenköy'de dönüşüm var. Adapazarinın deprem riski en az, ancak yeni yapılacak yeni otoyol nedeniyle rantı artacak bölgelerinden Evrenköy' de bir firma ise kentsel dönüşüm hazırlığında.

Uğur Dumankaya: Toprak rantının vergilendirilmesi ekonomik büyümeye katkı sağlar!

Orta Vadeli Program’ a yönelik Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya yaptığı açıklamada programın Türkiye’ nin potansiyel büyümesine ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını belirtti...

Ali Babacan: İnşaatta ölçüsüz rant var!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 5. İstanbul Finans Zirvesi'nde gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.Babacan, geçen yılı yüzde 4,1'lik gerçekleşmeyle beklentilerden daha yüksek büyüme ile kapattıklarını söyledi.

toprak rantı var mı Haberi

toprak rantı var mı

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya toprağın sermaye birikim sürecinde önemli bir araç haline geldiğine dikkat çekerek, "Türkiye'de, tarımsal toprak parçasının kent toprağına dönüşümü ile oluşan ranttan vergi alınmalı" dedi. 


Vatandaş dah az vergi öder Dumankaya, kentsel rantların vergilendirilmesiyle, rantın bir kişi üzerinde gelir oluşturma sının önüne geçileceğin de vurgu yaptı. Vergilen ditmenin doğru yapılma sıysa halkın vergi yoluyla ödediği yükün hafifleyeceği, haksız kazancın önleneceği kaydedildi. 


Dünya böyle yapıyor Dünya örneklerinde toprak rantlarının vergilendirildiğini belirten Dumankaya şöyle konuştu; "İngiltere'de toprağın değerlenmesiyle ortaya çıkan rantın vergilendirilerek, devletin temel kamu gelirleri arasında yer alması hedeflenmiştir. Çin ve Hong Kong, yüksek oranlı Toprak Değer Artış Vergisi'ni başarılı bir şekilde uygulayan belki de en başarılı ülkelerdendir. Vergi gelirlerinin yüzde 35'inden fazlasını toprak rantı üzerinden...